Felnőtt hírek

Maradók és érkezők!

A 2018/2019-es szezonban is ütőképes, jó felnőtt csapatot szeretnének versenyeztetni az Erste Ligában a Dunaújvárosi Acélbikák.

Nem sokat pihentek jégkorongozóink az Erste Liga befejezése után sem, hiszen egy rövid pauzát követően megkezdték felkészülésüket a 2018/2019-es szezonra. Az Acélbikák immáron nyolcadik hete gyűrik a száraz edzéseket Somogyi Szabolcs erőnléti edző iránymutatásai szerint, s a kemény munkából még négy hét van hátra, hogy aztán július utolsó három hetében az egyéni edzésterv szerint töltődjenek fel a tervek szerint augusztus eleji jeges edzésekre. A közelmúltban azonban nemcsak a csapat, hanem a DAB menedzsmentje is dolgozott, s bár úgy tűnik, hogy az Erste Liga meggyengül a legutóbbi bajnok MAC és a második DVTK távozásával, mint azt Azari Zsolt klubelnök elárulta, a cél az, hogy egy erős, ütőképes csapatot alakítsunk ki a következő szezonra.

Éppen ezért marad a DAB felnőtt csapatánál a tavalyi keretből Azari Zsolt, Hruby Gellért, Léránt René, Mestyán István, Nagy Márk, Erdélyi Tamás, Németh Péter, valamint a huszonegyedik felnőtt szezonját kezdő Lencsés Tamás is, s rajtuk kívül Török Viktor maradására is van esély, ezzel kapcsolatban azonban még egyeztetnek a felek. Profi szerződést kapott Makovics Bence, valamint visszatér Dunaújvárosba Tóth Gergely is, aki a tavalyi szezonban a MAC felnőtt együttesének tagja volt. Dunaújvárosban folytatja pályafutását Pinczés Olivér támadó, Pinczés Bendegúz kapus, illetve a csíkszeredai születésű bekk, Szabó Dávid is, ők hárman Székesfehérvárról érkeznek a Bikákhoz, s fiatal koruk ellenére a következő szezonban már szerepet kaphatnak a DAB felnőtt csapatában is. Szintén csatlakozik az Acélbikákhoz az U20-as válogatott kapusa, Garbacz Máté, aki a Vasastól érkezik együttesünkhöz, s a menedzsment nagyon örül annak, hogy végre sikerült egy ilyen tehetséges kapust Dunaújvárosba csábítani.

A Dunaújvárosi Acélbikák vezetése természetesen igyekszik minél előbb megoldani az edzőkérdést is, a közelmúltban két jelöltre szűkült a lista, s a remények szerint már a jövő hét elején nyilvánosságra hozhatják azt, hogy kinek a vezetésével vág neki együttesünk a 2018/2019-es szezonnak.

1 Response

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title