Felnőtt hírek

“A ti szenvedélyetek még nagyobb lökést tud adni!”

Jason Morgan, a DAB kanadai vezetőedzője nyilatkozta a címben olvasható gondolatot a dunaújvárosi jégkorong szurkolókról. Erről és még sok minden másról kérdeztük a fiatal szakembert!

– Néhány napja vette át a csapatot. Mik az első benyomásai?

Jason Morgan: – Az első pár napban elsősorban felmértem a csapat identitását, a karakterét és a tehetséget. Látnom kellett, hogy mivel kell dolgoznom pontosan, és természetesen meg kellett ismernem a játékosokat név- és személyiség szerint is. Amit láttam, az alapján a DAB egy keményen dolgozó, jól korcsolyázó, viszont mentálisan törékeny és a támadásokban önbizalomhiányos csapat.

– Szokása „megfordítani a hajókat”, tehát kihúzni csapatokat a gödörből. Mi a receptje a sikerhez?

J. M.: – Ez a harmadik olyan munkám három év alatt, ahol én váltok valakit a vezetőedzői poszton. Mindhárom évben sikerült sikereket elérni. Megpróbálok olyan kultúrát teremteni, ahol az egyéni érdekek elé a csapatot helyezzük. A hangsúlyt a teljesítmény iránti teljes elkötelezettségre igyekszem helyezni. A védekezés az elsődleges, erre építkezve, illetve ennek köszönhetően a játékosok a kreativitásukat és tehetségüket hasznosítva lehetnek sikeresek a támadásokban. Türelmes ember vagyok, de igényes a részletekre, amik a jó játék alappillérei.

– Mi az, amin javítani kell jelenleg, hogy sikeres legyen a csapat?

J. M.: – Jelenleg a srácoknak a struktúrát kell elfogadniuk és elsajátítaniuk, illetve betartaniuk a tervet hatvan percen keresztül. Ahelyett, hogy az eredményre koncentrálnánk, jelenleg a folyamatra kell fókuszálni. Fontos, hogy mentálisan erősek legyünk és az előttünk álló kihívásokra figyeljünk az egész mérkőzés alatt. Ha ennek megfelelően játszunk, akkor az a támadásaink sikerességén is meg fog látszani. Ehhez, még egyszer az kell, hogy mindenki a csapatot helyezze az első helyre. A csapat sikeressége egyenlő lesz az egyéni sikerességgel!

– Már van egy új játékosunk, Hári Norbert, aki korábban dolgozott önnel. Tervben van további játékosok igazolása?

J. M.: – Hári egy nagyon tehetséges fiatal jégkorongozó, jobbkezes, amire nagy szükségünk van, és remek támadószellemű center, aki jól épít fel támadásokat és akit remekül fogunk tudni használni emberelőnyökben. Rengeteg észak-amerikai játékossal állok kapcsolatban, egyikőjükkel nagyon közel állunk a megegyezéshez. Az biztos, hogy a jövő szezonra is vannak már lehetőségeink, hiszen sokuknak idén már megvan a csapata, de jövőre szívesen játszanának itt.

– Ismeri a ligát, a csapatokat. Mit gondol, mire van esélye idén a mi csapatunknak?

J. M.: – Minden lehetséges. Reálisan nézve az első négy hely valamelyikén szeretném zárni a szezont, de tudom, hogy ez egy nagyon kemény kihívás lesz, mivel minden csapat új játékosokkal erősít és fejlődik közben. Azt akarom, hogy egyszerre egy mérkőzésre koncentráljunk, arra, amelyik következik. Minden egyes alkalommal szeretném, ha a fiúk a győzelemért lépnének jégre, a tabellán az eredmények automatikusan jönnek majd, ha ezt sikerül megvalósítanunk.

– Fontos a család az életében. A felesége és gyermekei is követik Dunaújvárosba?

J. M.: – A feleségem Jennifer, két lányom, Annie és Emma és egy fiam, Jack, illetve két kutyánk, Rufus és Charlie. Ők a családom, a mindenem, ezért nagyon fontos, hogy ők is itt legyenek velem. Tizennyolc éven át játszottam sok országban és most ezt folytatom edzőként. A családom az egyetlen támaszom ebben. Remélem, hogy hamarosan sikerül találnunk egy megfelelő otthont itt a városban, ahová beköltözhetünk. Emellett szeretném elmondani, hogy remélem, hamarosan tele lesz a csarnokunk, mivel hallottam, hogy az itteni szurkolói bázis kiváló és hangos – ezt korábban tapasztaltam is, igaz, mint vendég. Remélem, hogy a ti szenvedélyetek és hangotok még nagyobb lökést tud adni a csapatnak. Biztos vagyok benne, hogy amint sikerül beállni az új stratégiára és taktikára jönni fognak a sikerek!

Leave a Reply

304 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo Twitter Pic Warty199 Twitter Pic farkasis Twitter Pic Brigitta Twitter Pic Fanfacto Twitter Pic Golzsak Twitter Pic iambarba
dunaujvarosiacelbikak
82
 Photos
756
 Followers
13
 Following
MECCSNAP! Az egyik legnehezebb pályán, a Csíkszereda otthonában lép jégre a DAB! Szurkoljatok a piros-fehéreknek, hogy legyőzzék a tabella vezetőt. 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyMECCSNAP! A Brassó ellen lépnek jégre a Bikák idegenben ma este! Szurkoljatok itthonról is!

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyHolnap a Brassó otthonában lép jégre a DAB. Iszonyatosan fontos pontokról dönt majd az a találkozó, úgyhogy otthonról is elkél majd a biztatás! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeySilló Arnold és Borbás Gergely értékelte a ma estét.

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyEgy nagyon szoros meccset nyert végül a DEAC 4-3-ra. Sajnáljuk, mert újra sikerült visszajönni a mérkőzésbe és az egyenlítésre is volt esély... Folytatás jövő héten Brassóban.

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockey2-2 a második harmad után! Tóth góljával egyenlítettünk egy őrült játékrészben! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyAz első harmad után Dunaújvárosi Acélbikák - DEAC 1-2. A mieink gólját Uski ütötte! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyÉles korik nélkül nehezebb lenne felszántani a jeget! 17:00-kor indul a DEAC elleni rangadó!

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockey
Menu Title