Felnőtt hírek

A Csíkszereda jutott a négy közé

A helyzeteivel jobban gazdálkodó Csíkszereda a negyeddöntő utolsó meccsén 3-0-ra diadalmaskodott az Acélbikák ellen, így az erdélyiek jutottak be az Erste Liga elődöntőjébe.

Az Erste Liga negyeddöntőjének negyedik mérkőzését játszotta ma délután öt órától Csíkszeredán a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Mivel a négy nyert meccsig tartó sorozatban már 3-0-ra vezettek a házigazdák, így a mieinknek mindenképpen nyerniük kellett ahhoz, hogy ne érjen véget számukra a szezon már este.

A hazaiak azonban mindenképpen szerették volna már ma lezárni a párharcot, s ezt Schastlivij zúgó kapuvasa már az első percben jelezte is, ám a DAB igyekezett gyorsan felpörögni, s a következő négy-öt percben többször is odaértek a csíkszeredai kapu elé, igaz csak helyzetig jutottak, gólig nem. A 6. percben megkapta első emberelőnyét a házigazda, mellyel sajnos azonnal éltek is a vendéglátók, s Papp révén meg is szerezték a vezetést (1-0). Nem sokkal később a DAB is fórban játszhatott, voltak is biztató helyzetei, de Onodi eszén nem tudtak túljárni a Bikák, igaz a túloldalon Lencsés újabb kiállítása alatt sem sikerült növelnie előnyét a Csíkszeredának. A harmad hajrájában valamelyest csökkent az iram, s bár az utolsó percben megkapta második fórját is Jason Morgan alakulata, ez áthúzódott a második felvonásra.

Melyet lényegesen nagyobb iramban kezdtek az Acélbikák, mint ellenfelük, de hiába lőtték körbe Onodi ketrecét, nem sikerült egalizálniuk az áthúzódó előnyből, valamint a következő fórból sem. Ebben a játékrészben azonban lényegesen aktívabb volt a DAB, sorozatban alakították ki a helyzeteket a csíkszeredai kapu előtt, ám vagy Onodi, vagy a kapuvas hárította a próbálkozásokat, így hiába a komoly fölény, csak nem akart megszületni a várt egyenlítő találat. A harmad hajrájában megkapta harmadik emberfórját is a Csíkszereda, s ha ma volt különbség a csapatok között valamiben, az az előnyös játék volt, mert Valchar alig húsz másodperccel a játékrész vége előtt közelről nem hibázott, így a harmadik felvonásban már csak a csodában bízhattak a dunaújvárosi drukkerek (2-0).

Az utolsó felvonásban igyekezett ugyan a DAB, ám a kontralehetőségekkel kiválóan élő házigazdák előtt adódott több komolyabb lehetőség, ám Schastlivij próbálkozásánál a kapuvas, míg Rokaly ziccerénél Duschek hárított. Az Acélbikák mentek ugyan előre becsülettel, ám az idő múlásával egyre görcsösebbé, pontatlanabbá vált a játékuk. Az 54. percben kapott még egy esélyt a DAB egy emberelőny formájában, ám ahelyett, hogy kihasználták volna, egy rossz cserével gyorsan annulálták is azt. Az 57. percben kapott még egy fórt együttesünk, mely kapusát lehozva próbált szépíteni, de ahogy ebben a párharcban szinte mindenből, úgy ebből is rosszul jött ki, mert a sorozatban hatodik gólját szerző Schastlivij végleg lezárta a meccset (3-0). A Csíkszereda így 4-0-s összesítéssel jutott tovább az Erste Liga elődöntőjébe, míg a DAB számára véget ért a szezon.

SC Csíkszereda – DAB 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

SC Csíkszereda: Onodi – Belov (1), Papp 1, Fodor (1), Taratukhin (1), Valchar 1 (1), Brnák (1), Farkas, Fabus, Rokaly Sz., Schastlivij 1, Flinta, Gecse, Antal Zs., Bíró, Molnár, Györfy, Salló, Antal N., Rokaly N., Sándor. Vezetőedző: Leo Gudas.

DAB: Duschek – Léránt, Orbán, Izacky, Nageler, Novotny, Erdélyi, Mestyán, Azari, Becze, Silló, Hruby, Lencsés, Hári, Odnoga, Turcotte, Skripets, Török, Nagy, Németh, Tanka. Vezetőedző: Jason Morgan.

Leave a Reply

306 people follow dab_acelbikak

dunaujvarosiacelbikak
19
 Photos
575
 Followers
6
 Following
Ma este Csíkszeredában folytatódik a párharc, iszonyatosan fontos lesz a következő meccs! Szurkoljatok a Bikáknak! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffsFebruár 20-án és 21-én, kedden és szerdán játssza első két Erste Liga negyeddöntő mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az SC Csíkszereda ellen a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik! Ott lesztek??
#dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #quarterfinalsEldőlt: a Csíkszeredai Sportklub ellen negyeddöntőzünk! Február 20-án, kedden 18 órakor kezdünk Dunaújvárosban! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #playoffs #quarterfinalsMa délután 17 órától az Újpest vendégeskedik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban! Jó lenne győzelemmel búcsúztatni a középszakaszt! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaÓriási csata várható holnap a Tüskecsarnokban! Legutóbb itthon megvertük a MAC csapatát, de a fővárosból biztosan nehezebb lesz pontokkal hazatérni! Ti ott lesztek? #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Fotó: @benbodaFebruár 5-én, hétfőn 20 órától a DVTK Jegesmedvék csapatát fogadja a DAB! A MAC elleni győzelem után újabb óriási csatára van tehát kilátás! Minden szurkolásra szüksége lesz a fiúknak! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyÓriási győzelmet aratott a DAB a MAC ellen! Szép volt, fiúk! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey #winAlig két óra és kezdünk! Hajrá, BIKÁK! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockeyKészítsétek a torkokat és tenyereket, hiszen február 2-án, pénteken 18 órától kőkemény csatára van kilátás a Dunaújvárosi Jégcsarnokban: a MAC érkezik az Erste Liga középszakaszának következő fordulójában! #dab #dunaujvarosiacelbikak #jégkorong #tisztán #icehockey
Menu Title