Felnőtt hírek

Gólzáporos győzelem a Csíkszereda ellen

Riasztó kezdés után, első sorának remeklésével aratott 10-4-es győzelmet csapatunk a Csíkszereda ellen ma este a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

A Sport Club Csíkszereda ellen folytatta ma este a MOL Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A kezdés azonban igencsak riasztó volt hazai szempontból, ugyanis a vendégek hat perc alatt szerzett két góllal sokkolták az Acélbikákat. A hazaiak becsületére legyen mondva, hogy nem este össze a gyorsan bekapott találatoktól, s első soruk, valamint a két gólt és egy gólpasszt jegyző Dansereau vezérletével még az első harmadban megfordították az eredményt (3-2).

A térfélcsere után újabb két Dansereau-találat szomorította a vendégeket, majd Horváth és Cseter is mattolta a vendégeket, s hiába szépített valamit az álláson Spafford, a harmad utolsó gólját Hruby jegyezte, így a harmadik etap előtt már csak a gólkülönbség volt kérdéses (8-3). A záró felvonásra sok izgalom nem, viszont annál több kakaskodás maradt, de azért a jégkoronggal is törődtek a felek, így ezúttal sem maradtunk gólok nélkül. Hruby megszerezte második találatát, majd egy szép támadás végén a Csíkszereda is betalált, de az utolsó szó joga az ötödik gólját szerző Dansereau-é volt, aki büntetőből állította be a 10-4-es hazai sikert jelentő végeredményt.

Lee Gilbert: – Örülök a három pontnak, de a védekezésünkön van még mit csiszolni bőven. Természetesen a tíz lőtt gólt nem kell magyarázni, de kaptunk néhány elkerülhető találatot a mai estén. Ettől függetlenül nagy szó, hogy míg az Újpest ellen alig sikerült egyet begyötörni, úgy ma kinyílt a gólzsák. Persze azt se felejtsük el, hogy egy nehéz sorozatban lévő csapat látogatott hozzánk. Az biztos, hogy a mai és az Újpest elleni meccs felvételeiből sokat kell tanulnunk.

DAB – SC Csíkszereda 10-4 (3-2, 5-1, 3-1)

DAB: Duschek – Lencsés, Lévai, Horváth 1, Mátyásy (1), Pál, Hruby 2, Németh, Dansereau 5, Szepessy B., Szepessy M., Ladygin, Léránt, Pfeil (3), Odnoga, Cseter 1 (3), Nagy (1), Azari 1 (7), Tanka. Vezetőedző: Lee Gilbert.

SC Csíkszereda: Girard, (Ruczuj) – Péter, Geréb, Orbán, Alekseev (1), Antal Zs., Campell, Molnár, Egyed, Lanceleve 1, Antal N. 1, Spafford 1, Papp, Salló, János, Molnár, Kovjazin, Bíró, Farkas 1, Gecse (1), Rokaly. Vezetőedző: McCarthy Tom.

Leave a Reply

297 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic caroleba Twitter Pic MihaiCzi Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found