Felnőtt hírek

Végül biztos siker az UTE ellen

Öt gólt lőtt, s egyet sem kapott, így összességében könnyed sikerrel zárta az Erste Liga középszakaszát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A középszakasz utolsó mérkőzését játszotta ma délután öt órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely a negyedik helyezett UTE gárdáját látta vendégül a jégcsarnokban. A találkozó előtti edzésen az Acélbikák drukkerei flashmobbal lepték meg a csapat tagjait, így adva erőt az együttesnek a küszöbön álló rájátszás előtt. Sokáig azonban úgy tűnt, hogy a mai, egyébként tét nélküli összecsapásra a lila-fehérek találtak több motivációt, ugyanis az első harmad nagyobbik része a vendégek fölényével telt el. Bőven volt feladata Duschek kapusnak, ugyanis nagyon sok volt a pontatlanság a mieink játékában, de a dunaújvárosi hálóőr remekül tette feladatát, pedig társai többször is magára hagyták a ketrec előtt. A DAB hokisai a játékrész hajrájában azért valamelyest felpörögtek, s ennyi éppen elég volt, hogy a vezetést is megszerezzék, miután Becze verte át pár csellel az UTE védelmét, majd játszott Nagy Márk elé, akinek már nem volt nehéz dolga eltenni Márkus mellett a játékszert (1-0).

A térfélcsere után kiegyenlítettebb játékot láthattak a drukkerek, mindkét oldalon több nagy helyzettel, s egy-egy kihagyott emberelőnnyel. Továbbra is az UTE próbálkozott valamivel több kapura lövéssel, ám a következő gólt is a házigazdák szerezték, méghozzá Turcotte révén, aki Hüffner tért ölelő átadása után bombázott a kapu bal oldalába a 33. percben (2-0). Az újabb hazai találat után is felváltva kerültek veszélybe a kapuk, de az eredmény már nem változott, így a harmadik harmad előtt továbbra is a DAB állt közelebb a sikerhez.

A harmadik felvonás elején óriásit lépett a három pont megszerzése felé a DAB, miután előbb Odnoga váltotta gólra Azari remek átadását, majd a 45. percben Turcotte lőtte ki a bal felsőt, s innen már nem nagyon volt visszaút az UTE számára (4-0). A vendégek ennek ellenére is becsülettel próbálkoztak, akadtak igen komoly lehetőségeik is a szépítésre, ám ezekkel nem tudtak élni, ráadásul a hajrában több fegyelmezetlenséget is elkövettek, így Léránt kettős emberelőnyből lőtt góljával alakult ki az 5-0-s hazai sikert jelentő végeredmény.

DAB – UTE 5-0 (1-0, 1-0, 3-0)

DAB: Duschek – Mestyán (1), Skripets, Azari (1), Léránt 1, Odnoga 1, Hüffner (1), Orbán (2), Becze (2), Nagy M. 1, Novotny, Hruby, Lencsés, Hári, Nageler (1), Turcotte 2, Borbás, Németh, Tanka. Vezetőedző: Jason Morgan.

UTE: Márkus – Huba, Kiss D., Benk, Caladi, Kovács Cs., Hegyi, Varga, Frolik, Ropret, Sikorcin, Kovács A., Nagy N., Nemes, Pápa, Sági, Kiss R., Turbucz, Dósa, Pichler, Schmál. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Jason Morgan: – Remekül zártunk egy nagyszerű alapszakaszt. A fiúk megérdemelték a ma esti győzelmet, nagyon keményen dolgoztak azóta, mióta itt vagyok egyébként. A meccset tekintve az első harmadban nem volt túl sok energia a játékban, elég enerváltan kezdtünk. A második játékrészben sokkal erősebben jöttünk jégre, és szerencsére meg is tartottuk a végéig. Duschek gyönyörűen védett, ez is sokat segített, a harmadik harmadban az ellenfél frusztrált lett, mi pedig kihasználtunk pár emberelőnyt.

Szilassy Zoltán: – Az első harmadban több helyzetet is kidolgoztunk, ezeket azonban kihagytuk, a DAB pedig kevés helyzetből tudott gólt lőni, ezután futottunk az eredmény után. A kapusunkkal az 5-0 ellenére elégedett vagyok, a végén láttam olyan momentumokat, amik bizalommal töltenek el a rájátszás előtt. Valószínűleg túltoltuk az alapozást, ez ütött vissza.

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title