Felnőtt hírek

Újra a Csíkszereda örülhetett

A negyeddöntő második dunaújvárosi mérkőzését is elveszítették a DAB jégkorongozói a Csíkszereda ellen.

A javítás és az egyenlítés reményében várta a Csíkszereda elleni Erste Liga negyeddöntő második dunaújvárosi mérkőzését ma este a DAB együttese. Jason Morgan tanítványai lényegesen jobban is kezdték a párharc második találkozóját, mint a keddi összecsapást, ám hiába alakítottak ki több helyzetet is ellenfelük kapuja előtt, elég volt egy mértes védekezési hiba, s a 13. percben Fabus révén a Csíkszereda szerezte meg a vezetést. Nem sokáig mutatott azonban egygólos vendégelőnyt az eredményjelző, mert másfél perccel később Nageler kapott jó indítást Odnogától, s egy köténygóllal kiegyenlített (1-1). A 19. percben viszont komoly esélyt kapott Csíkszereda, miután Becze kapott végleges fegyelmit testre ütésért, s a fórral élni is tudtak a vendégek, akik négy másodperccel a harmad vége előtt ismét magukhoz ragadták a vezetést (1-2).

A második felvonást további három és fél perces emberhátrányban kezdték meg a házigazdák, de átvészelték a kritikus időszakot sőt, miután kiegészültek, Turcotte lódulhatott meg egy kidobott koronggal, s másodszor is egálra hozta a meccset (2-2). A folytatásban egyértelmű fölénybe kerültek a Bikák, ám a lendületüket több felesleges kiállítás is megtörte. Két kivédekezett hátrány után újra több dunaújvárosi ziccert láthatott a nagyérdemű, ám ezek rendre kimaradtak, s ahogy az ilyenkor sajnos lenni szokott, a 35. percben egy ellentámadásból Szcsatlivij ért gólt érően egy keresztpasszba, így újra a DAB futhatott az eredmény után (2-3). A harmadik csíkszeredai találat azonban láthatóan megfogta a mieinket, s ezt ismét a vendégek orosz klasszisa büntette góllal a 39. percben, így a záró etap előtt már 4-2-re vezetett az erdélyi alakulat.

A harmadik húsz perc elején gyorsan emberelőnybe kerültek az Acélbikák, ám ahogy a párharc eddigi fórjait, úgy ezt sem sikerült kihasználniuk. Mentek előre, becsülettel daráltak a hazaiak, jöttek a lövések is, ám mikor az 51. percben Antal Zsombor is bevette Duschek ketrecét, végleg eldőlt a találkozó (2-5). A hátralévő időben ugyanis megőrizte biztos előnyét a Csíkszereda, mely újabb sikerével hatalmasat lépett a továbbjutás felé. A párharc következő két mérkőzésére ugyanis Csíkszeredában kerül sor a hétvégén, s ha a Bikák nem akarják, hogy korán véget érjen számukra a szezon, muszáj lesz ezekből legalább egyet megnyerniük.

Jason Morgan: – A teljesítményünk és a harci szellemünk sokkal jobb volt ma este mint tegnap. Nagyon sok helyzetet kihagytunk, főleg abban, hogy kapura vagy afelé juttassuk a korongot, úgy érzem, túlságosan szépen akartunk játszani. Becze kiállítása komoly érvágás volt. Természetesen az is látszik, hogy a Csíkszereda mennyire tehetséges támadásokban. Látszik, hogy a légiósaik igazi topjátékosok, sokat elmond, hogy mennyi beleérésre játszanak, vagy éppen adott helyzetben a társ botjára lövik a pakkot a kapu helyett. Érződik rajtuk, hogy magas szinten űzték a sportot. Most egy dolgot tudunk tenni, hogy a következő mérkőzésre koncentrálunk, elutazunk Csíkszeredába és megnyerjük az első találkozót. Utána ráérünk kitalálni a jövőt!

 
Hozó Levente: – Igazi csapatként dolgoztunk ma is. Nagy erőket mozgattunk meg a siker érdekében. A 2-0 már egy komoly előny, de a középszakasz óta lényegében csak a rájátszásra készülünk. Keményen megküzdöttünk mindkét nap a sikerért. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy elkísértek minket. Az biztos, hogy otthon, a Vákárban több ezren buzdítanak majd. 

DAB – SC Csíkszereda 2-5 (1-2, 1-2, 0-1)

DAB: Duschek – Mestyán, Erdélyi, Nageler 1 (1), Odnoga (1), Turcotte 1, Hruby (1), Lencsés, Hári, Izacky, Novotny, Hüffner, Orbán, Azari, Becze, Léránt, Skripets, Németh, Silló, Tanka. Vezetőedző: Jason Morgan.

SC Csíkszereda: Onodi – Belov, Papp, Fodor, Taratukhin, Valchar, Brnák (2), Farkas 1, Fabus 1 (2), Rokaly Sz. (2), Szcsatlivij 2 (2), Flinta (1), Gecse, Antal Zs. 1, Bíró, Molnár (1), Antal N., Salló, Egyed, Rokaly N., Sándor. Vezetőedző: Leo Gudas.

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title