Felnőtt hírek

Előny itt!

Az UTE elleni negyeddöntő első mérkőzésén egyetlen gól döntött, de azt a mieink szerezték, akik a fővárosban kerültek előnybe a négy nyert meccsig tartó párharcban.

A MOL Liga negyeddöntőjének első mérkőzését játszotta ma este hat órától az Újpest otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A négy győzelemig tartó csata első összecsapására mindkét gárda nagyon keményen készült, s az újpestiek abban bíztak, hogy hazai környezetben szereznek előnyt a párharcban, míg a mieink természetesen abban, hogy már az első meccsen megszerzik azt a győzelmet, ami mindenképpen szükséges ahhoz, hogy a sorozat végén ők örüljenek a továbbjutásnak.

Ahogy az várható volt, a hazaiak kezdték valamivel aktívabban a találkozót, ráadásul igen korán emberelőnybe is kerültek, s bár a fórban komoly erőket mozgósítottak a vezetést megszerzéséért, Duschek kapus három alkalommal is igen nagy bravúrt bemutatva tudott hárítani. Az Acélbikák a játékrész derekán “érkeztek” meg a meccsbe, előbb Dansereau, aztán Cseter szerezhetett volna gólt, majd Becze nagy helyzete után kellett Silának is bravúrral védenie. Ugyan a játék valamivel kiegyenlítettebbé vált innentől, de Hüffner 16. perces kiállítása alatt újra védekeznie kellett a mieinknek, akik ezt a két percet is kihúzták kapott gól nélkül. A harmad hajrájában egy kisebb kakaskodás színesítette a játékot, de a csapatok továbbra sem tudtak kapuba találni, pedig Kaszkov és Becze is megkínálta a hazaiak kapusát, így gól nélküli döntetlennel vonultak az első pihenőre a felek.

A második felvonást ismét a lilák kezdték erősebben, de hamar kiszabadult a szorításból a DAB is, mely a 26. percben akár a vezetést is megszerezhette volna, ám Azari szólójánál Sila tudott ismét óriásit védeni. A 30. percben éppen az Acélbikák csapatkapitányát állították ki, de ezt a két percet is remekül kivédekezték a mieink sőt, ahogy kiegészültek, Dansereau lógott meg, vert át két védőt remekül, majd az elfekvő Sila mellett a kapu jobb felső sarkába lőtte a pakkot (0-1). A vezető gól megszerzése után ráadásul megkapta első emberelőnyét is együttesünk, ám sem ezt, sem a másodikat nem tudta újabb gólra váltani Heikki Malkia alakulata, pedig lehetősége volt rá, de Becze lövésénél a kapuvas mentette meg a lilákat attól, hogy két góllal meglépjenek az Acélbikák. A harmad hajrájában is volt lehetőség mindét oldalon, de az eredmény már nem változott, így a harmadik etap előtt a mieink álltak közelebb a sikerhez.

A dunaújvárosi remények szerinti záró felvonás elején Duschek védett hatalmasat Benk próbálkozásánál, majd a 45. percben negyedszer is emberfórba került a hazai csapat, mely Hüffner kiállítása alatt játszhatott ismét előnyben. Mindössze egy percig, mert közben Sikorcint is kiállították a játékvezetők, s bár újabb találat nem született egyik előnyből sem, egyre fogyott a hátralévő idő, ami egyértelműen a mieink számára volt kedvező. Az UTE próbálkozott, jött előre becsülettel, de a Bikák nagyon taktikusan ölték az időt és védték ketrecüket. Az utolsó hat-hét perchez érve még inkább fokozata a nyomást az Újpest, de Duschek továbbra is remek védésekkel tartotta a mieink előnyét, s mikor már csak két és fél perc volt hátra Szilassy Zoltán kért időt, hogy egy utolsó nagy attakra biztassa övéit. A véghajrában kapusukat is lehozták a fővárosiak, de hiába a mesterséges fór, ezt is kivédekezték a mieink, akik végül 1-0-s győzelmet aratva szerezték meg a vezetést a sorozatban, s csütörtökön hazai pályán duplázhatják meg előnyüket.

UTE – DAB 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

UTE:  Sila – Huba, Gröschl, Dömötör, Turbucz, Dósa, Hegyi, Kiss, Nemes, Virágh, Tóth, Nagy N., Kovács A., Benk, Sikorcin, Frolik, Szalma, Nagy R., Csanyi, Hebar, Ropret. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

DAB: Duschek – Ölander (1), Hruby, Azari, Cseter, Dansereau 1, Hudec, Ladygin, Becze, Borbás, Kaszkov, Lencsés, Hüffner, Léránt, Nagy, Németh, Magosi, Lévai, Odnoga, Török, Tanka. Vezetőedző: Heikki Malkia.

Leave a Reply

306 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic jeunesse Twitter Pic SzilardU Twitter Pic log511 Twitter Pic arpad122 Twitter Pic _fdanka_ Twitter Pic jamesant Twitter Pic akosp_99 Twitter Pic greenter
dunaujvarosiacelbikak
19
 Photos
557
 Followers
6
 Following
Ma este Csíkszeredában folytatódik a párharc, iszonyatosan fontos lesz a következő meccs! Szurkoljatok a Bikáknak! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffsFebruár 20-án és 21-én, kedden és szerdán játssza első két Erste Liga negyeddöntő mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az SC Csíkszereda ellen a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik! Ott lesztek??
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #quarterfinalsEldőlt: a Csíkszeredai Sportklub ellen negyeddöntőzünk! Február 20-án, kedden 18 órakor kezdünk Dunaújvárosban! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffs #quarterfinalsMa délután 17 órától az Újpest vendégeskedik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Jó lenne győzelemmel búcsúztatni a középszakaszt! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaÓriási csata várható holnap a Tüskecsarnokban! Legutóbb itthon megvertük a MAC csapatát, de a fővárosból biztosan nehezebb lesz pontokkal hazatérni! Ti ott lesztek? #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaFebruár 5-én, hétfőn 20 órától a DVTK Jegesmedvék csapatát fogadja a DAB! A MAC elleni győzelem után újabb óriási csatára van tehát kilátás! Minden szurkolásra szüksége lesz a fiúknak! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyÓriási győzelmet aratott a DAB a MAC ellen! Szép volt, fiúk! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #winAlig két óra és kezdünk! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyKészítsétek a torkokat és tenyereket, hiszen február 2-án, pénteken 18 órától kőkemény csatára van kilátás a Dunaújvárosi Jégcsarnokban: a MAC érkezik az Erste Liga középszakaszának következő fordulójában! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Menu Title