Felnőtt hírek

Kiütéses siker a fővárosban

Hatgólos, 12-6-os győzelmet aratott együttesünk a Ferencváros vendégeként.

A Ferencváros otthonában játszotta a 2018-as év első mérkőzését ma este csapatunk az Erste Liga küzdelmeiben. Ugyan a fővárosiak meglehetősen rossz formát mutattak az utóbbi időben, azzal mindenki tisztában volt, hogy kemény munkára lesz szüksége a Bikáknak ahhoz, hogy megszerezzék a három pontot.

A kezdés azonban finoman szólva sem alakult jól a mieink számára, ugyanis Nagelert már a 18. másodpercben kiállították, s ugyan sokáig úgy tűnt, hogy kivédekezik a hátrányt a mieink, mindössze egy másodperccel az osztrák légiós visszatérése előtt Hietamaki mattolta Duscheket, megszerezve ezzel a vezetést a fővárosiaknak (1-0). Szerencsére nem sokáig örülhettek a zöld-fehérek, mert Azari másfél perccel később egalizált, majd az oda-vissza játékban mindkét gárda kihagyott egy emberfórt, ám a harmad hajrája így is a Bikák számára sikerült jobban, mert a 20. percben Nageler is betalált, így az első szünetre a mieink vonulhattak vezetéssel (1-2).

A térfélcsere után sajnos ismét a Fradi kezdett lényegesen erősebben, ugyanis a 22. percben előbb egalizált, majd másfél perccel később már a vezetést is megszerezte (3-2). A DAB azonban nem zuhant össze, Turcotte egy perc múlva egyenlített, majd a 29. percben ismét betalált, s újra a Bikák álltak közelebb a sikerhez (3-4). Jason Morgan tanítványai meg is érezték, hogy kicsit megrogyott a Ferencváros, s a következő tíz percben rátettek még egy lapáttal, s ez nemcsak a játék képében, hanem az eredmény alakulásában is megmutatkozott, mert Becze, Orbán és Izacky is betalált, így a harmadik felvonás előtt már tetemes dunaújvárosi vezetést mutatott az eredményjelző (3-7).

A záró etapot kivételesen a DAB kezdte jobban, de Novotny találatára pillanatokon belül válaszolt a fővárosi alakulat Bödök révén, így a 46. percben továbbra is négygólos előnyből kontrollálhatta a meccset (4-8). A Bikák azonban nem vezetésük őrzésére törekedtek, hanem az újabb gólok szerzésére, s ezt előbb Hári, majd Azari nyomatékosította a fővárosiakkal (4-10). A zöld-fehérek tetemes hátrányuk ellenére sem adták fel azonban, ám hiába lőtt a hajrában gólt Jabornik és Tendler is, az utolsó két percet még megnyomták a Bikák, s Léránt, illetve Becze találataival alakították ki a fölényes, 12-6-os dunaújvárosi sikert jelentő végeredményt.

FTC – DAB 6-12 (1-2, 2-5, 3-5)

FTC: Pleszkán – Hietamaki 1, Tuominen (1), Fliszár, Dubek, Tendler 1, Jabornik 1 (1), Korbuly, Németh A. (1), Shupe 1, Könczei, Jászai, Owen, Bödök 1, Roczanov, Farkas (1), Lakatos, Lengyel, Kovács, Rafaj (2), Tóth R. 1 (1). Vezetőedző: Greg Lindqvist.

DAB: Duschek – Hüffner, Orbán 1 (1), Becze 2 (4), Izacky 1 (2), Nageler 1 (2), Erdélyi, Léránt 1 (1), Azari 2, Novotny 1 (2), Odnoga (3), Hruby, Lencsés, Hári 1 (1), Silló (2), Turcotte 2, Skrypets, Tanka, Nagy, Németh, Török. Vezetőedző: Jason Morgan.

Leave a Reply

304 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo Twitter Pic Warty199 Twitter Pic farkasis Twitter Pic Brigitta Twitter Pic Fanfacto Twitter Pic Golzsak Twitter Pic iambarba
dunaujvarosiacelbikak
82
 Photos
756
 Followers
13
 Following
MECCSNAP! Az egyik legnehezebb pályán, a Csíkszereda otthonában lép jégre a DAB! Szurkoljatok a piros-fehéreknek, hogy legyőzzék a tabella vezetőt. 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyMECCSNAP! A Brassó ellen lépnek jégre a Bikák idegenben ma este! Szurkoljatok itthonról is!

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyHolnap a Brassó otthonában lép jégre a DAB. Iszonyatosan fontos pontokról dönt majd az a találkozó, úgyhogy otthonról is elkél majd a biztatás! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeySilló Arnold és Borbás Gergely értékelte a ma estét.

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyEgy nagyon szoros meccset nyert végül a DEAC 4-3-ra. Sajnáljuk, mert újra sikerült visszajönni a mérkőzésbe és az egyenlítésre is volt esély... Folytatás jövő héten Brassóban.

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockey2-2 a második harmad után! Tóth góljával egyenlítettünk egy őrült játékrészben! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyAz első harmad után Dunaújvárosi Acélbikák - DEAC 1-2. A mieink gólját Uski ütötte! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyÉles korik nélkül nehezebb lenne felszántani a jeget! 17:00-kor indul a DEAC elleni rangadó!

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockey
Menu Title