Felnőtt hírek

KHL-es csatárt igazolt a DAB

A 190 centi magas és 100 kilós 29 éves ukrán csatár, Roman Blagoy a mai nappal aláírta a szerződését a Dunaújvárosi Acélbikák csapatával.

A kijevi születésű támadó óriási tapasztalattal érkezik, hiszen az ukrán bajnokságon kívül – ahol nem mellékesen ötször volt bajnok – megfordult a fehérorosz és a kazah bajnokságban is, sőt, az orosz másodosztályban és a KHL-ben is.

A tavalyi szezont a KHL-es Metallurg Novokuznetsk csapatában kezdő csatár képességeiről sok mindent elmond, hogy két évvel ezelőtt a gyengének nem nevezhető orosz másodosztályban gólkirály volt.

Emellett természetesen a korosztályos és a felnőtt ukrán válogatottban is megfordult jó néhány alkalommal a termetes támadó – képviselte Ukrajnát felnőtt Divízió I/A és I/B vb-n egyaránt. Az U18-as ukrán válogatottal 2004-ben, a debreceni világbajnokságon például játszott a magyar szelekció ellen is. Tavaly a magyar válogatott ellen is jégre lépett, akkor már a felnőtt keret tagjaként.

Roman Blagoy érkezésével egy időben a csapat vezetése megköszönte Aljaz Ogrizek eddigi munkáját, aki hazája bajnokságában folytatja az idei szezont.

Leave a Reply

294 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found