Felnőtt hírek

KHL-es csatárt igazolt a DAB

A 190 centi magas és 100 kilós 29 éves ukrán csatár, Roman Blagoy a mai nappal aláírta a szerződését a Dunaújvárosi Acélbikák csapatával.

A kijevi születésű támadó óriási tapasztalattal érkezik, hiszen az ukrán bajnokságon kívül – ahol nem mellékesen ötször volt bajnok – megfordult a fehérorosz és a kazah bajnokságban is, sőt, az orosz másodosztályban és a KHL-ben is.

A tavalyi szezont a KHL-es Metallurg Novokuznetsk csapatában kezdő csatár képességeiről sok mindent elmond, hogy két évvel ezelőtt a gyengének nem nevezhető orosz másodosztályban gólkirály volt.

Emellett természetesen a korosztályos és a felnőtt ukrán válogatottban is megfordult jó néhány alkalommal a termetes támadó – képviselte Ukrajnát felnőtt Divízió I/A és I/B vb-n egyaránt. Az U18-as ukrán válogatottal 2004-ben, a debreceni világbajnokságon például játszott a magyar szelekció ellen is. Tavaly a magyar válogatott ellen is jégre lépett, akkor már a felnőtt keret tagjaként.

Roman Blagoy érkezésével egy időben a csapat vezetése megköszönte Aljaz Ogrizek eddigi munkáját, aki hazája bajnokságában folytatja az idei szezont.

Leave a Reply

307 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic kisjoe24 Twitter Pic SzilardU Twitter Pic log511 Twitter Pic arpad122 Twitter Pic _fdanka_ Twitter Pic bhavadi1 Twitter Pic jamesant Twitter Pic akosp_99
dunaujvarosiacelbikak
19
 Photos
537
 Followers
6
 Following
Ma este Csíkszeredában folytatódik a párharc, iszonyatosan fontos lesz a következő meccs! Szurkoljatok a Bikáknak! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffsFebruár 20-án és 21-én, kedden és szerdán játssza első két Erste Liga negyeddöntő mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az SC Csíkszereda ellen a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik! Ott lesztek??
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #quarterfinalsEldőlt: a Csíkszeredai Sportklub ellen negyeddöntőzünk! Február 20-án, kedden 18 órakor kezdünk Dunaújvárosban! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffs #quarterfinalsMa délután 17 órától az Újpest vendégeskedik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Jó lenne győzelemmel búcsúztatni a középszakaszt! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaÓriási csata várható holnap a Tüskecsarnokban! Legutóbb itthon megvertük a MAC csapatát, de a fővárosból biztosan nehezebb lesz pontokkal hazatérni! Ti ott lesztek? #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaFebruár 5-én, hétfőn 20 órától a DVTK Jegesmedvék csapatát fogadja a DAB! A MAC elleni győzelem után újabb óriási csatára van tehát kilátás! Minden szurkolásra szüksége lesz a fiúknak! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyÓriási győzelmet aratott a DAB a MAC ellen! Szép volt, fiúk! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #winAlig két óra és kezdünk! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyKészítsétek a torkokat és tenyereket, hiszen február 2-án, pénteken 18 órától kőkemény csatára van kilátás a Dunaújvárosi Jégcsarnokban: a MAC érkezik az Erste Liga középszakaszának következő fordulójában! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Menu Title