Felnőtt hírek

Csúnya vereséggel zártak az Acélbikák

Hat gólt kapott a szezon utolsó mérkőzésén a Fehérvári Titánoktól az Erste Liga véghajrájára teljesen széteső Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Fehérvári Titánok elleni hazai mérkőzéssel ért véget a Dunaújvárosi Acélbikák számára ma este az Erste Liga idei küzdelemsorozata. A házigazda DAB azért küzdött, hogy legalább az utolsó helyet elkerülje a sorozatban, s ehhez mindenképpen nyernie kellett az Erste Liga negyeddöntőjére készülő fehérváriak ellen.

Ehhez képest a viszonylag kiegyenlített első tíz perc végéhez közeledve Beukeboom éles szögből ellőtt korongjával a vendégek kerültek előnybe, majd a 15. percben mindössze 14 másodperc alatt előbb Szita, majd Láday is bevette az egyedül hagyott Pinczés Bendegúz ketrecét, így pillanatok alatt háromgólos előnybe kerültek a vendégek (0-3). A harmad hajrájában még egy emberhátrány kivédekezése miatt izgulhattak a hazai drukkerek, de az eredmény már nem változott, így a vendégek magabiztos vezetésével vonultak pihenőre a csapatok.

A második felvonásból még négy perc sem telt el, mikor Bennett lőtt éles szögből fonákkal a hálóba, s máris kapust kellett cserélnie Borbás Gergelynek (0-4). A csereként beállt Zaharcsenko bő tizenkét percig bírta, mert Szita második találata után már 0-5-öt mutatott az eredményjelző. Mivel a Bikák nemcsak saját kapujuk, hanem ellenfelük ketrece előtt is rendre rossz döntéseket hoztak, így hiába volt legalább annyi tiszta ziccerük, mint a vendégeknek, két harmad után sem tudtak gólt szerezni.

A harmadik felvonás legnagyobb kérdése az volt, hogy sikerül-e legalább szépítenie az Acélbikáknak, ám a továbbra is rengeteg hibával játszó házigazdáknak gyakorlatilag semmi sem sikerült. Az 56. percben, egy kivédekezett emberhátrány után rögtön megkapta hatodik gólját is a DAB, mely 6-0-s, nagyon csúnya verséggel zárta ezt a borzalmas szezont, s arról, hogy az utolsó, vagy az utolsó előtti helyen, a Vasas és a Gyergyói HK mérkőzése dönt majd.

DAB – Fehérvári Titánok 0-6 (0-3, 0-2, 0-1)

DAB: Pinczés B. – Franssila, Léránt, Nagy, Németh, Uski, Hruby, Lencsés, Makovics, Tóth, Török, Hüffner, Mestyán, Dubek, Iossafov, Saluga, Szabó, Barna, Gulási, Pinczés O., Zaharcsenko (kapus). Vezetőedző: Borbás Gergely.

Fehérvári Titánok: Gyenes (1) – Beukeboom 1 (1), Kiss, Bennett 1 (1), Lewis, Szita 2, Láday 1 (1), Reiter, Buzás (2), Mihály 1, Péter (2), Imre, Szabó, Császár (1), Madácsi (1), Mazzag, Sándor, Vas. Vezetőedző: Kiss Dávid.

Borbás Gergely: – Sajnos nem sikerült felrázni a srácokat az utolsó mérkőzésre, úgy, hogy méltó ellenfelei legyünk a Fehérvárnak, így nagyon jó edzőpartnere lettünk csak az ellenfélnek, akik már a rájátszásra élesítik magukat. Ami pozitívumot ki tudok emelni, hogy végig kaptak játéklehetőséget azok a meghatározó juniorok, akikkel hosszútávon számolhatunk és dolgozhatunk. Ők még versenyben vannak a saját korosztályukban. Ezzel a meccsel a felnőtt szezont lezártuk, és elkezdhetjük tervezni a jövőt.

Leave a Reply

297 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic caroleba Twitter Pic MihaiCzi Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found