Felnőtt hírek

Kiütéses siker

Nagyon sima, 9-2-es győzelmet aratott együttesünk az Érsekújvár ellen.

Hetedik nyári edzőmérkőzését játszotta ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely a szlovák Extraligában szereplő Érsekújvár gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Acélbikáink mai ellenfele nem legerősebb csapatával érkezett Dunaújvárosba, s ez bizony a játék képén is meglátszott, ugyanis a DAB hokisai már az első percben két kapuvasat ütöttek, s kihagytak egy ziccert is, de az első gólra így sem kellett sokat várni, mert Izacky révén már a 2. perc elején megszerezték a vezetést David Musial tanítványai (1-0). A folytatásban is nagy fölényben játszottak a Bikák, akik a születésnapos Azari révén növelték tovább előnyüket a 9. percben, s bár harmadból hátralévő időben már nem született újabb találat, a mutatott játék így is bizakodással tölthette el az Acélbikák drukkereit.

A hazai jókedv a második felvonásban tovább fokozódott, ugyanis a 24. percben Nageler, nem sokkal később Ogrizek, majd a meccs derekán Hetényi is betalált a vendégek kapujába, vagyis a lényegi kérdések igen hamar eldőltek, innentől már csak a hazai győzelem mértéke volt kérdéses (5-0). Ugyan a 32. percben Lutner szépíteni tudott, a harmad hajrája ismét a mieinké volt, mert előbb Ogrizek, majd Léránt lőtt szépségdíjas gólt, így a záró felvonás előtt már 7-1-re vezetett a DAB. A harmadik harmadra alaposan visszavettek a mieink, így ez a húsz perc hozta a legkiegyenlítettebb küzdelmet, s bár a 49. percben Novak meglőtte az érsekújváriak második találatát is, az utolsó percekben ismét rálépett a gázpedálra az Acélbikák alakulata, mely Németh és Odnoga találataival alakította ki a fölényes, 9-2-es dunaújvárosi sikert hozó végeredményt.

DAB – Nové Zámky 9-2 (2-0, 5-1, 2-1)

Gólszerzők: Ogrizek 2, Izacky, Azari, Nageler, Hetényi, Léránt, Németh, Odnoga, illetve Lutner, Novak.

-főoldali kép: dunaujvaros.com (Sándor Judit felvétele)-

Leave a Reply

310 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic funky_ma Twitter Pic reka2222 Twitter Pic CatalinZ Twitter Pic zsoka84 Twitter Pic SenorSar Twitter Pic ptyptr Twitter Pic albertd6 Twitter Pic utecsma_
Menu Title