Felnőtt hírek

Biztos Sportklub siker Dunaújvárosban

A tabella második helyén álló Csíkszereda elleni hazai mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este nyolc órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely erősen tartalékos felállásban, Sevela, Dubek, Uski és Tóth Gergely nélkül vágott neki a találkozónak. Mely előtt kisebb ünnepségre is sor került, ugyanis a DAB játékosai a pályán köszöntötték a közelmúltban Európai Szuperkupát nyert DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatát.

Hiába alakította ki azonban a meccs első helyzetét Iossafov, Gecse távoli lövésével mégis a vendégek szerezték meg a vezetést a második percben (0-1). A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, ám a következő gólt ismét a vendégek szerezték, akik egy emberelőny lejártakor, Fodor közeli fonákjával duplázták meg előnyüket (0-2). A második erdélyi góltól megzavarodtak a házigazdák, s mikor a 15. percben Salló is mattolta Pinczés Bendegúzt, kapust kellett cserélnie Borbás Gergelynek (0-3). A harmadból hátralévő időben komoly ziccereket hagytak ki az Acélbikák, s erre a második felvonás elején rá is fizettek, mert egy kontra végén Valchar is betalált, s ekkor eldőlni látszott a találkozó (0-4).

A Bikák azonban nem adták fel ekkor sem, a 27. percben végre megkapták első előnyüket, melyből Franssila mindössze hét másodperc alatt kilőtte a jobb felsőt, majd Saluga és Németh veszélyeztetett, de Lundstörm rendre védeni tudott. A túloldalon Garbacz sem unatkozott, több bravúrral tartotta a lelket a hazaiakban, akik a 36. percben végre sikerrel kontrázták le ellenfelüket, s Nagy pontos passza után Makovics éles szögből faragott tovább a DAB hátrányán (2-4). A játékrész hajrájában ismét fölénybe került a Sportklub, de Garbacz rendre védeni tudott, így a harmadik felvonás ígért még izgalmakat.

A hazai oldalról remélt szoros utolsó húsz perc azonban elmaradt, mert a vendégek alig nyolc perc alatt végleg lezárták a mérkőzést a rengeteget hibázó Acélbikák ellen. a gólgyártás Részegh kezdte meg, majd Fodor, Mikhnov és újra Fodor volt eredményes egy-egy méretes hazai védelmi kihagyás után, s máris 8-2-es csíkszeredai előnyt mutatott az eredményjelző. A hátralévő időben ugyan voltak lehetőségei a DAB-nak is, ám sem az egyik, sem a másik oldalon nem találtak már kapuba a felek, így a Csíkszereda könnyed győzelemmel maradt a listavezető Ferencváros nyakán, míg a DAB a hetedik helyről várja az Erste Liga folytatását.

DAB – SC Csíkszereda 2-8 (0-3, 2-1, 0-4)

DAB: Pinczés B. (Garbacz) – Hruby, Jabornik (1), Azari, Németh, Saluga, Franssila 1, Léránt, Huovinen, Iossafov, Turtiainen, Hüffner, Mestyán, Barna, Gulácsi, Pinczés O., Lencsés, Szabó, Makovics 1, Nagy (1), Török. Edző: Borbás Gergely.

SC Csíkszereda: Lundström – Salló 1 (1), Shulakov, Mikhnov 1 (1), Panov (1), Részegh 1 (1), Flinta, Papp, Becze (2), Taratukhin (1), Valchar 1, Gecse 1 (1), Győrfy, Bíró (3), Fodor 3 (1), Rokaly, Egyed, Farkas, Antal, Casaneanu, Horváth. Edző: Hozó Levente.

Borbás Gergely: – Mentegetőzés nélkül mondom, hogy tartalékosan álltunk fel. Két tizenhat éves is szerephez jutott, a fél junior csapat játszott ma. Egész egyszerűen jobb volt ma a Csíkszereda, gratuláltam is az edzőjüknek, ahogy illik. Próbálunk alulról is építkezni, és talán jól mutatta ez a mai meccs, hogy van utánpótlás Dunaújvárosban.

Nagy Márk: – Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után. Sok volt a hiányzónk, de ez sem lehet kifogás, sokszor úgy tűnt, mintha nézők lennénk csak ezen a meccsen. Így nem lehet. Ennél sokkal jobban kellett volna küzdenünk, nyolcat kapni senki ellen nem lehet.

Hozó Levente: – Örülök, hogy két gólon tudtuk tartani az ellenfelet, van még mit csiszolni a játékunkon, de úgy érzem, megérdemelten visszük el a három pontot.

Fodor Csanád: – Nagyon jól esett ez a három gól, hálás vagyok a csapattársaknak, hogy sikerült elérni. Az első harmadban jól kezdtünk, sokat lőttünk, a másodikban aztán visszavettünk, meg is látszott, hiszen 2-1-re nyerte a Dunaújváros a középső játékrészt. A nagy különbség ellenére nem volt ez egy egyszerű mérkőzés.

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title