Felnőtt hírek

Visszatér a sikerkapus

A 2018/2019-es szezonban ismét csapatunkat erősíti Sevela Peter. A kétszeres magyar bajnok kapus a Ferencváros együttesétől tér vissza Dunaújvárosba.

Újabb jó hírrel szolgálhatunk a csapatunkért szorító drukkereknek, ugyanis egy régi kedvenc tér vissza Dunaújvárosba, s erősíti együttesünket a 2018/2019-es szezonban. Sevela Peter neve sokaknak csenghet ismerősen, ami nem is csoda, hiszen a kiváló kapus alapembere volt Acélbikáink kétszeres bajnok alakulatának. A 34 éves, tehát még mindig remek korban lévő játékost talán nem kell bemutatni, ám mi mégis megtesszük pár szóban. A zólyomi nevelésű hálóőr a 2000-es évek elején mutatkozott be a szlovák másodosztályban, tagja volt az U18-as, valamint az U20-as szlovák válogatottnak is, mielőtt megragadt volna a Extraliga mezőnyében.

2000-től 2008-ig több mint száz mérkőzést játszott a szlovák élvonalban, majd Lengyelországba szerződött, s innen, pontosabban a Sanok együttesétől igazolt Dunaújvárosba 2009-ben. Remek teljesítményének köszönhetően hamar megkedveltette magát a DAB drukkereivel, s nem kis érdemei voltak abban, hogy együttesünk egymás után kétszer nyerte meg a MOL Ligát, s a magyar bajnokságot is. A kiváló kapus időközben megkapta a magyar állampolgárságot is, ám 2015-ben végül a távozás mellett döntött, előbb Skalicán védett egy szezont, míg a legutóbbi két idényben a Ferencvárost erősítette. Innen, a zöld-fehérektől tér most vissza Dunaújvárosba, s együttesünk vezetése természetesen abban bízik, hogy ismét olyan teljesítményt nyújt majd, amivel vezérré válhat az Acélbikáknál.

Leave a Reply

297 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic caroleba Twitter Pic MihaiCzi Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found