Felnőtt hírek

Csúnya vereség a Titánoktól

Háromgólos, 9-6-os vereséget szenvedett együttesünk a Fehérvári Titánok otthonában.

Székesfehérváron, a Fehérvári Titánok elleni mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma délután három órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A kezdés azonban katasztrofálisan alakult a mieink számára, mert a vendéglátók már az 5. percben megszerezték a vezetést emberelőnyből, majd két perccel később az első gólt szerző Beukeboom emberhátrányból is betalált, s máris 2-0-s hazai előnyt mutatott az eredményjelző (2-0). Még ebből a fórból szerencsére Uski szépíteni tudott, ám a folytatásban is a fehérváriak előtt adódtak nagyobb lehetőségek, de ezeket Pinczés szerencsére már védeni tudta. A harmad második felében kezdett fölénybe kerülni Corey Bricknell alakulata, mely a 18. percben Franssila remek egyéni megoldása után Uski találatával egyenlíteni tudott, s kezdődhetett minden elölről (2-2). Sajnos nem sokáig mutatott egált az eredményjelző, mert a 19. percben Láday korcsolyázott fel a mieink harmadába, s mivel érthetetlen módon senki nem támadta meg, tisztán lőhette ki a bal felsőt, így az első szünetre 3-2-es hazai vezetéssel vonulhattak a felek.

A második felvonást, ha lehet még rosszabban kezdték a mieink, ugyanis a fehérváriak első két kapura lövése egyaránt gólt ért, igaz mindkettőhöz kellett két igen komoly védelmi hiba is (5-2). A tetemes hátrányból Azari 28. percben szerzett találatával igyekezett feljebb kapaszkodni a DAB, ám a védekezés és a kapusteljesítmény továbbra sem ütötte meg az elfogadható szintet, így a vendéglátók erre, valamint Mestyán emberelőnyös találatára is válaszolni tudtak, vagyis a második etap végén már 7-4-re vezetett a Titánok alakulata.

A harmadik húsz percben nagy hajrára lett volna szükség a felzárkózáshoz, ehelyett még fél perc sem telt el, kikor egy óriási védelmi hibából megszerezte nyolcadik gólját is a hazai csapat (8-4). A középkezdés után kilenc másodperc telt el, mikor Uski a harmadik találatát jegyezve szépíteni tudott az álláson, ám a következő tíz percben csak a mezőnyben birkóztak a felek, az eredmény nem változott (8-5). Az 51. percben emberelőnybe kerültek a hazaiak, de ezt kivédekezték a Bikák sőt, ahogy kiegészültek, lekontrázták a hazaiakat, s Iossafov góljával tovább csökkentették hátrányukat (8-6). Az 54. percben Franssila, majd nem sokkal később Németh ülhetett ki két percre, de hiába védekezte ki a hátrányokat a DAB, a felesleges szabálytalanságokkal saját magát hozta még nehezebb helyzetbe. Az 59. percben kapusát is lehozta Corey Bricknell, ám ez sem sült el jól, mert egy újabb eladott korongból az üresen hagyott kaput is beették a házigazdák, akik teljesen megérdemelten nyertek 9-6-ra a találkozót.

Fehérvári Titánok – DAB 9-6 (3-2, 4-2, 2-2)

Fehérvári Titánok: Gyenes (1) – Beukeboom 3 (1), Láday 1 (1), Kiss P. (2), Lewis 1 (1), Mihály 1 (4), Kiss R., Reiter, Bennett (1), Madácsi 1 (1), Mazzag 1, Sándor, Szabó 1, Császár, Hamvai, Péter (1), Imre, Vas, Almási, Buzás, Kovács. Vezetőedző: Kiss Dávid.

DAB: Pinczés B. (Garbacz) – Jabornik, Mestyán 1, Dubek (1), Iossafov 1 (1), Saluga, Franssila (1), Léránt (1), Németh (1), Turtiainen (1), Uski 3 (1), Erdélyi, Hüffner, Azari 1, Nagy, Török, Lencsés, Borbás, Makovics, Tóth. Vezetőedző: Corey Bricknell.

Leave a Reply

295 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found