Felnőtt hírek

Svéd csatár a harmadik légiós

Két kanadai igazolás után újabb légiós szerződtetéséről tudunk beszámolni együttesünk drukkereinek, ugyanis Alexander Pettersson személyében egy 25 éves svéd jégkorongozóval erősítettük meg keretünket. A 177 cm magas, 86 kg-os, center és szélső poszton is bevethető játékos a Frölunda neveltje, itt járta végig az utánpótlás együtteseket az U16-ostól az U20-as korosztályig. A 2012/2013-as szezonban mutatkozott be a felnőttek között a Divízió I-ben, majd a következő két szezont a tengerentúlon töltötte a North American Hockey League-ben (NAHL) szereplő Austin Bruins gárdájánál, ahol 84 mérkőzésen 54 pontot (14 gól, 40 assziszt) szorgoskodott össze.

Kép forrása: Denhef Digital

2015-ben visszatért Svédországba, ahol az Allsvenskan és a Divízió 3 között “liftezett”, az elmúlt két szezont viszont már stabilan a svéd másodosztályban töltötte, ahol összesen 103 mérkőzésen lépett pályára, melyeken 26 pontot (13 gól, 13 assziszt) jegyeztek a neve mellé. A Dunaújvárosi Acélbikák szakvezetése valószínűleg centerként számít Alexander Petterssonra a következő szezonban, s ahogy társai, úgy ő is augusztus elején csatlakozik együttesünkhöz.

Főoldali kép: Daniel Nestor felvétele

297 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic caroleba Twitter Pic MihaiCzi Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found