Felnőtt hírek

Harmadik helyen végeztek az Acélbikák

Háromgólos, 5-2-es vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a MAC otthonában.

A MAC elleni fővárosi mérkőzéssel folytatta az Erste Liga középszakaszának küzdelmeit ma este hét órától a DAB együttese, melynek mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy maradjon esélye a második hely megszerzésére.

Nem kezdődött azonban jól a mérkőzés az erősen tartalékos Acélbikák számára, ugyanis a vendéglátók Mansson emberelőnyös góljával már a 4. percben megszerezték a vezetést, majd a játékrész derekán Somogyi révén meg is duplázták előnyüket (2-0). Bő öt perccel a harmad vége előtt Hári egy szép lövéssel szépített az álláson, majd Mestyán mehetett el szólóban, ám Arany védeni tudta a dunaújvárosi bekk lövését (2-1).

A második felvonást újra a MAC kezdte jobban, s Mansson második találatával visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget (3-1). A folytatásban egyenlő erők küzdelmét hozta a meccs, valamivel több fővárosi helyzettel, s bár lehetőség akadt a Bikák előtt is, a harmad hajrájában eldöntötte a pontok sorsát a házigazda. A 37. percben Kovács vette be ugyanis Koitmaa ketrecét, majd Brown révén a második emberelőnyét is kihasználta a hazai csapat, így a záró etapra már nem maradt túl sok izgalom (5-1).

A záró etapban mindössze egy gól született, azt Skripets szerezte az 57. percben, így a fővárosiak 5-2-es sikert aratva biztosították be második helyüket a felsőházban, s játszhatnak vasárnap Miskolcon azért, hogy megnyerjék a középszakaszt. Ezzel együtt eldőlt az is, hogy az Acélbikák a harmadik helyen fejezik be a felsőházi küzdelmeket, de vasárnap délután öt órától az UTE elleni hazai mérkőzésen még lesz lehetőségük a pontok gyűjtésére.

MAC – DAB 5-2 (2-1, 3-1, 0-1)

MAC: Arany – Pozsgai, Macaulay (1), Klempa (1), Mansson 2 (1), Dansereau (1), Dudas, Cunningham, Bodo, Brown 1, Orban, Garát, Kovács 1, Terbócs (2), Nagy (1), Somogyi 1 (2), Molnár, Vokla, Keresztury, Majoross, Tóth G. Vezetőedző: Majoross Gergely.

DAB: Koitmaa – Hüffner, Orbán, Nageler, Nagy M. (1), Novotny, Mestyán, Skripets 1, Azari, Becze, Léránt, Hruby, Lencsés, Hári 1, Odnoga (2), Turcotte (1), Borbás, Németh, Tanka. Vezetőedző: Jason Morgan.

Leave a Reply

298 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title