Felnőtt hírek

Újabb légióst igazoltunk

Artem Iossafov is a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét erősíti a 2018/2019-es szezonban.

Újabb légiós igazolással örvendeztetjük meg az értünk szurkolókat, ugyanis Dunaújvárosban folytatja pályafutását Artem Iossafov is. A 27 éves balszélső Oroszországban született, ám utánpótlás éveit már a finn Jokerit utánpótlás együtteseiben töltötte, s a 2006/2007-es szezonban az U17-es válogatottban is bemutatkozhatott. Az utánpótlás éveket követően a finn másodosztályú (Mestis) Kiekko-Vantaa csapatához került, s már első évében igen termékeny volt, ugyanis 49 mérkőzésen 29 pontot (15 gól, 14 assziszt) szerzett.

A következő három szezonban is ezt a csapatot erősítette, s fejlődését nemcsak a pontok számában lehetett mérni (három szezon alatt 48 gólt és 62 gólpasszt jegyzett), hanem abban is, hogy előbb a HIFK, majd a KalPa, végül a Blues csapatainál szerepelt kölcsönben a finn élvonalban. A 2015/2016-os szezont már Dániában kezdte meg, a következő szezonban Lengyelországban, a Nowy Targ együttesében játszott, míg a legutóbbi idényben a svéd első ligás Asplöven gárdáját erősítette. A 180 cm-es és 85 kg-os csatár eddigi felnőtt pályafutása alatt 305 mérkőzést játszott a különböző bajnoki és kupasorozatokban, melyeken 216 pontot (97 gól, 119 assziszt) szerzett, s a DAB vezetése természetesen abban reménykedik, hogy Dunaújvárosban is hasonlóan jó mutatókkal és eredményes játékkal segíti hozzá együttesünket a sikerekhez.

Leave a Reply

297 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic caroleba Twitter Pic MihaiCzi Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found