Felnőtt hírek

Nagyon kellett!

Végre kapott gól nélkül hozott le egy meccset együttesünk, mely 3-0-s sikernek örülhetett a Vienna Capitals második számú csapatának otthonában.

Három vereséget hazai követően ma már idegenben mérette meg magát csapatunk, mely ezúttal Bécsben, a Vienna Capitals második számú együttesének otthonában lépett pályára az Erste Liga újabb fordulójában. Mivel a játéknap előtt a hazaiak a kilencedik, míg a mieink a nyolcadik helyet foglalták el a tabellán, ezért létfontosságú volt a győzelem megszerzése, ám mint azt a DAB szakvezetője, Jason Morgan a találkozó előtt elmondta, ezt csak hatvan percen át tartó koncentrációval érhetik el a fiatal bécsi egylet ellen.

Az első harmadban igyekeztek is mindent elkövetni az Acélbikák azért, hogy megszerezzék a vezetést, közel kétszer annyit lőttek kapura, mint ellenfelük, ám lehetőségeikből sajnos egyet sem tudtak gólra váltani. Szerencsére a túloldalon Koitmaa kapus is fogta, amiket kellett, így a komoly dunaújvárosi fölényt hozó első játékrész gól nélküli döntetlennel ért véget. A második felvonás elején már másodszor került emberhátrányba a DAB, de ezt is kivédekezték a mieink, akik a 31. percben végre megszerezték a vezetést, miután Erdélyi Tamás mattolta a házigazdák hálóőrét emberfórban (0-1).

Alig másfél perc múlva már kettővel álltak jobban az Acélbikák, ugyanis Jakub Izacky is betalált Tschreptisch ketrecébe, így valamivel nyugodtabban figyelhettük a folytatást (0-2). Melyben előbb a hazaiak, majd a mieink kerültek fórba, ám újabb gólt már egyik fél sem tudott szerezni, így kétharmadnyi játékot követően a Bikák álltak közelebb a három pont megszerzéséhez. A harmadik felvonásban nagy erőket mozgósítottak az osztrák fiatalok a szépítésért, ám ez sem emberfórban, sem egyenlő létszámban nem ment neki. Edzőjük igen korán, már az 55. percben kapuslehozatallal próbálkozott, ám egy emberhátrány, majd Novotny 57. percben szerzett gólja végleg eldöntötte a találkozót, melyet végül 3-0-ra nyertek az Acélbikák, akik idei negyedik sikerükkel feljöttek a hetedik helyre az Erste Liga tabelláján.

Vienna Capitals II. – DAB 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)

Vienna Capitals: Tschreptisch – Kruckovyc, Wolf, Schlögl, Schönwetter, Szabad, Kuqali, Leitner, Artner, Maxa F., Vendis, Karitnig, Piff, Bolterle, Janisch, Maxa A., Preiser. Vezetőedző: Christian Dolezal.

DAB: Koitmaa – Erdélyi 1, Mestyán (1), Azari (2), Nagy, Novotny 1, Orbán, Skrypets, Borbás (1), Izacky 1, Léránt (1), Hetényi, Lencsés, Németh, Odnoga (1), Silló, Hruby, Makovics, Tanka, Török. Vezetőedző: Jason Morgan.

Leave a Reply

307 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic bhavadi1 Twitter Pic jamesant Twitter Pic akosp_99 Twitter Pic Greenter Twitter Pic funky_ma Twitter Pic reka2222 Twitter Pic CatalinZ Twitter Pic zsoka84
dunaujvarosiacelbikak
4
 Photos
231
 Followers
6
 Following
Több mint 36%-al nőtt az átlag nézőszám a hazai @erste_liga_hungary  alapszakasz mérkőzéseinken, 694-en látogattak ki átlagosan a Dunaújvárosi Jégcsarnokba, ez az Erste Liga negyedik legjobb adata! Köszönjük! 🙌
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánJason Morgan idei mérlege az Erste Liga alapszakaszában: 5 vereség és 17 győzelem! Csak így tovább a középszakaszban is!
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánHarmadikként zártuk az Erste Liga alapszakaszát, így tehát a középszakasz felsőházában leszünk érdekeltek, ahol a DVTK, a MAC és az UTE ellen játszunk majd egy oda-visszavágót a rájátszás előtt! 
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánA mai naptól az Instagramon is követhettek minket! 
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán
Menu Title