május 18, 2024

Egyre távolabb a rájátszás

Hiába szerzett már a második percben vezetést, végül súlyos, 7-2-es vereséget szenvedett a Ferencváros elleni ligatalálkozón együttesünk.

Nagyon fontos találkozó várt ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóira, akik ezúttal a Ferencváros otthonában korcsolyáztak jégre, s mivel Lee Gilbert együttese hatalmas harcban van a rájátszásba jutásért, s ebben egyik vetélytársa éppen a fővárosi alakulat, ezért nagyon fontos lett volna, hogy ponttal, pontokkal térjenek haza az Acélbikák.

Az első harmad elején úgy is tűnt, hogy jól beleáll a meccsbe a DAB, hiszen Bushbacher révén már a második percben megszerezte a vezetést, ám a folytatás egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt a dunaújvárosi drukkerek remélték. A házigazdák ugyanis még ebben a percben egyenlítettek, majd Luomala révén a vezetést is magukhoz ragadták a 7. percben (2-1). A folytatásban is fölényben játszott a Fradi, mely a 17. percben, Rafaj góljával növelte tovább előnyét, s hogy még rosszabbul alakuljon a mieink számára a nyitó felvonás, arról újra a Fradi finn légiósa gondoskodott, aki Durak kiállítása alatt vette be a hosszú idő után ismét kezdőként szerepet kapó Lindoff ketrecét (4-1).

Nagy változásra volt tehát szüksége együttesünknek ahhoz, hogy visszajöjjön a meccsbe, de az Acélbikák becsületére váljék, hogy a nagyon elrontott első felvonás után sem adták fel a küzdelmet, s Borbás 23. percben szerzett lövésével sikerült is faragniuk hátrányukból. A második harmadra láthatóan rendezte sorait Lee Gilbert alakulata, mely jóval kevesebb lehetőséget adott a hazaiaknak a támadások vezetésére, de hiába sikerült megszűrni a ferencvárosi támadásokat, a játékrész végéig már nem sikerült harmadszor is betalálnia a mieinknek, így az utolsó etap előtt a Fradi állt lényegesen közelebb a sikerhez (4-2).

Az utolsó harmadban mindössze bő öt percig élhettek a mieink pontszerzési reményei, ugyanis a fővárosiak a 45. és a 46. percben is bevették a csereként beálló Duschek kapuját, s hiába kért időt Lee Gilbert vezetőedző, ekkor már csak a súlyos vereség elkerülése lehetett a célja együttesünknek (6-2). Ezt sem sikerült azonban elkerülnie a mieinknek, hiszen az 51. percben Schellin is megszerezte második találatát, így a Fradi végül 7-2-es győzelmet aratva hozta még reménytelenebb helyzetbe az Acélbikák együttesét, melynek most már bravúrok sorozatát kellene bemutatnia a rájátszás eléréséhez.

FTC – DAB 7-2 (4-1, 0-1, 3-0)

DAB: Lindoff (Duschek), Durak, Smith, Vazan, Garret, Peterdi, Lencsés (1), Hruby, Bushbacher 1 (1), Borbás 1 (1), Revák, Dörök, Nagy, Németh, Szepessy M., Szepessy B., Mátyásy, Magosi, Léránt, Odnoga. Vezetőedző: Lee Gilbert.