Felnőtt hírek

Hazai vereség a Debrecentől

Korán kétgólos hátrányba került, rengeteg helyzetet kihagyott, s végül 4-3-as vereséget szenvedett a Debrecen elleni hazai rangadón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Hatpontos meccs várt a DAB jégkorongozóira ma este az Erste Ligában, ugyanis az a Debrecen látogatott Dunaújvárosba, mely mindössze egyetlen ponttal előzte meg a negyedik helyezett Acélbikákat a sorozat tabelláján. A hazaiak azonban nem kezdtek jól, mert egy kapu előtti kavarodás végén a tavaly még dunaújvárosi Izacky emelt éles szögből a kapuba, majd egy kettős hátrányt kellett kivédekezni a Bikáknak, s bár ezt a feladatot megoldották, miután kiegészültek, Németh ért bele gólt érően egy átadásba, s a 9. percben 0-2-es állást mutatott az eredményjelző. A folytatásban is inkább a vendégek akarata érvényesült, ám a harmad hajrájában megkapták első előnyüket a házigazdák is, s ebből Uski lőtt szép gólt, megfelezve ezzel házigazdák hátrányát (1-2).

A második felvonás őrült játékot hozott, rengeteget korcsolyáztak a csapatok, ám meglehetősen fejetlenül tették ezt, így hol az egyik, hol a másik oldalon alakult ki ziccer, de Hetényi és Garbacz is bravúrok sorozatát bemutatva őrizte meg ketrecét az újabb találattól. A harmad derekán két percig játszhatott kettős emberelőnyben a DAB, ám hiába a helyzetek, semmit nem ütöttek be a vendéglátók, mintha átok ült volna a csatárokon. Ami nem sikerült fórban, az összejött egyenlő létszámban, mert a játékrész hajráját nagyon megnyomta a DAB, beszorította a vendégeket, s Tóth Gergely találatával, mindössze tizennyolc másodperccel a harmad vége előtt ki is egyenlített (2-2).

A harmadik húsz perc óriási hazai rohamokkal kezdődött, jöttek is a ziccerek, ám ezek kihasználásával továbbra is hadilábon álltak a játékosok, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, jött egy kontra, melyből a tavaly szintén dunaújvárosi Turcotte ismét a Debrecent juttatta előnyhöz (2-3). A 47. percben Azari egy emberelőnyös bombával szerencsére válaszolni tudott, ám a középkezdés után Turcotte távoli lövését bevédte Garbacz, így ismét a Bikáknak kellett futniuk az eredmény után (3-4). A mérkőzés utolsó tíz percében nagy erőket mozgósítottak a hazaiak az egyenlítésért, ám legnagyobb lehetőségeiket is kihagyták, így a Debrecen megőrizte minimális előnyét, 4-3-ra megnyerte a mérkőzést, s ezzel négy pontra meglépett a tabellán a DAB együttesétől.

DAB – DEAC 3-4 (1-2, 1-0, 1-2)

DAB: Garbacz – Jabornik (2), Erdélyi, Uski 1, Turtiainen (1), Nagy M., Franssila, Mestyán, Tóth 1 (1), Iossafov (1), Azari 1 (1), Hruby, Léránt, Németh P., Saluga, Török, Lencsés, Szabó, Pinczés O., Borbás (1), Barna. Vezetőedző: Antti Karhula.

DEAC: Hetényi Z. – Vuorijarvi (1), Kovács (1), Turcotte 2, Izacky 1 (1), Novotny (1), Antal, Behal (1), Németh A. (1), Hári, Kafka, Hetényi P., Berta, Silló, Molnár, Salló, Erdei, Vincze, Márton, Szokolov. Vezetőedző: David Musial.

 
Antti Karhula: – Nagyon rosszul kezdtük a meccset, az ellenfél sokkal élesebb volt. Nagyon könnyű kettős emberelőnyt kaptak, amiből gól is született. A 2-0 után kellett felállnunk a padlóról, amit meg is tettünk ezen az estén. Ami ma este megölt minket, az a rengeteg eladott korong volt, ezekből lőtt az ellenfél lényegében három gólt is. Arra büszke vagyok, ahogy küzdöttünk, de közel sem volt ez a legjobb meccsünk. A koronggal sokkal jobbnak kellett volna lennünk. Dolgozunk tovább, mert nagyon fontos túra előtt állunk.

David Musial: – Jól indult a mérkőzés, aztán úgy érzem, többször vitatható ítéletet hoztak a játékvezetők, az 5-3-as szituációkkal nem értettem egyet. Ettől függetlenül nagyon örülök a három pontnak, fontos győzelem volt.

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title