Felnőtt hírek

Oula Uski is Acélbika lesz

A remek mutatókkal rendelkező csatár a finn másodosztályból érkezik Dunaújvárosba.

Újabb játékos leigazolásával tudunk kedveskedni ma este az értünk szurkolóknak, ugyanis Dunaújvárosban folytatja pályafutását a finn Oula Uski is. A 26 éves, centerként és balszélsőként is bevethető csatár Järvenpää szülöttje, utánpótlás éveiben a Jokipojat együttesében pallérozódott, végigjárta az U16-os, az U18-as és az U20-as együtteseket, majd a 2010/2011-es szezonban egy mérkőzés erejéig már bemutatkozhatott a finn másodosztályban (Mestis) szereplő felnőtt csapatban is.

A következő esztendőben már tíz meccs jutott számára a felnőttek közt, de közben kölcsönben a Jokerit U20-as együttesében is jégre korcsolyázott. A 2012/2013-as szezontól egyre több lehetőséget kapott a Jokipojat felnőtt együttesében, s fejlődése a pontok számában is tetten érhető volt. Az előző szezonban az alapszakasz 47 meccsén 39 egység került a neve mellé, melyhez a rájátszásban még ötöt sikerült hozzátennie a remek fizikai paraméterekkel (194 cm, 100 kg) rendelkező csatárnak, akitől természetesen jó játékot, pontokat remél a Dunaújvárosi Acélbikák szakvezetése.

Főoldali kép forrása: Timo Savela

Leave a Reply

297 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic caroleba Twitter Pic MihaiCzi Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found