Felnőtt hírek

Ismét a Csíkszereda örülhetett

Hiába lőtt ismét négy gólt együttesünk, az emberelőnyeivel jobban gazdálkodó Csíkszereda 6-4-re legyőzte Acélbikákat.

A Csíkszereda otthonában folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este fél hattól csapatunk, melynek azok után, hogy hazai pályán 6-4-re kikapott az erdélyiektől, komoly bravúrt jelentett volna egy győzelem a listavezető otthonában.

A kezdésre nem is lehetett panasza a DAB drukkereinek, mert már a második percben emberfórba kerültek a Bikák, s bár ezzel nem sikerült élni, az 5. perc derekán Török Viktor mattolta a dunaújvárosi mérkőzésen szenzációs teljesítményt nyújtó cseh Lakosil kapust, megszerezve ezzel a vezetést a mieinknek (0-1). A gól után azonnal jött egy csíki előny, aztán még egy és még egy, s bár az első kettőt kivédekezték Antti Karhula tanítványai, a harmadikból Taratukhin betalált, így a 15. percben újra egált mutatott az eredményjelző (1-1). Szerencsére nem sokáig, mert a 17. percben Léránt egyenlő létszám mellett újra a DAB-ot juttatta előnyhöz, s bár jött ismét a menetrendszerű kiállítást, ezt megúszták a mieink, így a szünetre 2-1-es vezetéssel vonulhattak.

A második felvonás elején végre a kaptak egy előnyt az Acélbikák is, s ezzel élni is tudtak Uski góljának köszönhetően, ám sokáig nem tartott az öröm, mert Becze egy percen belül szépített, majd megkapta ötödik és hatodik előnyét is a házigazda, melyből Salló a 27. percben kiegyenlített (3-3). A harmad derekán ismét a DAB gyakorolhatta az előnyös játékot, sajnos eredménytelenül, ám ennél is nagyobb bajt jelentett, hogy a 36. percben ismét Salló használt ki egy emberfórt, így a mérkőzésen először a Csíkszereda került közelebb a sikerhez (4-3). A harmad véghajrájában egy-egy kiállítást osztottak ki még a játékvezetők, de az eredmény már nem változott, így a harmadik etapnak hátrányból vágott neki együttesünk.

Nem könnyítette meg a helyzetet, hogy a harmadik felvonást is a Csíkszereda kezdhette több játékossal, ám a 43. percben Borbás így is egalizált, igaz ennek sem örülhettünk sokáig, mert pontosan egy perccel később Valchar ismét a hazaiakat juttatta vezetéshez (5-4). Az ötödik csíkszeredai gól után előbb a mieink, majd a vendéglátók játszhattak újra fórban, ám újabb gól egészen az 55. percig nem született, ám ekkor Részegh is bevette Sevela ketrecét, eldöntve ezzel az összecsapást (6-4). A hátralévő idő ugyanis már nem volt elég a felzárkózásra, hiába hozta le kapusát is a DAB szakvezetője, a Csíkszereda megőrizte előnyét, s ahogy Dunaújvárosban, úgy ezúttal is két góllal legyőzte az Acélbikákat.

SC Csíkszereda – DAB 6-4 (1-2, 3-1, 2-1)

SC Csíkszereda: Lakosil – Belov, Papp, Becze 1 (1), Részegh 1, Valchar 1 (2), Salló 2, Shulakov, Panov, Rokaly Sz. (2), Taratukhin 1 (1), Farkas (1), Gecse, Bíró, Casaneanu, Fodor, Győrfy, Sándor, Antal, Egyed, Rokaly N. (1). Vezetőedző: Leo Gudas.

DAB: Sevela – Erdélyi (1), Jabornik (1), Iossafov (1), Tóth, Turtiainen, Franssila (1), Léránt 1, Azari (1), Török 1, Uski 1, Hruby, Mestyán, Borbás 1 (1), Nagy, Saluga (2), Lencsés, Szabó, Makovics, Németh, Pinczés. Vezetőedző: Antti Karhula.

Leave a Reply

297 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic caroleba Twitter Pic MihaiCzi Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found