Felnőtt hírek

Remek siker Újpesten

A három gólt szerző Becze Tihamér vezérletével sima, 7-3-as győzelmet aratott együttesünk az Újpest otthonában.

Két nappal a DVTK elleni meccs után már Újpesten volt jelenése a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak a felsőház második fordulójában. Jason Morgan tanítványai láthatóan bizonyítani akarták, hogy tudnak sokkal jobban is játszani, mint tették azt Miskolcon, s Becze találatával már a negyedik percben meg is szerezték a vezetést (0-1). A házigazdák igyekeztek nagyobb tempót diktálni, de a mieink nem nagyon engedték kibontakozni a fővárosiakat sőt, ellentámadásaikban rendre benne volt a gólveszély. A harmad hajráját nagyon megnyomták a Bikák, akik Izacky szólójával duplázták meg előnyüket, majd az utolsó percben egy végletekig kijátszott támadás után Becze mattolta fonákkal Sila kapust, így az első szünetre 3-0-s dunaújvárosi előnnyel vonultak a felek.

A térfélcserét követően szinte a semmiből szépített az Újpest, ám Turcotte a 22. perc derekán közelről bevágott egy lecsorgót, hamar visszaállítva a két gárda közti korábbi különbséget. Az egyre keményedő játékban jöttek a kiállítások is, de hiába Hegyi beleérős találata a 30. percben, Kiss Dániel fegyelmezetlenségét a DAB is góllal büntette, s Hári gólja után 5-2-es dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző.

A harmadik felvonásból mindössze három perc telt el, mikor Sikorcin révén kihasznált egy újabb fórt az Újpest, ám sokáig nem örülhettek a lilák, mert a 46. percben Hüffner kotorta be Sila mellett a pakkot a kapuba, s ekkor már érezhető volt, hogy innen nincs visszaút a liláknak. A vendéglátók nem is nagyon tudták ezt elviselni, a hajrában egyre több volt a kakaskodás, de azért a hokival is törődtek a felek, ezt Becze harmadik találata is jelezte, így a DAB végül tulajdonképpen simán, 7-3-ra verte az újpestieket, s négy ponttal meglépett mai ellenfelétől a felsőházi tabellán.

UTE – DAB 3-7 (0-3, 2-2, 1-2)

UTE: Sila – Huba, Kiss D. 1, Benk (1), Kovács Cs. (1), Caladi, Varga (1), Hegyi 1, Sikorcin 1 (1), Frolík (1), Ropret, Nagy N., Kiss R., Nemes, Szalma, Turbucz, Schmál, Pápa. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

DAB: Duschek – Erdélyi, Mestyán (1), Becze 3, Léránt (1), Azari (1), Hüffner 1, Orbán (1), Odnoga (1), Izacky 1 (2), Novotny (1), Lencsés, Hruby (2), Nageler (2), Turcotte 1 (2), Hári 1, Skripets, Silló, Németh, Nagy M. Vezetőedző: Jason Morgan.

Leave a Reply

298 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title