Felnőtt hírek

Újra a Csíkszereda örülhetett

A negyeddöntő második dunaújvárosi mérkőzését is elveszítették a DAB jégkorongozói a Csíkszereda ellen.

A javítás és az egyenlítés reményében várta a Csíkszereda elleni Erste Liga negyeddöntő második dunaújvárosi mérkőzését ma este a DAB együttese. Jason Morgan tanítványai lényegesen jobban is kezdték a párharc második találkozóját, mint a keddi összecsapást, ám hiába alakítottak ki több helyzetet is ellenfelük kapuja előtt, elég volt egy mértes védekezési hiba, s a 13. percben Fabus révén a Csíkszereda szerezte meg a vezetést. Nem sokáig mutatott azonban egygólos vendégelőnyt az eredményjelző, mert másfél perccel később Nageler kapott jó indítást Odnogától, s egy köténygóllal kiegyenlített (1-1). A 19. percben viszont komoly esélyt kapott Csíkszereda, miután Becze kapott végleges fegyelmit testre ütésért, s a fórral élni is tudtak a vendégek, akik négy másodperccel a harmad vége előtt ismét magukhoz ragadták a vezetést (1-2).

A második felvonást további három és fél perces emberhátrányban kezdték meg a házigazdák, de átvészelték a kritikus időszakot sőt, miután kiegészültek, Turcotte lódulhatott meg egy kidobott koronggal, s másodszor is egálra hozta a meccset (2-2). A folytatásban egyértelmű fölénybe kerültek a Bikák, ám a lendületüket több felesleges kiállítás is megtörte. Két kivédekezett hátrány után újra több dunaújvárosi ziccert láthatott a nagyérdemű, ám ezek rendre kimaradtak, s ahogy az ilyenkor sajnos lenni szokott, a 35. percben egy ellentámadásból Szcsatlivij ért gólt érően egy keresztpasszba, így újra a DAB futhatott az eredmény után (2-3). A harmadik csíkszeredai találat azonban láthatóan megfogta a mieinket, s ezt ismét a vendégek orosz klasszisa büntette góllal a 39. percben, így a záró etap előtt már 4-2-re vezetett az erdélyi alakulat.

A harmadik húsz perc elején gyorsan emberelőnybe kerültek az Acélbikák, ám ahogy a párharc eddigi fórjait, úgy ezt sem sikerült kihasználniuk. Mentek előre, becsülettel daráltak a hazaiak, jöttek a lövések is, ám mikor az 51. percben Antal Zsombor is bevette Duschek ketrecét, végleg eldőlt a találkozó (2-5). A hátralévő időben ugyanis megőrizte biztos előnyét a Csíkszereda, mely újabb sikerével hatalmasat lépett a továbbjutás felé. A párharc következő két mérkőzésére ugyanis Csíkszeredában kerül sor a hétvégén, s ha a Bikák nem akarják, hogy korán véget érjen számukra a szezon, muszáj lesz ezekből legalább egyet megnyerniük.

Jason Morgan: – A teljesítményünk és a harci szellemünk sokkal jobb volt ma este mint tegnap. Nagyon sok helyzetet kihagytunk, főleg abban, hogy kapura vagy afelé juttassuk a korongot, úgy érzem, túlságosan szépen akartunk játszani. Becze kiállítása komoly érvágás volt. Természetesen az is látszik, hogy a Csíkszereda mennyire tehetséges támadásokban. Látszik, hogy a légiósaik igazi topjátékosok, sokat elmond, hogy mennyi beleérésre játszanak, vagy éppen adott helyzetben a társ botjára lövik a pakkot a kapu helyett. Érződik rajtuk, hogy magas szinten űzték a sportot. Most egy dolgot tudunk tenni, hogy a következő mérkőzésre koncentrálunk, elutazunk Csíkszeredába és megnyerjük az első találkozót. Utána ráérünk kitalálni a jövőt!

 
Hozó Levente: – Igazi csapatként dolgoztunk ma is. Nagy erőket mozgattunk meg a siker érdekében. A 2-0 már egy komoly előny, de a középszakasz óta lényegében csak a rájátszásra készülünk. Keményen megküzdöttünk mindkét nap a sikerért. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy elkísértek minket. Az biztos, hogy otthon, a Vákárban több ezren buzdítanak majd. 

DAB – SC Csíkszereda 2-5 (1-2, 1-2, 0-1)

DAB: Duschek – Mestyán, Erdélyi, Nageler 1 (1), Odnoga (1), Turcotte 1, Hruby (1), Lencsés, Hári, Izacky, Novotny, Hüffner, Orbán, Azari, Becze, Léránt, Skripets, Németh, Silló, Tanka. Vezetőedző: Jason Morgan.

SC Csíkszereda: Onodi – Belov, Papp, Fodor, Taratukhin, Valchar, Brnák (2), Farkas 1, Fabus 1 (2), Rokaly Sz. (2), Szcsatlivij 2 (2), Flinta (1), Gecse, Antal Zs. 1, Bíró, Molnár (1), Antal N., Salló, Egyed, Rokaly N., Sándor. Vezetőedző: Leo Gudas.

Leave a Reply

306 people follow dab_acelbikak

dunaujvarosiacelbikak
19
 Photos
575
 Followers
6
 Following
Ma este Csíkszeredában folytatódik a párharc, iszonyatosan fontos lesz a következő meccs! Szurkoljatok a Bikáknak! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffsFebruár 20-án és 21-én, kedden és szerdán játssza első két Erste Liga negyeddöntő mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az SC Csíkszereda ellen a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik! Ott lesztek??
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #quarterfinalsEldőlt: a Csíkszeredai Sportklub ellen negyeddöntőzünk! Február 20-án, kedden 18 órakor kezdünk Dunaújvárosban! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffs #quarterfinalsMa délután 17 órától az Újpest vendégeskedik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Jó lenne győzelemmel búcsúztatni a középszakaszt! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaÓriási csata várható holnap a Tüskecsarnokban! Legutóbb itthon megvertük a MAC csapatát, de a fővárosból biztosan nehezebb lesz pontokkal hazatérni! Ti ott lesztek? #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaFebruár 5-én, hétfőn 20 órától a DVTK Jegesmedvék csapatát fogadja a DAB! A MAC elleni győzelem után újabb óriási csatára van tehát kilátás! Minden szurkolásra szüksége lesz a fiúknak! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyÓriási győzelmet aratott a DAB a MAC ellen! Szép volt, fiúk! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #winAlig két óra és kezdünk! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyKészítsétek a torkokat és tenyereket, hiszen február 2-án, pénteken 18 órától kőkemény csatára van kilátás a Dunaújvárosi Jégcsarnokban: a MAC érkezik az Erste Liga középszakaszának következő fordulójában! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Menu Title