Felnőtt hírek

Kőkemény két nap áll a Bikák előtt

Két hazai mérkőzéssel folytatják a Dunaújvárosi Acélbikák az Erste Liga szezont: szeptember 24-én a Vienna Capitals, míg 25-én a Csíkszereda látogat Azariék otthonába.

Négy mérkőzéséből eddig háromszor vesztesen hagyta el a jeget a DAB – igaz, a négyből csak egyszer játszhatott dunaújvárosi jégen David Musial csapata, illetve a sorsolás sem volt éppen könnyű, hiszen az Újpest és a Ferencváros mellett kétszer a MAC-cal meccseltek a piros-fehérek, a fővárosiak elleni idegenbeli mérkőzés után pedig győztesen térhettek haza.

A mérleg javítására máris itt a lehetőség, hiszen két nap alatt kétszer játszanak tétmérkőzést a Bikák – ráadásul mindkét esetben hazai jégen.

Elsőként szeptember 24-én 17 órától a ligaújonc Vienna Capitals érkezik, akik megszerezték első pontjaikat az előző fordulóban a Brassó ellen – félvállról venni őket tehát botorság volna. David Musial, a DAB cseh vezetőedzője is ezt emelte ki: – Nagyon jó edzésmunkát végeztek a srácok az elmúlt néhány napban. Koncentrálnunk kell, mert fiatal, hajtós csapat érkezik hozzánk, akik rengeteget korcsolyáznak, és mint látszik, olyan erős csapatok ellen is eredményesek tudnak lenni, mint a Brassó. A mi dolgunk az, hogy agresszíven, a saját játékunkat játszva jégkorongozzunk hatvan percen keresztül.

A csapathoz tartozó hír, hogy Roman Blagoy nem felelt meg a próbajátékon, így már nincs a keretben. Érkezőről is be tudunk azonban számolni, hiszen a fiatal cseh hálóőr, Jindrich Pacl már a csapattal edz. A korábbi U18-as cseh válogatott a legutóbbi szezonban a Nottingham Panthers csapatát erősítette, akikkel a tavalyi szezonban Kontinentális Kupa győztes volt. Amennyiben minden a tervek szerint alakul, már a vasárnapi meccsen bemutatkozhat a cseh kapus.

Leave a Reply

303 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic FEHERZSO Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title