Felnőtt hírek

Kétmeccses előnyben az Acélbikák

Az Újpesten aratott egygólos sikert követően Dunaújvárosban is legyőzte a lilákat a DAB, mely 4-2-es sikerrel duplázta meg előnyét a negyeddöntős párharcban.

Az Újpesten aratott 1-0-s sikert követően ma már itthon húzott szerelést az UTE elleni negyeddöntős párharcban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely természetesen arra készült, hogy megduplázza előnyét a négy nyert találkozóig tartó párharcban. A vendégek az egyenlítés reményében vágtak neki a meccsnek, de a nyitány a hazaiak számára sikerült jobban, ugyanis Kaszkov átadásából Becze már a 3. percben megszerezte a vezetést a DAB-nak (1-0). A több kakaskodást hozó első felvonásban az Újpest volt a veszélyesebb, jórészt szimpla és kettős emberelőnyeinek köszönhetően, s bár a túloldalon is adódtak lehetőségek, újabb gól már nem született a nyitó felvonásban.

Nem úgy a másodikban, melyből még három perc sem telt el, mikor Németh Péter távolija akadt be a bal felsőbe, majd egy perccel később Dansereau is mattolta a fővárosiak szlovén hálóőrét, s egyáltalán nem volt véletlen, hogy Szilassy Zoltán időkéréssel próbálta rendezni együttese sorait (3-0). A rövid pauzát követően még keményebb játékra váltott az Újpest, de a Bikák állták az ütközéseket sőt, taktikus játékkal irányították az összecsapást, így negyvenpercnyi játékot követően lényegesen közelebb álltak ellenfelüknél az újabb győzelemhez.

A harmadik húsz perc elején sokadik emberhátrányát is kivédekezte Heikki Malkia gárdája, mely az 51. percben végleg eldöntötte a mérkőzést, miután Azari kapu mögül visszatett korongját Dansereau vágta védhetetlenül a jobb felsőbe (4-0). A negyedik hazai gól után ismét kapott egy kettős fórt az UTE (a játékvezetőkre nem panaszkodhattak azért a fővárosiak), s ebből az előnyből már betaláltak a vendégek, s Benk találatával szépíteni tudtak. Az 57. percben Nagy Nilan tette valamivel izgalmasabbá a véghajrát, ám hiába hozta le kapusát is Szilassy Zoltán, tovább már nem tudott zárkózni az Újpest, így a DAB megérdemelt, 4-2-es sikerrel duplázta meg előnyét a negyeddöntőben.

DAB – UTE 4-2 (1-0, 2-0, 1-2)

DAB: Duschek – Hruby, Ölander, Dansereau 2, Cseter (2), Azari (1), Hudec, Ladigin (1), Becze 1, Borbás, Kaszkov (1), Lencsés, Hüffner (1), Németh 1, Léránt (1), Nagy M., Lévai, Magosi (1), Török, Odnoga, Tanka. Vezetőedző: Heikki Malkia.

UTE: Sila – Huba (1), Kiss, Dömötör, Dósa, Turbucz, Nagy N. 1, Hegyi, Nemes, Pápa, Tóth, Kovács, Nagy R., Benk 1, Sikorcin, Frolík, Gröschl (1), Virág, Csányi, Hebar, Ropret (1). Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Főoldali kép forrása: dunaujvaros.com (Sándor Judit felvétele)

Leave a Reply

313 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic lacifrad Twitter Pic rekuci20 Twitter Pic CatalinZ Twitter Pic zsoka84 Twitter Pic SenorSar Twitter Pic ptyptr Twitter Pic albertd6 Twitter Pic utecsma_
Menu Title