Felnőtt hírek

Remek siker Újpesten

A három gólt szerző Becze Tihamér vezérletével sima, 7-3-as győzelmet aratott együttesünk az Újpest otthonában.

Két nappal a DVTK elleni meccs után már Újpesten volt jelenése a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak a felsőház második fordulójában. Jason Morgan tanítványai láthatóan bizonyítani akarták, hogy tudnak sokkal jobban is játszani, mint tették azt Miskolcon, s Becze találatával már a negyedik percben meg is szerezték a vezetést (0-1). A házigazdák igyekeztek nagyobb tempót diktálni, de a mieink nem nagyon engedték kibontakozni a fővárosiakat sőt, ellentámadásaikban rendre benne volt a gólveszély. A harmad hajráját nagyon megnyomták a Bikák, akik Izacky szólójával duplázták meg előnyüket, majd az utolsó percben egy végletekig kijátszott támadás után Becze mattolta fonákkal Sila kapust, így az első szünetre 3-0-s dunaújvárosi előnnyel vonultak a felek.

A térfélcserét követően szinte a semmiből szépített az Újpest, ám Turcotte a 22. perc derekán közelről bevágott egy lecsorgót, hamar visszaállítva a két gárda közti korábbi különbséget. Az egyre keményedő játékban jöttek a kiállítások is, de hiába Hegyi beleérős találata a 30. percben, Kiss Dániel fegyelmezetlenségét a DAB is góllal büntette, s Hári gólja után 5-2-es dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző.

A harmadik felvonásból mindössze három perc telt el, mikor Sikorcin révén kihasznált egy újabb fórt az Újpest, ám sokáig nem örülhettek a lilák, mert a 46. percben Hüffner kotorta be Sila mellett a pakkot a kapuba, s ekkor már érezhető volt, hogy innen nincs visszaút a liláknak. A vendéglátók nem is nagyon tudták ezt elviselni, a hajrában egyre több volt a kakaskodás, de azért a hokival is törődtek a felek, ezt Becze harmadik találata is jelezte, így a DAB végül tulajdonképpen simán, 7-3-ra verte az újpestieket, s négy ponttal meglépett mai ellenfelétől a felsőházi tabellán.

UTE – DAB 3-7 (0-3, 2-2, 1-2)

UTE: Sila – Huba, Kiss D. 1, Benk (1), Kovács Cs. (1), Caladi, Varga (1), Hegyi 1, Sikorcin 1 (1), Frolík (1), Ropret, Nagy N., Kiss R., Nemes, Szalma, Turbucz, Schmál, Pápa. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

DAB: Duschek – Erdélyi, Mestyán (1), Becze 3, Léránt (1), Azari (1), Hüffner 1, Orbán (1), Odnoga (1), Izacky 1 (2), Novotny (1), Lencsés, Hruby (2), Nageler (2), Turcotte 1 (2), Hári 1, Skripets, Silló, Németh, Nagy M. Vezetőedző: Jason Morgan.

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title