Felnőtt hírek

Poprádi siker a Visegrád Kupában

Négygólos, 8-4-es vereséget szenvedett együttesünk a Poprad elleni Visegrád Kupa összecsapáson.

A szlovák extraligában szereplő Poprad otthonában folytatta a Visegrád Kupa küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A mérkőzésnek egyértelműen a közelmúltban a DVTK Jegesmedvéket is legyőző házigazdák voltak az esélyesei, ugyanakkor a DAB drukkerei abban bíztak, hogy sikerül tisztességgel helyt állni a szlovákok egyik élcsapata ellen. Ahogy várható volt, a házigazdák kezdték erősebben a mérkőzést, míg a betegséggel bajlódó Oula Uskit nélkülöző Acélbikák az első tíz percben jobbára a védekezéssel voltak elfoglalva. A 6. percben Turtiainen, majd hét perccel később Németh kiállítása alatt kellett emberhátrányban játszania a Bikáknak, s bár az elsőt még kivédekezték a mieink, a másodikat már nem tudták, s Mlynarovič találatával a házigazdák szerezték meg a vezetést (1-0).

A bekapott gól után több lehetősége is volt a mieinknek az egyenlítésre, ám Lencsés, majd Franssila lövését is hárította a szlovén válogatott Luka Gracnar. A harmad hajrájában nehéz helyzetbe kerültek a mieink, mert előbb Saluga, majd Westerling ült ki a büntetőpadra, s a kettős előnnyel éltek is a hazaiak, akik öt másodperccel a harmad vége előtt megszerezték második góljukat is. A második felvonás elején sajnos hamar lerendezte a találkozót a házigazda, miután a 24., a 25. percben is bevették Sevela ketrecét, s hiába cseréltek kapust a Bikák, Garbacz is mindössze 40 másodpercig bírta kapott gól nélkül (5-0).

A 27. percben legalább a szépítés összejött Szabó Kornél révén, majd egy perccel később Azari is bevette a hazai kaput, s máris szebben nézett ki az eredményjelző (5-2). Sajnos nem sokáig, mert a harmad derekán a Poprad három emberelőnyös gól után hátrányból is bevette DAB ketrecét, ismét meglépve ezzel négy találattal (6-2). A folytatásban több komoly helyzete is volt a feleknek, de az újabb gólokra a harmadik harmad elejéig várni kellett. A 41. percben megszerezte hetedik találatát is a házigazda, de erre egy duplával feleltek az Acélbikák, s Azari és Tóth góljai után ismét valamivel nyíltabb lett a meccs (7-4). Az 52. percben egy nagy egyéni hiba miatt újabb olyan gólt kaptak a mieink, amikor ők játszottak emberelőnyben, s mivel a hátralévő időben az eredmény már nem változott, a Poprad végül 8-4-es sikert aratott, míg az Acélbikák az Érsekújvár és a Nyitra elleni találkozók után ezúttal is pont nélkül maradtak a Visegrád Kupában.

HK Poprad – DAB 8-4 (2-0, 4-2, 2-2)

DAB: Sevela (Garbacz) – Léránt, Franssila, Mestyán, Hruby, Erdélyi, Jabornik, Szabó D., Lencsés – Török, Westerling, Iossafov – Azari 2 (1), Tóth 1, Saluga – Nagy, K. Szabó K. 1, Turtiainen (1) – Makovics, Németh (2), Pinczés. Vezetőedző: Antti Karhula.

Leave a Reply

297 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic caroleba Twitter Pic MihaiCzi Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found