Felnőtt hírek

Harmadik helyen végeztek az Acélbikák

Háromgólos, 5-2-es vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a MAC otthonában.

A MAC elleni fővárosi mérkőzéssel folytatta az Erste Liga középszakaszának küzdelmeit ma este hét órától a DAB együttese, melynek mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy maradjon esélye a második hely megszerzésére.

Nem kezdődött azonban jól a mérkőzés az erősen tartalékos Acélbikák számára, ugyanis a vendéglátók Mansson emberelőnyös góljával már a 4. percben megszerezték a vezetést, majd a játékrész derekán Somogyi révén meg is duplázták előnyüket (2-0). Bő öt perccel a harmad vége előtt Hári egy szép lövéssel szépített az álláson, majd Mestyán mehetett el szólóban, ám Arany védeni tudta a dunaújvárosi bekk lövését (2-1).

A második felvonást újra a MAC kezdte jobban, s Mansson második találatával visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget (3-1). A folytatásban egyenlő erők küzdelmét hozta a meccs, valamivel több fővárosi helyzettel, s bár lehetőség akadt a Bikák előtt is, a harmad hajrájában eldöntötte a pontok sorsát a házigazda. A 37. percben Kovács vette be ugyanis Koitmaa ketrecét, majd Brown révén a második emberelőnyét is kihasználta a hazai csapat, így a záró etapra már nem maradt túl sok izgalom (5-1).

A záró etapban mindössze egy gól született, azt Skripets szerezte az 57. percben, így a fővárosiak 5-2-es sikert aratva biztosították be második helyüket a felsőházban, s játszhatnak vasárnap Miskolcon azért, hogy megnyerjék a középszakaszt. Ezzel együtt eldőlt az is, hogy az Acélbikák a harmadik helyen fejezik be a felsőházi küzdelmeket, de vasárnap délután öt órától az UTE elleni hazai mérkőzésen még lesz lehetőségük a pontok gyűjtésére.

MAC – DAB 5-2 (2-1, 3-1, 0-1)

MAC: Arany – Pozsgai, Macaulay (1), Klempa (1), Mansson 2 (1), Dansereau (1), Dudas, Cunningham, Bodo, Brown 1, Orban, Garát, Kovács 1, Terbócs (2), Nagy (1), Somogyi 1 (2), Molnár, Vokla, Keresztury, Majoross, Tóth G. Vezetőedző: Majoross Gergely.

DAB: Koitmaa – Hüffner, Orbán, Nageler, Nagy M. (1), Novotny, Mestyán, Skripets 1, Azari, Becze, Léránt, Hruby, Lencsés, Hári 1, Odnoga (2), Turcotte (1), Borbás, Németh, Tanka. Vezetőedző: Jason Morgan.

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title