Felnőtt hírek

Újabb légióst igazoltunk

Artem Iossafov is a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét erősíti a 2018/2019-es szezonban.

Újabb légiós igazolással örvendeztetjük meg az értünk szurkolókat, ugyanis Dunaújvárosban folytatja pályafutását Artem Iossafov is. A 27 éves balszélső Oroszországban született, ám utánpótlás éveit már a finn Jokerit utánpótlás együtteseiben töltötte, s a 2006/2007-es szezonban az U17-es válogatottban is bemutatkozhatott. Az utánpótlás éveket követően a finn másodosztályú (Mestis) Kiekko-Vantaa csapatához került, s már első évében igen termékeny volt, ugyanis 49 mérkőzésen 29 pontot (15 gól, 14 assziszt) szerzett.

A következő három szezonban is ezt a csapatot erősítette, s fejlődését nemcsak a pontok számában lehetett mérni (három szezon alatt 48 gólt és 62 gólpasszt jegyzett), hanem abban is, hogy előbb a HIFK, majd a KalPa, végül a Blues csapatainál szerepelt kölcsönben a finn élvonalban. A 2015/2016-os szezont már Dániában kezdte meg, a következő szezonban Lengyelországban, a Nowy Targ együttesében játszott, míg a legutóbbi idényben a svéd első ligás Asplöven gárdáját erősítette. A 180 cm-es és 85 kg-os csatár eddigi felnőtt pályafutása alatt 305 mérkőzést játszott a különböző bajnoki és kupasorozatokban, melyeken 216 pontot (97 gól, 119 assziszt) szerzett, s a DAB vezetése természetesen abban reménykedik, hogy Dunaújvárosban is hasonlóan jó mutatókkal és eredményes játékkal segíti hozzá együttesünket a sikerekhez.

Leave a Reply

303 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic mathieuo Twitter Pic Warty199 Twitter Pic farkasis Twitter Pic Brigitta Twitter Pic Fanfacto Twitter Pic Golzsak Twitter Pic iambarba Twitter Pic kh58sano
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title