Felnőtt hírek

Ismét a DVTK örülhetett

A kapu előtt pontosabb DVTK háromgólos győzelmet aratott a Dunaújvárosi Acélbikák csapata ellen a MOL Liga ma esti mérkőzésén.

Újabb hazai mérkőzés várt ma este a DAB jégkorongozóira, akik ezúttal a listavezető DVTK-t fogadták a MOL Liga 38. fordulójában. A házigazdák nem is kezdtek rosszul, Hruby Gellért szemfüles góljával már a hetedik percben megszerezték a vezetést, s bár ezt követően fölénybe került a vendégcsapat, ekkor még a védekezés is jól működött, Koitmaa is hozta a bravúrokat a kapuban, így az első felvonás végén még mindig minimális dunaújvárosi vezetést mutatott az eredményjelző (1-0).

A második felvonásból alig fél perc telt el, mikor Leppanen kiegyenlített, majd egy, a hazai kapu előtt elajándékozott koronggal Tóth már a vendégeket juttatta előnyhöz, ám Becze szépségdíjas találatával a 30. percben sikerült egalizálnia az Acélbikáknak (2-2). A folytatásban sajnos a játékvezetők játszották a főszerepet, előbb elnéztek egy durva miskolci szabálytalanságot, majd Azarit küldték ki egy véleményes szabálytalanság után, s a fórral élni tudott a vendégcsapat, mely Magosi révén ismét visszaszerezte a vezetést, amit meg is őrzött a játékrész lefújásáig (2-3).

A harmadik felvonást nagy elánnal kezdte a DAB, s bár a játékvezetők igyekeztek kompenzálni ítéleteikkel, rengeteg hiba csúszott a házigazdák emberelőnyös játékába, így hiába játszhatott kétszer is fórban az Acélbikák alakulata, nem volt esély az egyenlítésre. Az 53. percben ráadásul Toulmin is bevette az egyébként jól védő, Koitmaa ketrecét, s hiába kockáztatott a véghajrában a házigazda, Magosi üres kapura szerzett találata végleg eldöntötte a meccset, melyet 5-2-re nyert a címvédő.

Strenk Hunor: – Nem vagyunk elégedettek. A mérkőzés feléig jól tartottuk magunkat, sajnos ott két ajándék gólt adtunk a Miskolcnak, jobb csapat annál, hogy ilyet megengedhessünk magunknak. Nem is volt már visszaút. Nagyon kemény hétvége előtt állunk, tehát készülünk tovább a következő napokban.

DAB – DVTK Jegesmedvék 2-5 (1-0, 1-3, 0-2)

DAB: Koitmaa – Hruby 1, Ölander (1), Azari, Cseter, Dansereau, Ladygin, Hudec (1), Becze 1, Borbás, Nagy, Hüffner, Lencsés, Tanka, Léránt, Odnoga, Lévai, Magosi E., Németh. Vezetőedző: Heikki Malkia.

DVTK: Adorján – Láda, Leppanen 1 (1), Magosi B. 2, Galanisz (2), Sági, Gőz, Vojtkó, Hajós, Tóth (1), Pavuk, Kuqali, Joe (1), Johnston (2), Miskolczi, Toulmin 1, Albert, Bernáth, Popovics, Szopos, Ritó. Vezetőedző: Douglas Bradley.

Leave a Reply

Menu Title