Felnőtt hírek

Kiütéses siker a fővárosban

Hatgólos, 12-6-os győzelmet aratott együttesünk a Ferencváros vendégeként.

A Ferencváros otthonában játszotta a 2018-as év első mérkőzését ma este csapatunk az Erste Liga küzdelmeiben. Ugyan a fővárosiak meglehetősen rossz formát mutattak az utóbbi időben, azzal mindenki tisztában volt, hogy kemény munkára lesz szüksége a Bikáknak ahhoz, hogy megszerezzék a három pontot.

A kezdés azonban finoman szólva sem alakult jól a mieink számára, ugyanis Nagelert már a 18. másodpercben kiállították, s ugyan sokáig úgy tűnt, hogy kivédekezik a hátrányt a mieink, mindössze egy másodperccel az osztrák légiós visszatérése előtt Hietamaki mattolta Duscheket, megszerezve ezzel a vezetést a fővárosiaknak (1-0). Szerencsére nem sokáig örülhettek a zöld-fehérek, mert Azari másfél perccel később egalizált, majd az oda-vissza játékban mindkét gárda kihagyott egy emberfórt, ám a harmad hajrája így is a Bikák számára sikerült jobban, mert a 20. percben Nageler is betalált, így az első szünetre a mieink vonulhattak vezetéssel (1-2).

A térfélcsere után sajnos ismét a Fradi kezdett lényegesen erősebben, ugyanis a 22. percben előbb egalizált, majd másfél perccel később már a vezetést is megszerezte (3-2). A DAB azonban nem zuhant össze, Turcotte egy perc múlva egyenlített, majd a 29. percben ismét betalált, s újra a Bikák álltak közelebb a sikerhez (3-4). Jason Morgan tanítványai meg is érezték, hogy kicsit megrogyott a Ferencváros, s a következő tíz percben rátettek még egy lapáttal, s ez nemcsak a játék képében, hanem az eredmény alakulásában is megmutatkozott, mert Becze, Orbán és Izacky is betalált, így a harmadik felvonás előtt már tetemes dunaújvárosi vezetést mutatott az eredményjelző (3-7).

A záró etapot kivételesen a DAB kezdte jobban, de Novotny találatára pillanatokon belül válaszolt a fővárosi alakulat Bödök révén, így a 46. percben továbbra is négygólos előnyből kontrollálhatta a meccset (4-8). A Bikák azonban nem vezetésük őrzésére törekedtek, hanem az újabb gólok szerzésére, s ezt előbb Hári, majd Azari nyomatékosította a fővárosiakkal (4-10). A zöld-fehérek tetemes hátrányuk ellenére sem adták fel azonban, ám hiába lőtt a hajrában gólt Jabornik és Tendler is, az utolsó két percet még megnyomták a Bikák, s Léránt, illetve Becze találataival alakították ki a fölényes, 12-6-os dunaújvárosi sikert jelentő végeredményt.

FTC – DAB 6-12 (1-2, 2-5, 3-5)

FTC: Pleszkán – Hietamaki 1, Tuominen (1), Fliszár, Dubek, Tendler 1, Jabornik 1 (1), Korbuly, Németh A. (1), Shupe 1, Könczei, Jászai, Owen, Bödök 1, Roczanov, Farkas (1), Lakatos, Lengyel, Kovács, Rafaj (2), Tóth R. 1 (1). Vezetőedző: Greg Lindqvist.

DAB: Duschek – Hüffner, Orbán 1 (1), Becze 2 (4), Izacky 1 (2), Nageler 1 (2), Erdélyi, Léránt 1 (1), Azari 2, Novotny 1 (2), Odnoga (3), Hruby, Lencsés, Hári 1 (1), Silló (2), Turcotte 2, Skrypets, Tanka, Nagy, Németh, Török. Vezetőedző: Jason Morgan.

Leave a Reply

306 people follow dab_acelbikak

dunaujvarosiacelbikak
19
 Photos
575
 Followers
6
 Following
Ma este Csíkszeredában folytatódik a párharc, iszonyatosan fontos lesz a következő meccs! Szurkoljatok a Bikáknak! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffsFebruár 20-án és 21-én, kedden és szerdán játssza első két Erste Liga negyeddöntő mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az SC Csíkszereda ellen a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik! Ott lesztek??
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #quarterfinalsEldőlt: a Csíkszeredai Sportklub ellen negyeddöntőzünk! Február 20-án, kedden 18 órakor kezdünk Dunaújvárosban! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffs #quarterfinalsMa délután 17 órától az Újpest vendégeskedik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Jó lenne győzelemmel búcsúztatni a középszakaszt! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaÓriási csata várható holnap a Tüskecsarnokban! Legutóbb itthon megvertük a MAC csapatát, de a fővárosból biztosan nehezebb lesz pontokkal hazatérni! Ti ott lesztek? #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaFebruár 5-én, hétfőn 20 órától a DVTK Jegesmedvék csapatát fogadja a DAB! A MAC elleni győzelem után újabb óriási csatára van tehát kilátás! Minden szurkolásra szüksége lesz a fiúknak! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyÓriási győzelmet aratott a DAB a MAC ellen! Szép volt, fiúk! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #winAlig két óra és kezdünk! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyKészítsétek a torkokat és tenyereket, hiszen február 2-án, pénteken 18 órától kőkemény csatára van kilátás a Dunaújvárosi Jégcsarnokban: a MAC érkezik az Erste Liga középszakaszának következő fordulójában! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Menu Title