Felnőtt hírek

Búcsú a rájátszástól

Háromgólos hátrányból még felállt, ám az ötödik fővárosi találatra már nem volt válasza a Dunaújvárosi Acélbikáknak a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón.

A Hokiklub Budapest együttesét látta vendégül ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melynek mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy életben tartsa matematikai esélyeit a rájátszásba kerülésre. a kezdésre nem is lehetett panasz hazai oldalon, mert Tóth emberelőnyös góljával már a 6. percben megszerezték a vezetést a Bikák, ám a biztató első percek után a folytatás valóságos rémálommá vált. A vendégek ugyanis sorozatban kontrázták le az Acélbikákat, s még a 6. percben Szappanos egyenlített, majd a 13. és a 16. perc között újabb három gólt szerzett a fővárosi alakulat a láthatóan megroggyant hazaiak ellen, így az első felvonás végére sajnos eldőlni látszott a találkozó (1-4).

Nagy változásra volt szükség hazai oldalon ahhoz, hogy maradjon még minimális esély a győzelemre, s ugyan a játék látványosan nem javult fel, az első felvonásban elkövetett hibáit nem ismételte meg a DAB, s ez elég volt ahhoz, hogy feljebb zárkózzanak a házigazdák. Kellett ehhez azért Huovinen emberelőnyös találata a 27. percben, majd az is, hogy Franssila kapásból bevágjon egy kipattanót a harmad derekán, így újra nyílt lett a meccs (3-4). A folytatásban egy kettős fórt is kivédekeztek a mieink, s ugyan egyenlíteniük nem sikerült, valamelyest bizakodva várhattuk a harmadik harmadot.

Melyből mindössze három perc telt el, mikor Azari a jobb felsőbe vágott egy kipattanót, ám hiába egalizáltak az Acélbikák, s nyílt meg az esély a három pont megszerzésére, újabb három perc elteltével ötödször is sikeresen kontrázta le a hazaiakat a vendégcsapat, mely ismét magához ragadta a vezetést (4-5). A mérkőzésből hátralévő időben ment előre, próbálkozott a DAB, az utolsó három percre kapusa helyett is mezőnyjátékost hozott be, de egy újabb eladott korong után végleg lezárta a meccset a Hokiklub, mely végül 6-4-re győzte le az Acélbikákat. Ez a vereség egyben azt is jelentette, hogy a középszakaszból hátralévő két forduló eredményeitől függetlenül a DAB már nem juthat be a rájátszásba.

DAB – Hokiklub Budapest 4-6 (1-4, 2-0, 1-2)

DAB: Zaharcsenko – Franssila 1 (1), Léránt, Huovinen 1 (1), Nagy, Uski (2), Hüffner, Mestyán, Azari 1 (1), Németh (1), Tóth 1, Hruby, Lencsés, Dubek (1), Iossafov, Saluga (1), Barna, Szabó, Gulácsi, Makovics, Török, Pinczés B. (kapus). Vezetőedző: Borbás Gergely.

Hokiklub Budapest: Landsman – Kuqali (1), Szécsi (1), Godó 2 (1), Petres 2 (2), Satek (2), Csíki, Orbán, Izsák, Szopos, Szűcs, Bernáth, Jancsó 1, Berendi, Lévai, Vajda, Egyed (1), Németh (1), Szappanos 1. Vezetőedző: Gröschl Tamás.

Borbás Gergely: – Egy régi betegségünk jött elő, ami végigkísérte a szezonunkat: újra adtunk egy harmadot az ellenfélnek. Hiába dolgoztunk jól utána, nem tehetjük meg, hogy nem koncentrálunk végig. Volt most két rosszul sikerült meccsünk, de a rájátszás nem ezen a két meccsen ment el. Vissza kell tekintenünk a múltba: egy játékos, és egy csapat azt kapja vissza a mérkőzéseken, amit beletesz az egész felkészülés és a szezon során. Talán igazságos a helyezésünk, mert nem mindenki tett bele annyit, hogy megérdemelje ez a csapat a rájátszást. Én csak sajnálom azokat, azt a részét a csapatnak, akik mindent megtettek, és nem kaptak vissza cserében semmit. Két meccsünk van hátra, a becsületünkért kell játszanunk, aztán pedig gondolkozhatunk a jövőn.

Leave a Reply

297 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic caroleba Twitter Pic MihaiCzi Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found