szeptember 21, 2024

Most itthon a lilák ellen

A fővárosban aratott siker után hazai környezetben is legyőznék Acélbikáink az Újpest együttesét az Erste Liga újabb fordulójában.

Felemás napokat hagytak maguk mögött Acélbikáink, akik legutóbbi négy találkozójukból kettőt megnyertek, míg kettőt elveszítettek, így jelenleg az Erste Liga kilencedik helyén állnak úgy, hogy a sereghajtó FEHA19-et öt ponttal előzik meg, míg a hatodik DEAC-től mindössze három ponttal vannak lemaradva a tabellán. Éppen ezért is lesz fontos Niko Eronen csapatának következő találkozója, melyet egyik közvetlen riválisával, az Újpesttel vív meg a Dunaújvárosi Jégcsarnokban ma délután öt órától.

A fővárosiak sem a legjobban kezdték az idei szezont, eddig lejátszott tizennégy összecsapásukból négyet a rendes játékidőben, kettőt hosszabbításban nyertek meg, s egy ráadásos vereség mellett hét alkalommal hagyták el pont nélkül a jeget. Ez egyben azt is jelenti, hogy a lila-fehérek kettő egységgel, s egyetlen helyezéssel előzik meg Acélbikáink, vagyis mindkét gárda számára igen komoly téttel bír a találkozó.

A két együttes legutóbb bő két hete találkozott egymással, s a fővárosban megrendezett mérkőzésen a mieink bravúros, 2-1-es győzelmet arattak a Virág-csapat ellen, s ez mindenképpen bizakodással töltheti el drukkereinket. A lilák azonban azóta négy meccsükből hármat is behúztak, tehát egy javuló formát mutató gárda lesz hokisaink ellenfele ma délután, s ahhoz, hogy Törökék itthon tartsák a három pontot, a játék minden elemében a maximumra lesz szükség minden Acélbikától.