Felnőtt hírek

Végül simán nyertek az Acélbikák

Becsülettel hajtott a Vienna Capitals, de a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói simán, 7-2-re behúzták a két gárda ma esti mérkőzését Dunaújvárosban.

A ligaújonc Vienna Capitals farmcsapata ellen folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Mivel David Musial tanítványai sem a legjobban kezdték az idei szezont, így muszáj volt győzniük bécsi fiatalok ellen ahhoz, hogy megkezdjék felzárkózásukat a középmezőnyhöz.

Ennek megfelelően kezdték is a meccset a dunaújvárosiak, de az látszott, hogy a rengeteget korcsolyázó és rendkívül lelkes vendégeket nem lesz azért könnyű megtörni. Így is akadt azért helyzete a mieinknek, s bár ezekkel egészen a harmad derekáig nem tudtak élni, a 12. percben Orbán érkezett jól egy lepattanóra, s közelről a bal alsóba lőtt (1-0). Három perccel később Léránt iramodott meg a jobb szélen, majd kapura lőtt, s mivel a korong valahogy átcsorgott a kapuson, megduplázta előnyét a DAB (2-0). A bécsiek persze nem adták fel, az első harmad hajrájában is akadt lehetőségük a szépítésre, de a második elején egy kontrából meglepték a túlságosan is kitámadó Bikákat, s Thalhammer révén szépítettek is (2-1).

Mindössze hét másodpercig örülhettek azonban a góljuknak, mert az újrakezdés után Izacky lopott korongot, s fejezte be tűpontos lövéssel megugrását, így ismét nyugodtabban figyelhettük a játékot (3-1). A 28. perc elején azonban megvillantak az osztrákok is, s Grosslercher szép találatával újra visszajöttek a meccsbe, de erre ismét tempót váltottak a hazaiak, akik Azari 29. percben lőtt góljával visszaállították korábbi előnyüket (4-2). Ekkor szinte mindent egy lapra feltéve kezdtek el rohamozni a bécsiek, s bizony több nagy lehetőségük is volt a gólszerzésre, ám az Acélbikáknál bemutatkozó Pacl kapus remekül védett, míg a kontrákból előbb Odnoga, majd Azari lőtte ki a jobb alsót, végleg eldöntve ezzel a mérkőzést (6-2).

Az utolsó harmadban sokat csökkent a mérkőzés irama, a mieink már nem feltétlenül akartak előre rohanni, míg a Capitals játékosai mintha feladták volna a harcot, s bár becsületből azért küzdöttek, ők is érezték, hogy nem ma fogják növelni pontjaik számát. A több kakaskodással fűszerezett záró húsz percben azért Nageler is meglőtte szezonbeli első találatát, s mivel a véghajrában már sem a mieinknek, sem a bécsieknek nem sikerült újabb gólt szerezni, így a DAB sima, 7-2-es győzelmével ért véget a találkozó. sokat azonban nem pihenhetnek hokisaink, ugyanis hétfőn este hat órától már a Csíkszereda érkezik Dunaújvárosba.

DAB – Vienna Capitals II 7-2 (2-0, 4-2, 1-0)

DAB: Pacl – Orbán 1, Szkripec (2), Tanka, Nagy, Török, Léránt 1, Hetényi, Azari 2 (1), Izacky 1 (1), Novotny (1), Hruby, Lencsés, Vrana (1), Nageler 1, Borbás, Silló (2), Odnoga 1 (1), Németh. Vezetőedző: David Musial.

Vienna Capitals II: Tschrepitsch (Zimmermann) – Pelz, Wolf, Szabad, Schlögl, Schönwetter, Kruckovyc, Karitnig, Thalhammer 1, Nissner (2), Grosslercher 1, Piff (1), Kuqali (1), Maxa F., Habernig, Artner, Leitner, Bolterle, Maxa A., Janisch. Vezetőedző: Christian Dolezal.

David Musial: – Nagyon kemény, sokat korcsolyázó, ügyes fiatalokból álló csapat a Bécs. Örülök, hogy az első gólokat mi lőttük, de aztán az egész meccs során óriási védelmi hibákat ejtettünk, a védekező harmadunkban problémák voltak. Szerencsére az új kapusunk megmentette nekünk a mérkőzést, remek védéseket mutatott be. A szólókat belőttük, ez a fejekben rendet tett egy kicsit, az utolsó harmadban pedig már az eredmény tartására játszottunk lényegében. Ezt a meccset azonban el kell felejtenünk, hiszen kevesebb mint 24 óra múlva új meccsünk van. Ott ezeket a hibákat nem engedhetjük meg, mindenképpen javulnunk kell a védekező harmadban! 

Christian Dolezal: – Nem számítottunk könnyű meccsre, de ennél valamivel úgy gondoltuk, hogy egyszerűbb dolgunk lesz. Amikor visszajöttünk volna a meccsbe, pont akkor kaptunk elkerülhető gólokat. Pontokért jöttünk ma, de sajnos nem sikerült a mai meccs, tovább kell dolgoznunk!

Leave a Reply

303 people follow dab_acelbikak

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title