Felnőtt hírek

Végül biztos siker az UTE ellen

Öt gólt lőtt, s egyet sem kapott, így összességében könnyed sikerrel zárta az Erste Liga középszakaszát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A középszakasz utolsó mérkőzését játszotta ma délután öt órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely a negyedik helyezett UTE gárdáját látta vendégül a jégcsarnokban. A találkozó előtti edzésen az Acélbikák drukkerei flashmobbal lepték meg a csapat tagjait, így adva erőt az együttesnek a küszöbön álló rájátszás előtt. Sokáig azonban úgy tűnt, hogy a mai, egyébként tét nélküli összecsapásra a lila-fehérek találtak több motivációt, ugyanis az első harmad nagyobbik része a vendégek fölényével telt el. Bőven volt feladata Duschek kapusnak, ugyanis nagyon sok volt a pontatlanság a mieink játékában, de a dunaújvárosi hálóőr remekül tette feladatát, pedig társai többször is magára hagyták a ketrec előtt. A DAB hokisai a játékrész hajrájában azért valamelyest felpörögtek, s ennyi éppen elég volt, hogy a vezetést is megszerezzék, miután Becze verte át pár csellel az UTE védelmét, majd játszott Nagy Márk elé, akinek már nem volt nehéz dolga eltenni Márkus mellett a játékszert (1-0).

A térfélcsere után kiegyenlítettebb játékot láthattak a drukkerek, mindkét oldalon több nagy helyzettel, s egy-egy kihagyott emberelőnnyel. Továbbra is az UTE próbálkozott valamivel több kapura lövéssel, ám a következő gólt is a házigazdák szerezték, méghozzá Turcotte révén, aki Hüffner tért ölelő átadása után bombázott a kapu bal oldalába a 33. percben (2-0). Az újabb hazai találat után is felváltva kerültek veszélybe a kapuk, de az eredmény már nem változott, így a harmadik harmad előtt továbbra is a DAB állt közelebb a sikerhez.

A harmadik felvonás elején óriásit lépett a három pont megszerzése felé a DAB, miután előbb Odnoga váltotta gólra Azari remek átadását, majd a 45. percben Turcotte lőtte ki a bal felsőt, s innen már nem nagyon volt visszaút az UTE számára (4-0). A vendégek ennek ellenére is becsülettel próbálkoztak, akadtak igen komoly lehetőségeik is a szépítésre, ám ezekkel nem tudtak élni, ráadásul a hajrában több fegyelmezetlenséget is elkövettek, így Léránt kettős emberelőnyből lőtt góljával alakult ki az 5-0-s hazai sikert jelentő végeredmény.

DAB – UTE 5-0 (1-0, 1-0, 3-0)

DAB: Duschek – Mestyán (1), Skripets, Azari (1), Léránt 1, Odnoga 1, Hüffner (1), Orbán (2), Becze (2), Nagy M. 1, Novotny, Hruby, Lencsés, Hári, Nageler (1), Turcotte 2, Borbás, Németh, Tanka. Vezetőedző: Jason Morgan.

UTE: Márkus – Huba, Kiss D., Benk, Caladi, Kovács Cs., Hegyi, Varga, Frolik, Ropret, Sikorcin, Kovács A., Nagy N., Nemes, Pápa, Sági, Kiss R., Turbucz, Dósa, Pichler, Schmál. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Jason Morgan: – Remekül zártunk egy nagyszerű alapszakaszt. A fiúk megérdemelték a ma esti győzelmet, nagyon keményen dolgoztak azóta, mióta itt vagyok egyébként. A meccset tekintve az első harmadban nem volt túl sok energia a játékban, elég enerváltan kezdtünk. A második játékrészben sokkal erősebben jöttünk jégre, és szerencsére meg is tartottuk a végéig. Duschek gyönyörűen védett, ez is sokat segített, a harmadik harmadban az ellenfél frusztrált lett, mi pedig kihasználtunk pár emberelőnyt.

Szilassy Zoltán: – Az első harmadban több helyzetet is kidolgoztunk, ezeket azonban kihagytuk, a DAB pedig kevés helyzetből tudott gólt lőni, ezután futottunk az eredmény után. A kapusunkkal az 5-0 ellenére elégedett vagyok, a végén láttam olyan momentumokat, amik bizalommal töltenek el a rájátszás előtt. Valószínűleg túltoltuk az alapozást, ez ütött vissza.

Leave a Reply

298 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title