Felnőtt hírek

KHL-es csatárt igazolt a DAB

A 190 centi magas és 100 kilós 29 éves ukrán csatár, Roman Blagoy a mai nappal aláírta a szerződését a Dunaújvárosi Acélbikák csapatával.

A kijevi születésű támadó óriási tapasztalattal érkezik, hiszen az ukrán bajnokságon kívül – ahol nem mellékesen ötször volt bajnok – megfordult a fehérorosz és a kazah bajnokságban is, sőt, az orosz másodosztályban és a KHL-ben is.

A tavalyi szezont a KHL-es Metallurg Novokuznetsk csapatában kezdő csatár képességeiről sok mindent elmond, hogy két évvel ezelőtt a gyengének nem nevezhető orosz másodosztályban gólkirály volt.

Emellett természetesen a korosztályos és a felnőtt ukrán válogatottban is megfordult jó néhány alkalommal a termetes támadó – képviselte Ukrajnát felnőtt Divízió I/A és I/B vb-n egyaránt. Az U18-as ukrán válogatottal 2004-ben, a debreceni világbajnokságon például játszott a magyar szelekció ellen is. Tavaly a magyar válogatott ellen is jégre lépett, akkor már a felnőtt keret tagjaként.

Roman Blagoy érkezésével egy időben a csapat vezetése megköszönte Aljaz Ogrizek eddigi munkáját, aki hazája bajnokságában folytatja az idei szezont.

Leave a Reply

307 people follow dab_acelbikak

dunaujvarosiacelbikak
4
 Photos
244
 Followers
6
 Following
Több mint 36%-al nőtt az átlag nézőszám a hazai @erste_liga_hungary  alapszakasz mérkőzéseinken, 694-en látogattak ki átlagosan a Dunaújvárosi Jégcsarnokba, ez az Erste Liga negyedik legjobb adata! Köszönjük! 🙌
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánJason Morgan idei mérlege az Erste Liga alapszakaszában: 5 vereség és 17 győzelem! Csak így tovább a középszakaszban is!
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánHarmadikként zártuk az Erste Liga alapszakaszát, így tehát a középszakasz felsőházában leszünk érdekeltek, ahol a DVTK, a MAC és az UTE ellen játszunk majd egy oda-visszavágót a rájátszás előtt! 
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztánA mai naptól az Instagramon is követhettek minket! 
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán
Menu Title