Felnőtt hírek

Biztos Sportklub siker Dunaújvárosban

A tabella második helyén álló Csíkszereda elleni hazai mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este nyolc órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely erősen tartalékos felállásban, Sevela, Dubek, Uski és Tóth Gergely nélkül vágott neki a találkozónak. Mely előtt kisebb ünnepségre is sor került, ugyanis a DAB játékosai a pályán köszöntötték a közelmúltban Európai Szuperkupát nyert DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatát.

Hiába alakította ki azonban a meccs első helyzetét Iossafov, Gecse távoli lövésével mégis a vendégek szerezték meg a vezetést a második percben (0-1). A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, ám a következő gólt ismét a vendégek szerezték, akik egy emberelőny lejártakor, Fodor közeli fonákjával duplázták meg előnyüket (0-2). A második erdélyi góltól megzavarodtak a házigazdák, s mikor a 15. percben Salló is mattolta Pinczés Bendegúzt, kapust kellett cserélnie Borbás Gergelynek (0-3). A harmadból hátralévő időben komoly ziccereket hagytak ki az Acélbikák, s erre a második felvonás elején rá is fizettek, mert egy kontra végén Valchar is betalált, s ekkor eldőlni látszott a találkozó (0-4).

A Bikák azonban nem adták fel ekkor sem, a 27. percben végre megkapták első előnyüket, melyből Franssila mindössze hét másodperc alatt kilőtte a jobb felsőt, majd Saluga és Németh veszélyeztetett, de Lundstörm rendre védeni tudott. A túloldalon Garbacz sem unatkozott, több bravúrral tartotta a lelket a hazaiakban, akik a 36. percben végre sikerrel kontrázták le ellenfelüket, s Nagy pontos passza után Makovics éles szögből faragott tovább a DAB hátrányán (2-4). A játékrész hajrájában ismét fölénybe került a Sportklub, de Garbacz rendre védeni tudott, így a harmadik felvonás ígért még izgalmakat.

A hazai oldalról remélt szoros utolsó húsz perc azonban elmaradt, mert a vendégek alig nyolc perc alatt végleg lezárták a mérkőzést a rengeteget hibázó Acélbikák ellen. a gólgyártás Részegh kezdte meg, majd Fodor, Mikhnov és újra Fodor volt eredményes egy-egy méretes hazai védelmi kihagyás után, s máris 8-2-es csíkszeredai előnyt mutatott az eredményjelző. A hátralévő időben ugyan voltak lehetőségei a DAB-nak is, ám sem az egyik, sem a másik oldalon nem találtak már kapuba a felek, így a Csíkszereda könnyed győzelemmel maradt a listavezető Ferencváros nyakán, míg a DAB a hetedik helyről várja az Erste Liga folytatását.

DAB – SC Csíkszereda 2-8 (0-3, 2-1, 0-4)

DAB: Pinczés B. (Garbacz) – Hruby, Jabornik (1), Azari, Németh, Saluga, Franssila 1, Léránt, Huovinen, Iossafov, Turtiainen, Hüffner, Mestyán, Barna, Gulácsi, Pinczés O., Lencsés, Szabó, Makovics 1, Nagy (1), Török. Edző: Borbás Gergely.

SC Csíkszereda: Lundström – Salló 1 (1), Shulakov, Mikhnov 1 (1), Panov (1), Részegh 1 (1), Flinta, Papp, Becze (2), Taratukhin (1), Valchar 1, Gecse 1 (1), Győrfy, Bíró (3), Fodor 3 (1), Rokaly, Egyed, Farkas, Antal, Casaneanu, Horváth. Edző: Hozó Levente.

Borbás Gergely: – Mentegetőzés nélkül mondom, hogy tartalékosan álltunk fel. Két tizenhat éves is szerephez jutott, a fél junior csapat játszott ma. Egész egyszerűen jobb volt ma a Csíkszereda, gratuláltam is az edzőjüknek, ahogy illik. Próbálunk alulról is építkezni, és talán jól mutatta ez a mai meccs, hogy van utánpótlás Dunaújvárosban.

Nagy Márk: – Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után. Sok volt a hiányzónk, de ez sem lehet kifogás, sokszor úgy tűnt, mintha nézők lennénk csak ezen a meccsen. Így nem lehet. Ennél sokkal jobban kellett volna küzdenünk, nyolcat kapni senki ellen nem lehet.

Hozó Levente: – Örülök, hogy két gólon tudtuk tartani az ellenfelet, van még mit csiszolni a játékunkon, de úgy érzem, megérdemelten visszük el a három pontot.

Fodor Csanád: – Nagyon jól esett ez a három gól, hálás vagyok a csapattársaknak, hogy sikerült elérni. Az első harmadban jól kezdtünk, sokat lőttünk, a másodikban aztán visszavettünk, meg is látszott, hiszen 2-1-re nyerte a Dunaújváros a középső játékrészt. A nagy különbség ellenére nem volt ez egy egyszerű mérkőzés.

Leave a Reply

294 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found