Felnőtt hírek

David Musial a DAB élén!

A 41 éves Csehországban született, cseh-német kettős állampolgár, David Musial lesz a Dunaújvárosi Acélbikák vezetőedzője a 2017/18-as jégkorong szezonban!

David Musial Opavában született, ám jégkorong karrierje már Németországban kezdődött el. A 191 centis szélső hosszú évekig szerepelt a német első- és másodosztályban. Előbbiben 301 mérkőzésen 111 pontot szorgoskodott össze, a 2002/03-as idényben pedig a Krefeld Pinguine csapatával bajnoki címet ünnepelhetett.

Az edzői pályába 2010-ben kóstolt bele először, akkor még mint játékos-edző, illetve az U16-os csapat szakmai vezetője. Edzői filozófiája szerint a jégkorongot egyszerűen, de teljes odaadással kell játszani, annyi szenvedéllyel, amit még elviselnek a bírók. Hisz a csapatépítésben és a motiváció fontosságában is. Fontos adalék, hogy Németországban pszichológiát tanult, jelenleg pedig a cseh jégkorong edzői “A” licensz megszerzésén dolgozik.

Csapatunk szakvezetése reméli, hogy Musial vezetésével még jobb eredményre lesznek képesek az Acélbikák a következő szezonban.

Leave a Reply

297 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic caroleba Twitter Pic MihaiCzi Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found