Felnőtt hírek

Lencsés Tamás marad az Acélbikáknál

Elsősorban helyi nevelésű játékosokkal képzeli el a jövő csapatát Acélbikáink vezetése.

Lassan kialakul a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának 2017/2018-as játékoskerete. Az ős dunaújvárosi Lencsés Tamás mindenben megegyezett a Dunaújvárosi Acélbikák vezetőségével, és hétfőn alá írta új szerződését, így a rutinos és kőkemény bekk a következő szezonban is Acélbikáinkat erősíti majd. Szintén Dunaújvárosban folytatja pályafutását a csíkszeredai Silló Arnold: a 22 éves csatár a Sport Club neveltje, de az elmúlt négy szezonban a MAC együttesében pallérozódott, a 2015/2016-os, valamint a 2016/2017-es szezonban összesen hatvanöt mérkőzésen kapott szerepet a MOL Ligában.

A Dunaújvárosi Acélbikák játékosai, a tizenkét hetes száraz felkészülést befejezve, jelenleg a nyári szabadságukat töltik, ám egyénileg természetesen továbbra is dolgoznak azon, hogy augusztus elején már a lehető legjobb fizikai állapotban tudják megkezdeni a jeges edzéseket. Addigra várhatóan kialakul a DAB végleges játékoskerete is, melynek jelenlegi állásáról ifjabb Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák csatára, s egyben sportigazgatója számolt be honlapunknak.

“Édesapám, mint a Klub igazgatója azt határozta meg elsődleges célként, alapelvként, hogy elsősorban Dunaújvárosban született és nevelkedett jégkorongozókat igazoljunk a felnőtt csapathoz. Az elmúlt évtizedekben, Dunaújvárosban páratlan jégkorong utánpótlás képzés folyt, így szerencsére nagyon sok játékos szóba kerülhet. Ez látszik a mostani kereten is, hiszen Lencsés Tamással már tizenhárom olyan felnőtt játékosunk van jelenleg, akik itt ismerkedtek meg a sportág alapjaival, s tervezzük még továbbiak szerződtetését is. Ennek mentén próbálunk igazolni játékosokat, s ha valaki dunaújvárosi és szeretne is itt játszani, akkor általában megtaláljuk a módját annak, hogy nálunk folytassa pályafutását. Ugyanakkor azt is meg kell érteni, hogy a költségvetésünkön nem tudtunk emelni semmit – szemben a többi Mol Ligában játszó csapattal – a tavalyi szezonhoz képest, így eléggé korlátozottak a lehetőségeink. Nagyon szerettünk volna több játékost is megtartani a tavalyi keretből, elsősorban természetesen a magyarokat, de a Debrecen lényegesen kedvezőbb, leginkább irreálisan magas ajánlataival nem tudtunk versenyezni, lépnünk kellett, s több olyan posztra is légióst igazoltunk, ahol játszhattak volna a tavalyi idényben jól játszó magyar játékosok. Tudomásul kell venni, egyszerűen nem akarunk és nem is tudunk tovább nyújtózni annál, amíg a takarónk ér, mert nem szeretnénk úgy járni, mint például a Debrecen, mely ugye megszüntette felnőtt csapatát, azt azonban megígérhetem, hogy a következő szezonban is olyan csapatunk lesz, melynek tagjai mindent el fognak követni azért, hogy a lehető legjobban képviseljék klubunkat és Dunaújvárost a MOL Liga küzdelmeiben” – fogalmazott ifjabb Azari Zsolt.

A DAB jelenlegi játékoskerete: Makovics Bence, Török Viktor, Gebei Gergely, Tanka Lőrinc, Silló Arnold, Mátyássy Bence, Léránt René , Németh Péter, Nagy Márk, Jakub Izacky, Aljaz Ogrizek , Borbás Gergely, Azari Zsolt, Magosi Erik, Pál Zalán, Hruby Gellért, Erdélyi Tamás, Danil Skripets, Lencsés Tamás, Hetényi Péter, Villem-Henrik Koitmaa, Rok Stojanovic.

Leave a Reply

294 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found