Felnőtt hírek

Nagyon jó Acélbikának lenni!

Miika Franssila, az Acélbikák finn bekkje nyilatkozott oldalunknak az új környezetről, csapatról és arról, hogy miért beszélget az ütőivel a mérkőzések előtt!

– Ez a második szezon, amikor Finnországon kívül játszol. Hogy tetszik Magyarország?

Miika Franssila: – Nagyon tetszik az ország! Őszintén szólva, finn szemmel minden hihetetlenül olcsó, ez lepett meg a leginkább, Finnországban három-négy-ötször annyiba kerül még a legalapvetőbb élelmiszer is Magyarországhoz képest. Tetszik még, hogy mennyire meleg és enyhe idő van még most is, az emberek pedig nagyon kedvesek.

– Tavaly az angol élvonalban játszottál, ami híres az észak-amerikai stílusról, a fizikai hokiról. Mit gondolsz az ERSTE Ligáról?

M. F.: – Sokkal jobb a bajnokság, mint amire előzetesen számítottam, minden csapatban vannak nagyon jó játékosok. Ha az angol élvonallal kéne összehasonlítani a ligát, akkor a jégkorong itt gyorsabb, de az Egyesült Királyságban egy kicsit “taktikusabb”. Emellett itt sokkal több a fiatal játékos a csapatokban, ami szerintem egy nagyszerű dolog.

– Luumäkiből származik, ami nem egy nagy város. Dunaújváros is kicsi, mit gondol a mi városunkról?

M. F.: – Luumäkiben születtem, de alapvetően Hämeenlinna városában nőttem fel, ami szintén egy kis hely. Dunaújváros egy élhető város, minden a közelben van, nincsenek távolságok. Az éttermek nekem kifejezetten tetszenek, nagyon szeretem a magyar konyhát.

– És mit gondolsz a csapatról?

M. F.: – Jó, éhes csapatunk van, amelyik minden mérkőzésen győzni szeretne! Szerencsére az öltözőben is jó a hangulat, igazi csapatként dolgozunk együtt, jó bejárni az öltözőbe mindennap. A játékrendszerünk egy kicsit eltér attól, amit itt néhányan megszoktak, ezért egy kis átállási időre szükség van, hogy mindenki megszokja az új taktikai elemeket. Összességében nagyon jó Acélbikának lenni!

– Van bármilyen babonád vagy szokásod meccsnapokon?

M. F.: – A meccsnapokon a legfontosabb, hogy meglegyen a félórás alvásom. Ezután pászkázom az ütőimet, beszélgetek egy kicsit velük, és amelyikük épp a legjobb formában van, azzal megyek ki a jégre 🙂

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title