Felnőtt hírek

Elvette a DAB pályaelőnyét a Csíkszereda

Pontatlanul, sok hibával játszottak az Acélbikák, így a Csíkszereda már az Erste Liga negyeddöntőjének első meccsén elvette a DAB pályaelőnyét.

Dunaújvárosban kezdte meg az Erste Liga negyeddöntőjének párharcát a Csíkszereda ellen kedden este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely természetesen arra készült, hogy pályaelőnyét érvényre juttatva szerzi meg a vezetést a négy győzelemig tartó párharcban.

A siker volt a célja azonban a vendégeknek is, s az első felvonásban sajnos sokkal élesebbek is voltak az erdélyiek, mint az Acélbikák hokisai. Ez nemcsak a játékképén, hanem az eredményen is látható volt, ugyanis a vendégek már a 4. percben megszerezték a vezetést Belov révén, aki egy formás támadás végén lőtte el Duschek lábai közt a pakkot (0-1). Kellett pár perc, mire a Bikák is elkezdték felvenni a ritmust, a legközelebb Mestyán járt a gólszerzéshez, ám lövése után a kapuvas kisegítette Onodi kapust. Éppen ezért is volt fájdalmas, hogy a 11. percben Szcsatlivij egy jól eltalált lövéssel megduplázta a vendégek előnyét, vagyis már kétgólos hátrányból kellett volna kapaszkodnia a Bikáknak (0-2). Ez olyannyira nem sikerült, hogy a harmadból hátralévő időben gyakorlatilag letáborozott a hazai harmadban a Csíkszereda, mely sorozatban alakította ki helyzeteit, ám ezeket már szerencsére nem sikerült értékesítenie.

Az Acélbikáktól nagyon kevés volt a húsz perc alatt elengedett hat kapura lövés, s bár a térfélcsere után egy harapósabb DAB jött vissza a jégre, továbbra is az történt a pályán, amit a vendégek elterveztek. Ez erdélyiek remekül védték kapujuk előterét, a távoli próbálkozásokat könnyedén fogta kapusuk, így hiába volt valamivel aktívabb a házigazda, igazán komoly lehetősége sem egyenlő létszámban, sem emberelőnyben nem volt a szépítésre. A harmadik harmadra valamit elő kellett volna húznia a tarsolyból a Bikáknak ahhoz, hogy ne kerüljenek már az első meccs után hátrányba, ám ma sajnos szinte semmi sem működött abból, ami a közelmúlt sikereit hozta. Hiába kaptak két újabb fórt ugyanis Jason Morgan tanítványai, ezekkel sem tudtak élni, s mikor az 53. percben a Csíkszereda Valchar révén kihasználta a második fórját, gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés (0-3). A hátralévő időben már csak a szépítésért küzdhettek a DAB hokisai, s ez össze is jött Becze révén az 57. percben, de Valchar fél perccel később kialakította a 4-1-es csíkszeredai győzelmet jelentő végeredményt.

Folytatás holnap este hattól újra Dunaújvárosban, ám ahhoz, ám a remélt egyenlítéshez a játék minden elemében óriásit kell javulnia az Acélbikák együttesének.

DAB – SC Csíkszereda 1-4 (0-2, 0-0, 1-2)

DAB: Duschek – Erdélyi, Mestyán, Becze 1, Novotny (1), Izacky, Hüffner, Orbán, Azari, Léránt, Odnoga, Hruby, Lencsés, Hári, Nageler, Turcotte, Skripets, Tanka, Németh, Silló, Török. Vezetőedző: Jason Morgan.

SC Csíkszereda: Onodi – Belov 1, Papp, Fodor (1), Taratukhin (2), Valchar 2 (1), Brnák, Farkas, Fabus (1), Rokaly Sz., Szcsatlivij 1, Flinta, Gecse, Antal, Bíró, Molnár, Salló, Egyed, Rokaly N., Sándor. Vezetőedző: Leo Gudas.

Jason Morgan: – Úgy gondolom, hogy egy tapasztaltabb csapattól kaptunk ma ki. Úgy éreztem, hogy jobban játszottak nálunk sokkal az első tíz percben, és sajnos utána sem csapatként játszottunk, egyénieskedtünk, nem támogattuk egymást. Nem játszottunk egyszerű jégkorongot. A Csíkszereda ellen a sebességünk és a testi játékunk működhet, ebből ma este szinte semmit nem mutattunk. A legjobb dolog azonban, hogy 24 órán belül újra játszhatunk velük.

Leo Gudas: – Játszottunk többször a Dunaújváros ellen. Jó csapatnak tartom őket, de fel is készültünk belőlük. Ma este minden összejött, a kapusteljesítmény, a védelem is összeállt és a szerencse is mellettünk volt. Az első meccs nem jelent sokat, ugyanakkor az idegenbeli győzelem nagyon jó kezdés, főleg, hogy magabiztosan tudtuk megtenni mindezt.

Leave a Reply

296 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found