Felnőtt hírek

Győzelem a Titánok ellen

Sorozatban hat gólt lőtt, majd egymás után hármat kapott, így végül 6-4-es sikert aratott csapatunk a Fehérvári Titánok elleni edzőmeccsen.

A Fehérvári Titánok elleni hazai edzőmeccsen korcsolyázott jégre ma este hat órától csapatunk. Antti Karhula vezetőedző tanítványai nem is kezdtek rosszul, hamar kapuja elé szorították ellenfelüket, ám ez a lendület mindössze két-három percig tartott. A folytatásban ugyanis igen sok volt a pontatlanság a mieink játékában, így a vendégek többször is tesztelték Garbacz kapust, ám a DAB fiatal hálóőre rendre hárította a fehérvári próbálkozásokat. A játékrész derekán kezdett el ismét kicsit rálépni a gázpedálra együttesünk, ám továbbra is igen sok volt a hiba a játékban, s egy saját harmadban eladott korongból a vendégek meg is szerezték a vezetést a 17. perc derekán (0-1).

Nem sokáig örülhetett azonban előnyének a vendégcsapat, mert két nagy hazai ziccert követően Iossafov már nem hibázott, s mindössze három másodperccel a harmad vége előtt kiegyenlített (1-1). A második etapot lényegesen nagyobb tempóban kezdte együttesünk, s ez az eredmény alakulásán is megmutatkozott. Iossafov bő két perc után újra betalált, majd nem sokkal később Nagy Márk duplázta meg a hazai előnyt, s hogy a vendégek helyzete még rosszabb legyen, arról Turtiainen gondoskodott a harmad derekán (4-1). Ebben az időszakban komoly különbség volt a csapatok között, s a Bikák nem álltak le, mert a 32. percben Török, majd a harmad vége előtt Uski mattolta Gyenest, így a második szünetre gyakorlatilag el is dőlt a meccs (6-1).

Ez sajnos meg is látszódott a mieink harmadik felvonásban nyújtott játékán, mert a tetemes előny tudatában alaposan visszaesett a koncentráció. Ez pedig még a fiatal fehérváriak ellen sem fért bele, mert a játékrész elején egy, míg a derekán pár másodperc alatt két találatot is szereztek a vendégek, így újra nyílt lett a mérkőzés (6-4). A folytatásban igyekezett magasabb fokozatba kapcsolni a DAB, s bár a lehetőségei meg is voltak az újabb gólokra, már nem sikerült élni a lehetőségekkel, így a hullámzó játékot hozó találkozó végül 6-4-es dunaújvárosi győzelemmel ért véget.

DAB – Fehérvári Titánok 6-4 (1-1, 5-0, 0-3)

DAB: Garbacz – Erdélyi, Jaborník, Saluga, Uski 1, Turtiainen 1 – Léránt, Franssila, Török 1, Westerling, Iossafov 2 – Mestyán, Lencsés, Németh P., Tóth G., Nagy M. 1 – Szabó D., Hruby, Makovics, Pinczés. Vezetőedző: Antti Karhula.

Főoldali kép forrása: dunaujvaros.com (Ónodi Zoltán felvétele)

Leave a Reply

297 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic caroleba Twitter Pic MihaiCzi Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found