Felnőtt hírek

Vereség Bécsben!

Megszakadt a jó sorozat, s 4-2-es bécsi veresége után könnyen le is maradhat a rájátszásról az Acélbikák alakulata.

A rájátszásba jutás szempontjából fontos találkozó várt ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára, mely a vele azonos pontszámmal álló Cienna Capitals II. otthonába látogatott a középszakasz újabb fordulójában. A mieink három győztes meccsel a hátuk mögött várták a kezdést, ám az első harmad egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt a dunaújvárosi drukkerek elképzelték. A mindössze három sorral felálló bécsiek ugyanis a játék minden elemében jobbak voltak az első húsz percben, s a mieink helyzetét nehezítette, hogy sorozatban négy emberhátrányt is ki kellett védekeznie a DAB-nak. Ezzel még nem is volt gond, azzal már inkább, hogy az első és a harmadik hazai fór lejárta után is gólt kaptak a mieink: a 9. percben Hiltunen, a hét perccel később Maxa mattolta Zaharcsenkót, így az első felvonás végén 2-0-s bécsi előnnyel vonultak pihenőre a felek úgy, hogy a kapura lövési arány 27-7 volt a hazaiak javára…

Komoly változásra lett volna szükség a térfélcsere után, ám a remélt szépítő találat csak nem akart megszületni, pedig kétszer is emberelőnyben támadhattak a mieink. A harmad derekán viszont már eldőlni látszott a találkozó, miután Schlögl is bevette a dunaújvárosi kaput, s mivel a játékrészből hátralévő időben sem tudtak gólt szerezni a mieink, így a záró etapnak tetemes hátrányból vágtak neki a Bikák (3-0). A harmadik felvonás elején azonban Nagy Márk megtörte a mieink hosszú gólcsendjét, ám ezt követően sokáig csak a mezőnyben gyűrték egymást a felek, újabb találat nem született. Az 58. percben Borbás Gergely Zaharcsenko helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre, s a húzás bejött, mert Franssila révén minimálisra csökkentette hátrányát a DAB (3-2). Tovább azonban nem jutottak a mieink sőt, fél perccel a meccs vége előtt Hiltunen bevette az üresen hagyott dunaújvárosi kaput, végleg lezárva ezzel a találkozót (4-2).

Ezzel a győzelemmel a bécsiek három ponttal megléptek az Acélbikáktól, vagyis ahhoz, hogy a mieink bejussanak a rájátszásba, már nem elég minden hátralévő meccsüket megnyerni, hanem drukkolniuk kell azért is, hogy a Vienna gárdája legalább négy pontot veszítsen a középszakasz utolsó három találkozóján.

Vienna Capitals II – DAB 4-2 (2-0, 1-0, 1-2)

Vienna Capitals II: Zimmermann – Saari, Satmark, Hiltunen 2, Kittinger 1, Maxa 1 (1), Hedberg (2), Piff, Grosslercher, Ranftl (1), Schlögl 1 (1), Palleierer, Posch, Hofer, Preiser, Rohm, Wolf. Vezetőedző: Santeri Heiskanen.

DAB: Zaharcsenko – Franssila 1, Léránt, Barna, Nagy 1, Németh, Hüffner, Mestyán, Azari, Iossafov, Tóth, Hruby (1), Jabornik, Dubek, Huovinen (1), Saluga (1), Erdélyi, Lencsés, Gulácsi, Makovics, Pinczés. Vezetőedző: Borbás Gergely.

Leave a Reply

297 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic caroleba Twitter Pic MihaiCzi Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found