Felnőtt hírek

Tartalékos DAB-siker

Kétgólos előnyét ugyan a véghajrában leadta, de a hosszabbításban szerzett góllal legyőzte a Ferencvárost a Dunaújvárosi Acélbikák együttese.

 

Erősen tartalékosan, de elszántan várta a Ferencváros elleni ma esti találkozót a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely természetesen a győzelem reményében korcsolyázott jégre a zöld-fehérek ellen a MOL Liga alapszakaszának 37. fordulójában. Hiába a megcsappant létszám, erősen is kezdett a DAB, mely Hüffner remek lövésével meg is szerezte a vezetést a 4. percben. Erre egy igencsak szerencsés Hardy-találattal válaszolt a fővárosi alakulat, ám az első szünetre így is a hazaiak vonulhattak vezetéssel, mert Hudec erős lövése Sevela kesztyűjéről bepattant a jobb alsóba (2-1).

A térfélcserét követően erősebben kezdett a Fradi, de az Acélbikák támadásaiban is benne volt az újabb gól, szóval nem unatkoztak a szurkolók. A 27. percben Kiss Ákos lövése után kipattant a korong, majd jó három percet ment a játék még, mire a játékvezetők vissza tudták nézni az esetet, s ugyan a televíziós felvételek alapján nagyon úgy tűnt, hogy a kapuvasról vágódott le a korong, a sporik végül gólt ítéltek (2-2). Ez a találat sem fogta meg azonban a Bikákat, akik Ladygin emberelőnyös góljával visszavették a vezetést, majd a 40. percben Becze vágta nagy erővel a vas alá a pakkot, így a záró etap előtt már 4-2-es dunaújvárosi előnynek örülhettek a hazai érzelmű drukkerek.

A harmadik felvonásban nagy erőket mozgósított a Fradi az egyenlítésért, de az egyre fáradni látszó DAB tartani tudta előnyét. Az 53. percben azonban kihagyott a dunaújvárosi védelem, amit Kiss Ákos használt ki szemfülesen, majd másfél perccel a rendes játékidő vége előtt Jabornik távolija akadt be a bal felsőbe, így jöhetett a ráadás (4-4). A hosszabbítás Becze szólózhatott, Hietamaki ráütött, jött is a kiállítás, s a fórt remekül játszotta meg a hazai csapat, mely Hudec második góljával alakította ki az 5-4-es DAB-sikert jelentő végeredményt.

Strenk Hunor: – Úgy érzem hatvan percen keresztül uraltuk a meccset. Sajnos az utolsó harmadban egy nagyon kicsit visszább vettünk a tempóból és kaptunk két szerencsétlen gólt. Ebből mindenképpen tanulnunk kell. A győzelem mellett azért keserű a szánk íze, de sok szomorkodásra nincs időnk, hiszen két nap múlva a DVTK ellen kell helyt állnunk.

DAB – FTC 5-4 (2-1, 2-1, 0-2, 1-0) – hosszabbítás után.

DAB: Duschek, Hudec 2, Ladygin 1, Becze 1 (1), Cseter (1), Azari (3), Lencsés, Hüffner 1, Németh P., Borbás (2), Nagy, Hruby, Magosi, Léránt (1), Odnoga, Tanka (1), Lévai. Vezetőedző: Heikki Malkia.

FTC: Sevela, Jabornik 1, Hietamaki, Dubek (1), Tendler, Rafaj, Schwindt, Erdélyi, Sumi, Szappanos (1), Kiss Á. 2, Lengyel, Kovács, Shinkaruk (2), Németh Á., Papp. Inglis, Üveges, Hardi 1 (1), Farkas, Fliszár. Vezetőedző: Greg Lindqvist.

Leave a Reply

307 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic bhavadi1 Twitter Pic jamesant Twitter Pic akosp_99 Twitter Pic Greenter Twitter Pic funky_ma Twitter Pic reka2222 Twitter Pic CatalinZ Twitter Pic zsoka84
dunaujvarosiacelbikak
4
 Photos
231
 Followers
6
 Following
Több mint 36%-al nőtt az átlag nézőszám a hazai @erste_liga_hungary  alapszakasz mérkőzéseinken, 694-en látogattak ki átlagosan a Dunaújvárosi Jégcsarnokba, ez az Erste Liga negyedik legjobb adata! Köszönjük! 🙌
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánJason Morgan idei mérlege az Erste Liga alapszakaszában: 5 vereség és 17 győzelem! Csak így tovább a középszakaszban is!
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánHarmadikként zártuk az Erste Liga alapszakaszát, így tehát a középszakasz felsőházában leszünk érdekeltek, ahol a DVTK, a MAC és az UTE ellen játszunk majd egy oda-visszavágót a rájátszás előtt! 
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánA mai naptól az Instagramon is követhettek minket! 
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán
Menu Title