Felnőtt hírek

Szépítettek a lilák!

Ötgólos, 9-4-es vereséget szenvedett csapatunk az Újpest otthonában, ám a negyeddöntő harmadik meccse sajnos nem a játék miatt marad emlékezetes.

Kétmeccses előnyből várta az UTE elleni negyeddöntő harmadik összecsapását csapatunk, melyre rendkívül nehéz hatvan perc várt az este hét órakor kezdődő fővárosi mérkőzésen. Heikki Malkia tanítványai azonban remekül kezdték az első harmadot, Dansereau góljával már a negyedik perc derekán megszerezték a vezetést, s mikor a mieink első emberelőnyéből Azari is betalált a 7. percben, már 2-0-s előnynek örülhetett a vendégszektort teljesen megtöltő dunaújvárosi szurkolósereg. Idővel persze a hazaiak is megérkeztek a meccsbe, ám a mérkőzés első komoly fordulatához sajnos kellettek a mieink komoly védelmi hibái is. A 16. perc elején Hebar hozta fel ugyanis egyre a hazaiakat, majd két hatalmas védelmi megingást is könyörtelenül kihasznált az újpesti alakulat, így a 17. perc végén már 3-2-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Ez érthetően meg is zavarta a mieinket, ezért is kellett nagyon Ölander 20. percben szerzett találata, mert a hibák ellenére is sikerült döntetlennel vonulni az első pihenőre (3-3).

A második felvonásban viszont egyértelműen ráerőltette akaratát együttesünkre a házigazda, mely Ropret emberelőnyös góljával vette vissza a vezetést, majd a 25. percben Frolik is megszerezte második találatát (5-3). Arról, hogy még rosszabb legyen a dunaújvárosi drukkerek kedve, Kiss Dániel gondoskodott, aki a 28. perc elején mattolta Duschek Dávidot, s a harmad derekához érve sajnos eldőlni látszott a találkozó (6-3). Heikki Malkia kapust cserélt, Koitma állt a vasak közé, s ugyan továbbra is a hazaiak játszottak fölényben, Becze 38. percben szerzett emberelőnyös góljával sikerült szépítenie az álláson az Acélbikáknak (6-4).

A negyedik dunaújvárosi gól ugyan még visszahozta a reményeket, ám a 42. percben Sikorcin is beköszönt a DAB kapujába, s ekkor már érezni lehetett, hogy ma nincs annyi erő és figyelem a mieinkben, hogy innen is visszakapaszkodjanak. Főleg úgy nem, hogy a 46. percben egy újabb emberelőnyt használt ki a házigazda (Hebar már a harmadik góljának örülhetett), így az utolsó negyed órára már semmi izgalom nem maradt (8-4). A pályán legalábbis, mert a nézőtéren okoztak azért kínos pillanatokat az “újpesti szurkolók”, akik nagyon szerettek volna verekedést kezdeményezni a dunaújvárosiakkal, megpróbáltak átmászni a mieink szektorába, ami miatt közel fél óráig állt is a játék.

A 49. percben aztán a pályán is elszabadultak az indulatok, alaposan egymásnak estek a két csapat játékosai, ám ebből is a mieink jöttek ki rosszul, mert a páros büntetések mellett Kaszkov kapott egy végleges kiállítást is, így sajnos rá nem számíthatunk a párharc hétfői összecsapásán. Ugyan ötperces előnyét nem használta ki az Újpest, ám az 54. percben Nemes is betalált a DAB kapujába, kialakítva ezzel a 9-4-es hazai sikert jelentő végeredményt. Ezzel a lilák szépíteni tudtak a négy nyert meccsig tartó párharcban, de az előny még mindig a mieinknél van, s hétfőn este újra a Dunaújvárosi Jégcsarnokban próbálkozhatunk a remélt harmadik győzelem megszerzéséért.UTE – DAB 9-4 (3-3, 3-1, 3-0)

UTE: Sila – Huba (1), Kiss 1, Dömötör, Dósa, Turbucz, Nagy N. (1), Hegyi (1), Nemes 1 (1), Pápa, Tóth (1), Kovács, Nagy R., Benk (1), Sikorcin 1 (3), Frolík 2 (1), Gröschl, Virág, Csányi (2), Hebar 3, Ropret 1 (1). Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

DAB: Duschek (Koitmaa) – Hruby (1), Ölander 1, Dansereau 1 (2), Cseter (2), Azari 1 (1), Hudec, Ladigin, Becze 1, Borbás, Kaszkov, Lencsés, Hüffner (1), Németh 1, Léránt, Nagy M., Lévai, Magosi, Török, Odnoga, Tanka. Vezetőedző: Heikki Malkia.

Leave a Reply

306 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic jeunesse Twitter Pic SzilardU Twitter Pic log511 Twitter Pic arpad122 Twitter Pic _fdanka_ Twitter Pic jamesant Twitter Pic akosp_99 Twitter Pic greenter
dunaujvarosiacelbikak
19
 Photos
557
 Followers
6
 Following
Ma este Csíkszeredában folytatódik a párharc, iszonyatosan fontos lesz a következő meccs! Szurkoljatok a Bikáknak! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffsFebruár 20-án és 21-én, kedden és szerdán játssza első két Erste Liga negyeddöntő mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az SC Csíkszereda ellen a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik! Ott lesztek??
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #quarterfinalsEldőlt: a Csíkszeredai Sportklub ellen negyeddöntőzünk! Február 20-án, kedden 18 órakor kezdünk Dunaújvárosban! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffs #quarterfinalsMa délután 17 órától az Újpest vendégeskedik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Jó lenne győzelemmel búcsúztatni a középszakaszt! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaÓriási csata várható holnap a Tüskecsarnokban! Legutóbb itthon megvertük a MAC csapatát, de a fővárosból biztosan nehezebb lesz pontokkal hazatérni! Ti ott lesztek? #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaFebruár 5-én, hétfőn 20 órától a DVTK Jegesmedvék csapatát fogadja a DAB! A MAC elleni győzelem után újabb óriási csatára van tehát kilátás! Minden szurkolásra szüksége lesz a fiúknak! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyÓriási győzelmet aratott a DAB a MAC ellen! Szép volt, fiúk! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #winAlig két óra és kezdünk! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyKészítsétek a torkokat és tenyereket, hiszen február 2-án, pénteken 18 órától kőkemény csatára van kilátás a Dunaújvárosi Jégcsarnokban: a MAC érkezik az Erste Liga középszakaszának következő fordulójában! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Menu Title