Felnőtt hírek

Jól hajrázott a DVTK

Az utolsó harmadot négy góllal megnyerő DVTK 6-3-as sikernek örülhetett a Dunaújvárosi Jégcsarnokban a DAB gárdája ellen.

A címvédő DVTK ellen folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este nyolc órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melynek mindenképpen nyernie kellett a miskolciak ellen ahhoz, hogy maradjon reális esélye az előrébb lépésre a felsőházi tabellán.

Nem is kezdték rosszul a meccset a házigazdák, az első percben két komoly ziccert is kialakítottak Adorján kapuja előtt, ám az első gólt mégis a vendégek szerezték, ugyanis a 4. percben Galaniszt hagyták üresen a hazai védők a kapu előtt, s a volt dunaújvárosi csatár nem is hibázta el a lehetőséget (0-1). A gól után pár percig a Miskolc akarata érvényesült, ám idővel magára talált a DAB is, s mivel a 10. percben a vendégek védelme is megingott, Odnoga remek passzából Izacky hasonlóan szép mozdulattal egalizált (1-1). A 15. percben már dunaújvárosi előnynek örülhettek a hazai drukkerek, miután Turcotte bombázott bal oldalról a hosszú felsőbe, s ugyan az utolsó öt percben mindkét oldal előtt adódott még helyzet, az eredmény már nem változott az első szünetig (2-1).

A térfélcsere után igyekezett nagyobb tempót diktálni a vendégcsapat, de Duschek eszén nem tudtak túljárni a címvédő játékosai. A legközelebb így is a DAB járt a gólhoz, ám Turcotte lövése a kapuvasról felé pattant emberelőnyben, majd a harmad derekán ismét Duscheknek kellett többször is védenie a miskolciak első fórja alatt. A 35. percben Novotny remekül vette észre Lencsést a DVTK ketrece előtt, s a MAC ellen 500. dunaújvárosi mérkőzését ünneplő bekk pontosan kilőtte a jobb felsőt, megszerezve ezzel idei első találatát (3-1). A harmad hajrájában úgy tűnt, hogy megőrzi kétfás előnyét a DAB, ám elég volt egy hiba, s Kulmala szólója után feljött egyre a miskolci alakulat, így a harmadik felvonás bőven ígért még izgalmakat (3-2).

Az utolsó felvonást a DVTK kezdte jobban, s ugyan áthúzódó előnyét kihagyta, a 43. percben Kulmala révén előbb kiegyenlített, majd újabb három perc elteltével Hajós kissé szerencsés, egy hazai védőn megpattanó lövésével a vezetést is átvette (3-4). A negyedik miskolci gól után Azari, majd Becze veszélyeztetett, de a következő gólt is a vendégek szerezték Miskolczi révén az 50. percben (3-5). Az 55. percben nagy esélyt kapott a felzárkózásra a DAB, mely két percig kettős emberelőnyben játszhatott, de hiába hozta le kapusát is Jason Morgan, rengeteg volt a hiba a mieink játékában, így nem sikerült élni a fórral sőt, fél perccel a lefújás előtt Vas János üres kapura szerzett találatával a DVTK kialakította a 6-3-as miskolci sikert jelentő végeredményt.

DAB – DVTK 3-6 (2-1, 1-1, 0-4)

DAB: Duschek – Hüffner, Mestyán, Azari, Becze, Nageler, Orbán, Skripets, Izacky 1, Novotny (1), Odnoga (2), Hruby, Lencsés 1 (1), Hári (1), Léránt, Turcotte 1, Török, Németh, Silló, Tanka. Vezetőedző: Jason Morgan.

DVTK: Adorján – Rusk, Leppanen, Galanisz 1 (1), Magosi (2), Miskolczi 1, Láda, Rantanen (1), Pavuk, Sakaris, Vas 1, Joe (1), Vojtkó, Hajós 1, Kulmala 2, Tóth, Albert, Köllő, Berta, Ritó, Tóth. Vezetőedző: Mikael Tisell.

(Főoldali kép: dunaujvaros.com/Ónodi Zoltán felvétele)

Leave a Reply

298 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title