Felnőtt hírek

KHL-es csatárt igazolt a DAB

A 190 centi magas és 100 kilós 29 éves ukrán csatár, Roman Blagoy a mai nappal aláírta a szerződését a Dunaújvárosi Acélbikák csapatával.

A kijevi születésű támadó óriási tapasztalattal érkezik, hiszen az ukrán bajnokságon kívül – ahol nem mellékesen ötször volt bajnok – megfordult a fehérorosz és a kazah bajnokságban is, sőt, az orosz másodosztályban és a KHL-ben is.

A tavalyi szezont a KHL-es Metallurg Novokuznetsk csapatában kezdő csatár képességeiről sok mindent elmond, hogy két évvel ezelőtt a gyengének nem nevezhető orosz másodosztályban gólkirály volt.

Emellett természetesen a korosztályos és a felnőtt ukrán válogatottban is megfordult jó néhány alkalommal a termetes támadó – képviselte Ukrajnát felnőtt Divízió I/A és I/B vb-n egyaránt. Az U18-as ukrán válogatottal 2004-ben, a debreceni világbajnokságon például játszott a magyar szelekció ellen is. Tavaly a magyar válogatott ellen is jégre lépett, akkor már a felnőtt keret tagjaként.

Roman Blagoy érkezésével egy időben a csapat vezetése megköszönte Aljaz Ogrizek eddigi munkáját, aki hazája bajnokságában folytatja az idei szezont.

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title