Felnőtt hírek

Gól nélkül nem megy…

Félszáz lövésből sem tudott betalálni az újpesti kapuba a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely 1-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a lila-fehérektől.

Az Újpest elleni hazai mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este nyolc órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Mivel a két gárdát egy helyezés és mindössze öt pont választotta el egymástól a tabellán, így mind a mieink, mind az UTE számára nagyon fontos lett volna a három pont megszerzése. A találkozót nagy iramban, de meglehetősen sok hibával kezdték a felek, így igazán nagy helyzetet az első tíz percben sok komoly helyzetet nem jegyezhettünk fel, egyedül Sikorcin emberelőnyös fonákjánál kellett igazán résen lennie Garbacznak. A harmad derekától azért már többször eljutottak a kapuig a csapatok, ám míg az egyik oldalon Franssila, addig a másikon Stephisen hagyott ki nagy helyzetet, így az első játékrész gól nélküli döntetlennel ért véget.

A térfélcserét követően hamar emberelőnybe került az Újpest, s hiába alakította ki az első gólszerzési lehetőséget így is a DAB, gólt mégis a vendégek szereztek Stephisen révén, s a 23. perc végén meg is szerezték a vezetést (0-1). A folytatásban még egy hátrányt kellett kivédekeznie a Bikáknak, majd két hazai emberelőny következett, ám hiába sikerült több tiszta ziccert is kialakítani az újpesti kapu előtt, vagy Duschek védett bravúrral, vagy az irányzékba csúszott hiba, így kétharmadnyi játékot követően a vendégek álltak közelebb a győzelemhez.

A harmadik húsz percet nagyobb elánnal kezdték a Bikák, akadt is lehetőségük az egyenlítésre, ám Duschek eszén továbbra sem tudtak túljárni a dunaújvárosi csatárok. A legnagyobb ziccer Tóth előtt adódott, de közeli próbálkozása elhalt a tavaly még dunaújvárosi színekben védő újesti kapusban. A vendégek nem kockáztattak semmit, túl sokat nem is támadtak, de ha mégis odaértek Garbacz ketrecéig, akkor sem állították túl nehéz feladat elé a hazai hálóőrt. a hajrában óriási esélyt kapott az egyenlítésre a DAB, ám szimpla és kettős fórból is csak ziccerekig jutottak a Bikák, gólig nem, így a fővárosiak elvitték a három pontot a Dunaújvárosi Jégcsarnokból.

DAB – UTE 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

DAB: Garbacz – Erdélyi, Jabornik, Nagy, Turtiainen, Uski, Franssila, Léránt, Huovinen, Tóth, Török, Hruby, Mestyán, Azari, Dubek, Saluga, Lencsés, Pinczés, Borbás, Makovics, Németh. Vezetőedző: Antti Karhula.

UTE: Duschek – Huba, Szaller, Hebar, Ropret, Sikorcin, Kiss P., Kiss R., Benk (1), Csanyi, Stephisen 1, Kovács, Varga (1), Kocsis, Nemes, Szalma, Pokornyi, Gálos, Kovács S. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Antti Karhula: – Összességében azt hiszem, jó mérkőzés volt. Mindent jól csináltunk, kivéve a gólszerzést. Nem hibáztatom a fiúkat. Úgy gondolom, hogy a kapusteljesítmény mindkét oldalon nagyon jó volt. Az emberhátrányunk egész este rendben volt, egy apró hiba kivételével, de abból sajnos előnyt szerzett az ellenfél, amit aztán meg is tartott. Ötven lövésből bármilyen jó az ellenfél hálóőre, gólt kell szerezni…

Szilassy Zoltán: – Fantasztikus kapusteljesítményünk volt. A védelem segítette a kapust, ő pedig a mezőnyjátékosokat. Nagy meló volt, 0 gólt kapni mindig a legjobb érzés. Értékes három ponttal lettünk ezen az estén beljebb.

Leave a Reply

297 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic caroleba Twitter Pic MihaiCzi Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found