Felnőtt hírek

David Mazurek az Acélbikáknál

A 27 éves kanadai center első európai szezonjára készül a Dunaújvárosi Acélbikáknál.

Megvan a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának negyedik légiós játékosa is a 27 éves kanadai David Mazurek személyében. A 190 cm-es center Brantfordban született, itt ismerkedett meg a sportággal, majd a 2012/2013-as szezonig végigjárta a jelentős kanadai utánpótlás ligákat. Első felnőtt szezonját az USports egyetemi ligában kezdte meg 2014-ben, itt két évet töltött, majd a kanadai North East Senior Hockey League-ben (NESHL) szereplő Montague Stallions és a Memramcook Acadiens együtteseiben játszott 23 meccsen 54 pontot szerezve.

Innen még a 2017/2018-as szezonban a Southern Professional Hockey League-ben (SPHL) játszó Pensacola Ice Flyers együtteséhez szerződött, ahol 25 meccsen 13 egységet írtak a neve mellé. A tavalyi szezont is ebben az osztályban, a Fayetteville Marksmen csapatánál kezdte, s gyűjtött 29 meccsen 27 pontot (15 gól, 12 assziszt). Még ebben az évben bemutatkozott a harmadik legjelentősebb amerikai ligában, az ECHL-ben, ahol két csapatban tizennyolc mérkőzést játszott. A jó fizikai adottságokkal, remek csapatjátékosnak jellemzett csatárnak az idei lesz az első európai szezonja, s az Acélbikák szakmai vezetése azt várja, hogy együttesünk vezére lesz a 2019/2020-as idényben.

Kép forrása: kingstonfrontenacs.com

297 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic caroleba Twitter Pic MihaiCzi Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found