Felnőtt hírek

Kétgólos siker a Titánok ellen

Szinte végig vezetve aratott 3-1-es győzelmet együttesünk a Fehérvári Titánok otthonában.

Megyei rangadón, a Fehérvári Titánok elleni összecsapáson korcsolyáztak jégre ma este fél hattól a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói az Erste Liga újabb fordulójában. Antti Karhula tanítványai még az első fordulóban, Bécsben tudtak nyerni idegenben, azóta azonban vereséget szenvedtek a Fradi és az Újpest otthonában is, így egyértelműen az volt a céljuk, hogy elhozzák a három pontot a megyeszékhelyről.

Nem is sokat ismerkedtek egymással a csapatok, már a mérkőzés elején igyekeztek nagy tempót diktálni a játékosok. A DAB már a harmadik percben emberelőnybe került, s bár a fórral nem sikerült élni, ahogy kiegészültek a hazaiak, Westerling játszott Franssila elé, aki második próbálkozásra már Kornakker mögé vágta a pakkot, megszerezve ezzel a vezetést a Bikáknak (0-1). Nem sokkal később Tóth lőtt zúgó kapuvasat, majd újabb két alkalommal játszhattak előnyben a mieink, ám az elsőből lövésig sem sikerült jutni, majd a másodikból hiába próbálkozta négy-öt alkalommal is a mieink, Kornakker mindent hárított. A folytatásban is egyértelműen a mieink irányították a játékot, de egyenlő létszámban és a harmad hajrájában emberhátrányban sem tudtak élni ziccereikkel, így a szünetre “csak” egygólos előnnyel vonulhattak a Karhula-tanítványok.

A második felvonás elején nem igazán pörögtek a dunaújvárosi lábak, igaz a vendéglátók sem tudtak fogást találni a mieinken, így meglehetősen eseménytelenül csordogáltak a percek. A 29. percben azonban emberelőnybe kerültek a mieink, s ebből Turtiainen könyörtelenül kilőtte a jobb felsőt, megduplázva ezzel a DAB vezetését (0-2). Azonnal jött is erre egy hazai fór, ám ezt is jól védekezték ki a Bikák, így hiába a fehérvári igyekezet, nem sikerült közelebb jönnie a hazaiaknak. A 36. percben Jabonik korongvesztése után védett óriásit Garbacz, majd még két alkalommal kerültek emberelőnybe a Titánok, ám ezeket is kivédekezték a mieink, így a harmadik felvonás előtt is két góllal állta közelebb a sikerhez.

Az újabb fordulás után igyekezett még több veszélyt jelenteni a DAB ketrecére a fehérvári alakulat, ám egyenlő létszámban erre nem igazán volt komoly esélye. A 44. percben azonban szinte a semmiből így is szépített a házigazda, mert egy bulit követően Lewis lőtt a kékről, s a takarástól semmit nem látó Garbacz már nem tudta védeni a lövést (1-2). A helyzetet nehezítette, hogy ötödszörre is emberhátrányba kerültek a mieink, de ezt is kivédekezték, majd a Saluga remek passzából Jabornik megszerezte a harmadik dunaújvárosi találatot is (1-3). Nem sokáig játszottak azonban egyenlő létszámban a csapatok, mert jött a hatodik, majd a hetedik hazai fór is, de ezekkel sem tudtak élni a Titánok. Az 55. percben végre kaptak egy előnyt a mieink is, ám nem igazán erőltették a gólszerzést, s mivel a hajrá sem hozott már izgalmat, a DAB végül visszafogott játékkal is hozta a kötelezőt, s 3-1-re megnyerte a mérkőzést.

Fehérvári Titánok – DAB 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

Fehérvári Titánok: Kornakker – Beukeboom, Sándor, Bennett, Kiss P., Madácsi, McGurty, Vas (1), Lewis 1, Mazzag, Mihály, Reiter, Szabó, Balogh, Péter, Vizi, Erdély, Almási, Hamvai, Nagy. Vezetőedző: Kiss Dávid.

DAB: Garbacz – Erdélyi, Jabornik 1 (1), Nagy, Turtiainen 1, Uski, Franssila 1, Léránt, Azari (1), Iossafov (1), Westerling (1), Hruby (1), Lencsés, Saluga 1, Tóth, Török, Szabó D., Makovics, Németh, Pinczés. Vezetőedző: Antti Karhula.

Leave a Reply

294 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found