Felnőtt hírek

KHL-es csatárt igazolt a DAB

A 190 centi magas és 100 kilós 29 éves ukrán csatár, Roman Blagoy a mai nappal aláírta a szerződését a Dunaújvárosi Acélbikák csapatával.

A kijevi születésű támadó óriási tapasztalattal érkezik, hiszen az ukrán bajnokságon kívül – ahol nem mellékesen ötször volt bajnok – megfordult a fehérorosz és a kazah bajnokságban is, sőt, az orosz másodosztályban és a KHL-ben is.

A tavalyi szezont a KHL-es Metallurg Novokuznetsk csapatában kezdő csatár képességeiről sok mindent elmond, hogy két évvel ezelőtt a gyengének nem nevezhető orosz másodosztályban gólkirály volt.

Emellett természetesen a korosztályos és a felnőtt ukrán válogatottban is megfordult jó néhány alkalommal a termetes támadó – képviselte Ukrajnát felnőtt Divízió I/A és I/B vb-n egyaránt. Az U18-as ukrán válogatottal 2004-ben, a debreceni világbajnokságon például játszott a magyar szelekció ellen is. Tavaly a magyar válogatott ellen is jégre lépett, akkor már a felnőtt keret tagjaként.

Roman Blagoy érkezésével egy időben a csapat vezetése megköszönte Aljaz Ogrizek eddigi munkáját, aki hazája bajnokságában folytatja az idei szezont.

Leave a Reply

304 people follow dab_acelbikak

dunaujvarosiacelbikak
82
 Photos
756
 Followers
10
 Following
MECCSNAP! Az egyik legnehezebb pályán, a Csíkszereda otthonában lép jégre a DAB! Szurkoljatok a piros-fehéreknek, hogy legyőzzék a tabella vezetőt. 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyMECCSNAP! A Brassó ellen lépnek jégre a Bikák idegenben ma este! Szurkoljatok itthonról is!

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyHolnap a Brassó otthonában lép jégre a DAB. Iszonyatosan fontos pontokról dönt majd az a találkozó, úgyhogy otthonról is elkél majd a biztatás! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeySilló Arnold és Borbás Gergely értékelte a ma estét.

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyEgy nagyon szoros meccset nyert végül a DEAC 4-3-ra. Sajnáljuk, mert újra sikerült visszajönni a mérkőzésbe és az egyenlítésre is volt esély... Folytatás jövő héten Brassóban.

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockey2-2 a második harmad után! Tóth góljával egyenlítettünk egy őrült játékrészben! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyAz első harmad után Dunaújvárosi Acélbikák - DEAC 1-2. A mieink gólját Uski ütötte! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyÉles korik nélkül nehezebb lenne felszántani a jeget! 17:00-kor indul a DEAC elleni rangadó!

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockey
Menu Title