Felnőtt hírek

Kiütéses siker a fővárosban

Hatgólos, 12-6-os győzelmet aratott együttesünk a Ferencváros vendégeként.

A Ferencváros otthonában játszotta a 2018-as év első mérkőzését ma este csapatunk az Erste Liga küzdelmeiben. Ugyan a fővárosiak meglehetősen rossz formát mutattak az utóbbi időben, azzal mindenki tisztában volt, hogy kemény munkára lesz szüksége a Bikáknak ahhoz, hogy megszerezzék a három pontot.

A kezdés azonban finoman szólva sem alakult jól a mieink számára, ugyanis Nagelert már a 18. másodpercben kiállították, s ugyan sokáig úgy tűnt, hogy kivédekezik a hátrányt a mieink, mindössze egy másodperccel az osztrák légiós visszatérése előtt Hietamaki mattolta Duscheket, megszerezve ezzel a vezetést a fővárosiaknak (1-0). Szerencsére nem sokáig örülhettek a zöld-fehérek, mert Azari másfél perccel később egalizált, majd az oda-vissza játékban mindkét gárda kihagyott egy emberfórt, ám a harmad hajrája így is a Bikák számára sikerült jobban, mert a 20. percben Nageler is betalált, így az első szünetre a mieink vonulhattak vezetéssel (1-2).

A térfélcsere után sajnos ismét a Fradi kezdett lényegesen erősebben, ugyanis a 22. percben előbb egalizált, majd másfél perccel később már a vezetést is megszerezte (3-2). A DAB azonban nem zuhant össze, Turcotte egy perc múlva egyenlített, majd a 29. percben ismét betalált, s újra a Bikák álltak közelebb a sikerhez (3-4). Jason Morgan tanítványai meg is érezték, hogy kicsit megrogyott a Ferencváros, s a következő tíz percben rátettek még egy lapáttal, s ez nemcsak a játék képében, hanem az eredmény alakulásában is megmutatkozott, mert Becze, Orbán és Izacky is betalált, így a harmadik felvonás előtt már tetemes dunaújvárosi vezetést mutatott az eredményjelző (3-7).

A záró etapot kivételesen a DAB kezdte jobban, de Novotny találatára pillanatokon belül válaszolt a fővárosi alakulat Bödök révén, így a 46. percben továbbra is négygólos előnyből kontrollálhatta a meccset (4-8). A Bikák azonban nem vezetésük őrzésére törekedtek, hanem az újabb gólok szerzésére, s ezt előbb Hári, majd Azari nyomatékosította a fővárosiakkal (4-10). A zöld-fehérek tetemes hátrányuk ellenére sem adták fel azonban, ám hiába lőtt a hajrában gólt Jabornik és Tendler is, az utolsó két percet még megnyomták a Bikák, s Léránt, illetve Becze találataival alakították ki a fölényes, 12-6-os dunaújvárosi sikert jelentő végeredményt.

FTC – DAB 6-12 (1-2, 2-5, 3-5)

FTC: Pleszkán – Hietamaki 1, Tuominen (1), Fliszár, Dubek, Tendler 1, Jabornik 1 (1), Korbuly, Németh A. (1), Shupe 1, Könczei, Jászai, Owen, Bödök 1, Roczanov, Farkas (1), Lakatos, Lengyel, Kovács, Rafaj (2), Tóth R. 1 (1). Vezetőedző: Greg Lindqvist.

DAB: Duschek – Hüffner, Orbán 1 (1), Becze 2 (4), Izacky 1 (2), Nageler 1 (2), Erdélyi, Léránt 1 (1), Azari 2, Novotny 1 (2), Odnoga (3), Hruby, Lencsés, Hári 1 (1), Silló (2), Turcotte 2, Skrypets, Tanka, Nagy, Németh, Török. Vezetőedző: Jason Morgan.

Leave a Reply

302 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic FEHERZSO Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title