április 30, 2024

Fiatal hátvéd érkezik

Megállapodott a dunaújvárosi csapatvezetéssel, így a 22 éves Dorner Benjámin is az Acélbikáknál folytatja a játékot a következő szezonban.

A budapesti születésű hátvéd a Budapest Stars, a Ferencváros és az Újpest csapataiban is megfordult, a lila-fehéreknél három MOL Liga szezont is lehúzott, ám a DAB csapatához mégsem innen, hanem a KMH Budapest gárdájától érkezik.
Mint azt érdeklődésünkre elárulta, egyelőre szóban egyezett meg csapatunk vezetőivel, s véleménye szerint nem okozhat gondot számára a MOL Liga tempójának felvétele.4785__200x300_6_dorner_benjamin

– Tetszett maga az elképzelés, a koncepció, hogy jobbára fiatal játékosokkal oldaná meg a vezetőség a következő szezon feladatait, s bár kisebb kérdőjelek azért még akadnak, viszonylag hamar meg tudtunk egyezni Azari Zsolttal. A 2013/2014-es szezonban Újpesten játszottam, majd egy évre felhagytam a profi jégkoronggal, edzősködtem, bíráskodtam, s amatőr szinten a KMH Budapestnél játszottam úgy, hogy emellett az UTE juniorjainál is edzettem. A jégidőm így viszonylagosan azért megvolt, tudtam jégen, valamint szárazon is edzeni, szóval erőnlétileg nem estem ki a sportból, ugyanakkor a játék színvonalát ideiglenesen lejjebb kellett adnom. Azt gondolom azonban, hogy nem okozhat gondot a MOL Liga tempójának a megszokása, eddig is becsülettel elvégeztem a munkát, most is rendszeresen edzek, szóval kondicionális problémáim nem lesznek. Játszottam én már a MOL Ligában, szóval azt is tudom, hogy mire számíthatok, nyilván kell egy kis idő, míg visszaszokik az ember, de úgy érzem, hogy ez is menni fog, főleg, ha olyan csapattársak veszik körül az embert, akikkel egymást segíthetik, akkor még könnyebb lesz a beilleszkedni, s újra felvenni a ritmust.

Dorner Benjámin érdekes, kiélezett idényre számít, s egy fiatal, motivált, bizonyítani akaró dunaújvárosi csapatra.
– Azt nem tudom pontosan eldönteni, hogy milyen is lesz a következő MOL Liga szezon, elég sok még a kérdőjel a csapatoknál. Jelenleg úgy tűnik, hogy lesz egy-két együttes, amelyik kiemelkedik majd a mezőnyből, s lesz komolyabb mag, amelyik izgalmas, szoros meccseket tud majd játszani egymás ellen, de ez persze még változhat a szezon kezdetéig. A megbeszéltek szerint augusztus elején kezdjük el a közös munkát Dunaújvárosban, s abban biztos vagyok, hogy az akarással nem lesz gond, hiszen sok lesz a fiatal játékos, akik hozzám hasonlóan szeretnének bizonyítani.