Felnőtt hírek

Kétgólos siker a Titánok ellen

Szinte végig vezetve aratott 3-1-es győzelmet együttesünk a Fehérvári Titánok otthonában.

Megyei rangadón, a Fehérvári Titánok elleni összecsapáson korcsolyáztak jégre ma este fél hattól a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói az Erste Liga újabb fordulójában. Antti Karhula tanítványai még az első fordulóban, Bécsben tudtak nyerni idegenben, azóta azonban vereséget szenvedtek a Fradi és az Újpest otthonában is, így egyértelműen az volt a céljuk, hogy elhozzák a három pontot a megyeszékhelyről.

Nem is sokat ismerkedtek egymással a csapatok, már a mérkőzés elején igyekeztek nagy tempót diktálni a játékosok. A DAB már a harmadik percben emberelőnybe került, s bár a fórral nem sikerült élni, ahogy kiegészültek a hazaiak, Westerling játszott Franssila elé, aki második próbálkozásra már Kornakker mögé vágta a pakkot, megszerezve ezzel a vezetést a Bikáknak (0-1). Nem sokkal később Tóth lőtt zúgó kapuvasat, majd újabb két alkalommal játszhattak előnyben a mieink, ám az elsőből lövésig sem sikerült jutni, majd a másodikból hiába próbálkozta négy-öt alkalommal is a mieink, Kornakker mindent hárított. A folytatásban is egyértelműen a mieink irányították a játékot, de egyenlő létszámban és a harmad hajrájában emberhátrányban sem tudtak élni ziccereikkel, így a szünetre “csak” egygólos előnnyel vonulhattak a Karhula-tanítványok.

A második felvonás elején nem igazán pörögtek a dunaújvárosi lábak, igaz a vendéglátók sem tudtak fogást találni a mieinken, így meglehetősen eseménytelenül csordogáltak a percek. A 29. percben azonban emberelőnybe kerültek a mieink, s ebből Turtiainen könyörtelenül kilőtte a jobb felsőt, megduplázva ezzel a DAB vezetését (0-2). Azonnal jött is erre egy hazai fór, ám ezt is jól védekezték ki a Bikák, így hiába a fehérvári igyekezet, nem sikerült közelebb jönnie a hazaiaknak. A 36. percben Jabonik korongvesztése után védett óriásit Garbacz, majd még két alkalommal kerültek emberelőnybe a Titánok, ám ezeket is kivédekezték a mieink, így a harmadik felvonás előtt is két góllal állta közelebb a sikerhez.

Az újabb fordulás után igyekezett még több veszélyt jelenteni a DAB ketrecére a fehérvári alakulat, ám egyenlő létszámban erre nem igazán volt komoly esélye. A 44. percben azonban szinte a semmiből így is szépített a házigazda, mert egy bulit követően Lewis lőtt a kékről, s a takarástól semmit nem látó Garbacz már nem tudta védeni a lövést (1-2). A helyzetet nehezítette, hogy ötödszörre is emberhátrányba kerültek a mieink, de ezt is kivédekezték, majd a Saluga remek passzából Jabornik megszerezte a harmadik dunaújvárosi találatot is (1-3). Nem sokáig játszottak azonban egyenlő létszámban a csapatok, mert jött a hatodik, majd a hetedik hazai fór is, de ezekkel sem tudtak élni a Titánok. Az 55. percben végre kaptak egy előnyt a mieink is, ám nem igazán erőltették a gólszerzést, s mivel a hajrá sem hozott már izgalmat, a DAB végül visszafogott játékkal is hozta a kötelezőt, s 3-1-re megnyerte a mérkőzést.

Fehérvári Titánok – DAB 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

Fehérvári Titánok: Kornakker – Beukeboom, Sándor, Bennett, Kiss P., Madácsi, McGurty, Vas (1), Lewis 1, Mazzag, Mihály, Reiter, Szabó, Balogh, Péter, Vizi, Erdély, Almási, Hamvai, Nagy. Vezetőedző: Kiss Dávid.

DAB: Garbacz – Erdélyi, Jabornik 1 (1), Nagy, Turtiainen 1, Uski, Franssila 1, Léránt, Azari (1), Iossafov (1), Westerling (1), Hruby (1), Lencsés, Saluga 1, Tóth, Török, Szabó D., Makovics, Németh, Pinczés. Vezetőedző: Antti Karhula.

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title