Felnőtt hírek

Hazai vereség a Debrecentől

Korán kétgólos hátrányba került, rengeteg helyzetet kihagyott, s végül 4-3-as vereséget szenvedett a Debrecen elleni hazai rangadón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Hatpontos meccs várt a DAB jégkorongozóira ma este az Erste Ligában, ugyanis az a Debrecen látogatott Dunaújvárosba, mely mindössze egyetlen ponttal előzte meg a negyedik helyezett Acélbikákat a sorozat tabelláján. A hazaiak azonban nem kezdtek jól, mert egy kapu előtti kavarodás végén a tavaly még dunaújvárosi Izacky emelt éles szögből a kapuba, majd egy kettős hátrányt kellett kivédekezni a Bikáknak, s bár ezt a feladatot megoldották, miután kiegészültek, Németh ért bele gólt érően egy átadásba, s a 9. percben 0-2-es állást mutatott az eredményjelző. A folytatásban is inkább a vendégek akarata érvényesült, ám a harmad hajrájában megkapták első előnyüket a házigazdák is, s ebből Uski lőtt szép gólt, megfelezve ezzel házigazdák hátrányát (1-2).

A második felvonás őrült játékot hozott, rengeteget korcsolyáztak a csapatok, ám meglehetősen fejetlenül tették ezt, így hol az egyik, hol a másik oldalon alakult ki ziccer, de Hetényi és Garbacz is bravúrok sorozatát bemutatva őrizte meg ketrecét az újabb találattól. A harmad derekán két percig játszhatott kettős emberelőnyben a DAB, ám hiába a helyzetek, semmit nem ütöttek be a vendéglátók, mintha átok ült volna a csatárokon. Ami nem sikerült fórban, az összejött egyenlő létszámban, mert a játékrész hajráját nagyon megnyomta a DAB, beszorította a vendégeket, s Tóth Gergely találatával, mindössze tizennyolc másodperccel a harmad vége előtt ki is egyenlített (2-2).

A harmadik húsz perc óriási hazai rohamokkal kezdődött, jöttek is a ziccerek, ám ezek kihasználásával továbbra is hadilábon álltak a játékosok, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, jött egy kontra, melyből a tavaly szintén dunaújvárosi Turcotte ismét a Debrecent juttatta előnyhöz (2-3). A 47. percben Azari egy emberelőnyös bombával szerencsére válaszolni tudott, ám a középkezdés után Turcotte távoli lövését bevédte Garbacz, így ismét a Bikáknak kellett futniuk az eredmény után (3-4). A mérkőzés utolsó tíz percében nagy erőket mozgósítottak a hazaiak az egyenlítésért, ám legnagyobb lehetőségeiket is kihagyták, így a Debrecen megőrizte minimális előnyét, 4-3-ra megnyerte a mérkőzést, s ezzel négy pontra meglépett a tabellán a DAB együttesétől.

DAB – DEAC 3-4 (1-2, 1-0, 1-2)

DAB: Garbacz – Jabornik (2), Erdélyi, Uski 1, Turtiainen (1), Nagy M., Franssila, Mestyán, Tóth 1 (1), Iossafov (1), Azari 1 (1), Hruby, Léránt, Németh P., Saluga, Török, Lencsés, Szabó, Pinczés O., Borbás (1), Barna. Vezetőedző: Antti Karhula.

DEAC: Hetényi Z. – Vuorijarvi (1), Kovács (1), Turcotte 2, Izacky 1 (1), Novotny (1), Antal, Behal (1), Németh A. (1), Hári, Kafka, Hetényi P., Berta, Silló, Molnár, Salló, Erdei, Vincze, Márton, Szokolov. Vezetőedző: David Musial.

 
Antti Karhula: – Nagyon rosszul kezdtük a meccset, az ellenfél sokkal élesebb volt. Nagyon könnyű kettős emberelőnyt kaptak, amiből gól is született. A 2-0 után kellett felállnunk a padlóról, amit meg is tettünk ezen az estén. Ami ma este megölt minket, az a rengeteg eladott korong volt, ezekből lőtt az ellenfél lényegében három gólt is. Arra büszke vagyok, ahogy küzdöttünk, de közel sem volt ez a legjobb meccsünk. A koronggal sokkal jobbnak kellett volna lennünk. Dolgozunk tovább, mert nagyon fontos túra előtt állunk.

David Musial: – Jól indult a mérkőzés, aztán úgy érzem, többször vitatható ítéletet hoztak a játékvezetők, az 5-3-as szituációkkal nem értettem egyet. Ettől függetlenül nagyon örülök a három pontnak, fontos győzelem volt.

Leave a Reply

294 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found