Felnőtt hírek

Jól hajrázott a DVTK

Az utolsó harmadot négy góllal megnyerő DVTK 6-3-as sikernek örülhetett a Dunaújvárosi Jégcsarnokban a DAB gárdája ellen.

A címvédő DVTK ellen folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este nyolc órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melynek mindenképpen nyernie kellett a miskolciak ellen ahhoz, hogy maradjon reális esélye az előrébb lépésre a felsőházi tabellán.

Nem is kezdték rosszul a meccset a házigazdák, az első percben két komoly ziccert is kialakítottak Adorján kapuja előtt, ám az első gólt mégis a vendégek szerezték, ugyanis a 4. percben Galaniszt hagyták üresen a hazai védők a kapu előtt, s a volt dunaújvárosi csatár nem is hibázta el a lehetőséget (0-1). A gól után pár percig a Miskolc akarata érvényesült, ám idővel magára talált a DAB is, s mivel a 10. percben a vendégek védelme is megingott, Odnoga remek passzából Izacky hasonlóan szép mozdulattal egalizált (1-1). A 15. percben már dunaújvárosi előnynek örülhettek a hazai drukkerek, miután Turcotte bombázott bal oldalról a hosszú felsőbe, s ugyan az utolsó öt percben mindkét oldal előtt adódott még helyzet, az eredmény már nem változott az első szünetig (2-1).

A térfélcsere után igyekezett nagyobb tempót diktálni a vendégcsapat, de Duschek eszén nem tudtak túljárni a címvédő játékosai. A legközelebb így is a DAB járt a gólhoz, ám Turcotte lövése a kapuvasról felé pattant emberelőnyben, majd a harmad derekán ismét Duscheknek kellett többször is védenie a miskolciak első fórja alatt. A 35. percben Novotny remekül vette észre Lencsést a DVTK ketrece előtt, s a MAC ellen 500. dunaújvárosi mérkőzését ünneplő bekk pontosan kilőtte a jobb felsőt, megszerezve ezzel idei első találatát (3-1). A harmad hajrájában úgy tűnt, hogy megőrzi kétfás előnyét a DAB, ám elég volt egy hiba, s Kulmala szólója után feljött egyre a miskolci alakulat, így a harmadik felvonás bőven ígért még izgalmakat (3-2).

Az utolsó felvonást a DVTK kezdte jobban, s ugyan áthúzódó előnyét kihagyta, a 43. percben Kulmala révén előbb kiegyenlített, majd újabb három perc elteltével Hajós kissé szerencsés, egy hazai védőn megpattanó lövésével a vezetést is átvette (3-4). A negyedik miskolci gól után Azari, majd Becze veszélyeztetett, de a következő gólt is a vendégek szerezték Miskolczi révén az 50. percben (3-5). Az 55. percben nagy esélyt kapott a felzárkózásra a DAB, mely két percig kettős emberelőnyben játszhatott, de hiába hozta le kapusát is Jason Morgan, rengeteg volt a hiba a mieink játékában, így nem sikerült élni a fórral sőt, fél perccel a lefújás előtt Vas János üres kapura szerzett találatával a DVTK kialakította a 6-3-as miskolci sikert jelentő végeredményt.

DAB – DVTK 3-6 (2-1, 1-1, 0-4)

DAB: Duschek – Hüffner, Mestyán, Azari, Becze, Nageler, Orbán, Skripets, Izacky 1, Novotny (1), Odnoga (2), Hruby, Lencsés 1 (1), Hári (1), Léránt, Turcotte 1, Török, Németh, Silló, Tanka. Vezetőedző: Jason Morgan.

DVTK: Adorján – Rusk, Leppanen, Galanisz 1 (1), Magosi (2), Miskolczi 1, Láda, Rantanen (1), Pavuk, Sakaris, Vas 1, Joe (1), Vojtkó, Hajós 1, Kulmala 2, Tóth, Albert, Köllő, Berta, Ritó, Tóth. Vezetőedző: Mikael Tisell.

(Főoldali kép: dunaujvaros.com/Ónodi Zoltán felvétele)

Leave a Reply

305 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic bricknel Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb Twitter Pic tothbarn Twitter Pic mathieuo
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title