Felnőtt hírek

Antti Karhula a DAB vezetőedzője

A finn Antti Karhula lesz a Dunaújvárosi Acélbikák vezetőedzője 2018/2019-es szezonban. A 42 éves szakember munkáját az észt Märt Eerme segíti majd együttesünknél.

Hosszú tárgyalássorozat után eldőlt, hogy a finn Antti Karhula lesz a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának vezetőedzője a 2018/2019-es szezonban. A 42 éves szakember játékos pályafutása 2009-ben ért véget, a következő szezonban a KooKoo U16-os, újabb egy év múlva a klub U20-as együttesét edzette, egészen a 2013/2014-es szezon végéig. A következő esztendőben megkapta a Kokkolan Hermes csapatának irányítását, mellyel első szezonjában feljutott a finn másodosztályba, s 2017. decemberi távozásáig ott dolgozott úgy, hogy közben az észt válogatottal két világbajnokságon is részt vett másodedzőként.

Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák elnöke elmondta, hogy a szakember edzőként végigjárta a “szamárlétrát”, először az utánpótlásban dolgozott, majd az ott végzett munkájának elismeréseként bízták rá a Hermes együttesének irányítását, s bár nem tartoztak a másodosztály élmezőnyéhez, munkáján egyértelműen látszott a strukturált, jól szervezett játék. A szerződés aláírását többhetes tárgyalássorozat előzte meg, a DAB vezetése és az edző is igyekezett megismerni a másik filozófiáját, elképzeléseit, s ezalatt kiderült, hogy egy remek sportemberről van szó, aki hosszú évek játékos és edzői tapasztalatával felvértezve érkezik Dunaújvárosba, ezért az Acélbikák nagyon bíznak abban, hogy csapatunk új másodedzőjével, az észt Märt Eerme-vel remekül megértik majd egymást együttesünknél is. Ők ketten már több helyen dolgoztak együtt, többek közt az észt válogatottnál is, kiváló a munkakapcsolatuk, hasonló az elképzelésük a játékról, így minden adott ahhoz, hogy az Acélbikáknál is sikeres munkát végezzenek.

A 31 éves észt szakember nem ismeretlen a magyar jégkorong kedvelői számára, hiszen amellett, hogy 2012 óta tagja az észt válogatott stábjának, a 2014/2015-ös szezonban másodedzőként segítette MOL Liga győzelemhez a Miskolci Jegesmedvék együttesét, míg az előző szezonban a KMH Budapest junior EBEL csapatának vezetőedzője volt. Világszínvonalú videoelemző, kiválóan ért a jégen kívüli felkészítéshez, jelenleg mesterfokon végzi a finn edzőiskolát, nagyon jól ismeri a magyar viszonyokat, s mint elmondta, kiválóan együtt tud dolgozni csapatunk finn vezetőedzőjével. A páros feladata nemcsak a felnőtt csapat irányítása lesz, hanem az utánpótlás felső korosztályaiban ők fogják meghatározni a munkát, s megismertetni a régóta rendkívül sikeres finn iskolát csapatunk utánpótlásával, valamint mentorálni Borbás Gergelyt, az U18-as és U20-as csapat vezetőedzőjét.

“Sokat remélünk ettől a párostól, miután sikerült megtartani értékeinket, s a Dunaújvárosi játékosok mellé sikerül jól kiválasztanunk a légiósokat is, akkor joggal bízhatunk abban, hogy egy szép szezon elé nézünk. Tavaly az alapszakaszban a harmadik helyen végeztünk két olyan csapat mögött, amelyek most lelépnek a ligából, ezért szeretnénk megragadni az esélyt, s nagyon komoly babérokra törni a 2018/2019-es szezonban” – fogalmazott Azari Zsolt.

Főoldali kép forrása: www.jatkoaika.com (Timo Savela felvétele)

Leave a Reply

306 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic jeunesse Twitter Pic SzilardU Twitter Pic log511 Twitter Pic arpad122 Twitter Pic _fdanka_ Twitter Pic jamesant Twitter Pic akosp_99 Twitter Pic greenter
dunaujvarosiacelbikak
19
 Photos
557
 Followers
6
 Following
Ma este Csíkszeredában folytatódik a párharc, iszonyatosan fontos lesz a következő meccs! Szurkoljatok a Bikáknak! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffsFebruár 20-án és 21-én, kedden és szerdán játssza első két Erste Liga negyeddöntő mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az SC Csíkszereda ellen a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik! Ott lesztek??
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #quarterfinalsEldőlt: a Csíkszeredai Sportklub ellen negyeddöntőzünk! Február 20-án, kedden 18 órakor kezdünk Dunaújvárosban! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffs #quarterfinalsMa délután 17 órától az Újpest vendégeskedik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Jó lenne győzelemmel búcsúztatni a középszakaszt! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaÓriási csata várható holnap a Tüskecsarnokban! Legutóbb itthon megvertük a MAC csapatát, de a fővárosból biztosan nehezebb lesz pontokkal hazatérni! Ti ott lesztek? #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaFebruár 5-én, hétfőn 20 órától a DVTK Jegesmedvék csapatát fogadja a DAB! A MAC elleni győzelem után újabb óriási csatára van tehát kilátás! Minden szurkolásra szüksége lesz a fiúknak! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyÓriási győzelmet aratott a DAB a MAC ellen! Szép volt, fiúk! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #winAlig két óra és kezdünk! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyKészítsétek a torkokat és tenyereket, hiszen február 2-án, pénteken 18 órától kőkemény csatára van kilátás a Dunaújvárosi Jégcsarnokban: a MAC érkezik az Erste Liga középszakaszának következő fordulójában! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Menu Title