Felnőtt hírek

Szépítettek a lilák!

Ötgólos, 9-4-es vereséget szenvedett csapatunk az Újpest otthonában, ám a negyeddöntő harmadik meccse sajnos nem a játék miatt marad emlékezetes.

Kétmeccses előnyből várta az UTE elleni negyeddöntő harmadik összecsapását csapatunk, melyre rendkívül nehéz hatvan perc várt az este hét órakor kezdődő fővárosi mérkőzésen. Heikki Malkia tanítványai azonban remekül kezdték az első harmadot, Dansereau góljával már a negyedik perc derekán megszerezték a vezetést, s mikor a mieink első emberelőnyéből Azari is betalált a 7. percben, már 2-0-s előnynek örülhetett a vendégszektort teljesen megtöltő dunaújvárosi szurkolósereg. Idővel persze a hazaiak is megérkeztek a meccsbe, ám a mérkőzés első komoly fordulatához sajnos kellettek a mieink komoly védelmi hibái is. A 16. perc elején Hebar hozta fel ugyanis egyre a hazaiakat, majd két hatalmas védelmi megingást is könyörtelenül kihasznált az újpesti alakulat, így a 17. perc végén már 3-2-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Ez érthetően meg is zavarta a mieinket, ezért is kellett nagyon Ölander 20. percben szerzett találata, mert a hibák ellenére is sikerült döntetlennel vonulni az első pihenőre (3-3).

A második felvonásban viszont egyértelműen ráerőltette akaratát együttesünkre a házigazda, mely Ropret emberelőnyös góljával vette vissza a vezetést, majd a 25. percben Frolik is megszerezte második találatát (5-3). Arról, hogy még rosszabb legyen a dunaújvárosi drukkerek kedve, Kiss Dániel gondoskodott, aki a 28. perc elején mattolta Duschek Dávidot, s a harmad derekához érve sajnos eldőlni látszott a találkozó (6-3). Heikki Malkia kapust cserélt, Koitma állt a vasak közé, s ugyan továbbra is a hazaiak játszottak fölényben, Becze 38. percben szerzett emberelőnyös góljával sikerült szépítenie az álláson az Acélbikáknak (6-4).

A negyedik dunaújvárosi gól ugyan még visszahozta a reményeket, ám a 42. percben Sikorcin is beköszönt a DAB kapujába, s ekkor már érezni lehetett, hogy ma nincs annyi erő és figyelem a mieinkben, hogy innen is visszakapaszkodjanak. Főleg úgy nem, hogy a 46. percben egy újabb emberelőnyt használt ki a házigazda (Hebar már a harmadik góljának örülhetett), így az utolsó negyed órára már semmi izgalom nem maradt (8-4). A pályán legalábbis, mert a nézőtéren okoztak azért kínos pillanatokat az “újpesti szurkolók”, akik nagyon szerettek volna verekedést kezdeményezni a dunaújvárosiakkal, megpróbáltak átmászni a mieink szektorába, ami miatt közel fél óráig állt is a játék.

A 49. percben aztán a pályán is elszabadultak az indulatok, alaposan egymásnak estek a két csapat játékosai, ám ebből is a mieink jöttek ki rosszul, mert a páros büntetések mellett Kaszkov kapott egy végleges kiállítást is, így sajnos rá nem számíthatunk a párharc hétfői összecsapásán. Ugyan ötperces előnyét nem használta ki az Újpest, ám az 54. percben Nemes is betalált a DAB kapujába, kialakítva ezzel a 9-4-es hazai sikert jelentő végeredményt. Ezzel a lilák szépíteni tudtak a négy nyert meccsig tartó párharcban, de az előny még mindig a mieinknél van, s hétfőn este újra a Dunaújvárosi Jégcsarnokban próbálkozhatunk a remélt harmadik győzelem megszerzéséért.UTE – DAB 9-4 (3-3, 3-1, 3-0)

UTE: Sila – Huba (1), Kiss 1, Dömötör, Dósa, Turbucz, Nagy N. (1), Hegyi (1), Nemes 1 (1), Pápa, Tóth (1), Kovács, Nagy R., Benk (1), Sikorcin 1 (3), Frolík 2 (1), Gröschl, Virág, Csányi (2), Hebar 3, Ropret 1 (1). Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

DAB: Duschek (Koitmaa) – Hruby (1), Ölander 1, Dansereau 1 (2), Cseter (2), Azari 1 (1), Hudec, Ladigin, Becze 1, Borbás, Kaszkov, Lencsés, Hüffner (1), Németh 1, Léránt, Nagy M., Lévai, Magosi, Török, Odnoga, Tanka. Vezetőedző: Heikki Malkia.

Leave a Reply

307 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic bhavadi1 Twitter Pic jamesant Twitter Pic akosp_99 Twitter Pic Greenter Twitter Pic funky_ma Twitter Pic reka2222 Twitter Pic CatalinZ Twitter Pic zsoka84
dunaujvarosiacelbikak
4
 Photos
231
 Followers
6
 Following
Több mint 36%-al nőtt az átlag nézőszám a hazai @erste_liga_hungary  alapszakasz mérkőzéseinken, 694-en látogattak ki átlagosan a Dunaújvárosi Jégcsarnokba, ez az Erste Liga negyedik legjobb adata! Köszönjük! 🙌
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánJason Morgan idei mérlege az Erste Liga alapszakaszában: 5 vereség és 17 győzelem! Csak így tovább a középszakaszban is!
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánHarmadikként zártuk az Erste Liga alapszakaszát, így tehát a középszakasz felsőházában leszünk érdekeltek, ahol a DVTK, a MAC és az UTE ellen játszunk majd egy oda-visszavágót a rájátszás előtt! 
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánA mai naptól az Instagramon is követhettek minket! 
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán
Menu Title