Felnőtt hírek

Biztos győzelem hazai pályán

A második harmadban szerzett öt gólnak is köszönhetően sima, 8-2-es sikert arattunk a Vasas elleni hazai találkozón.

A Debrecenben pontot szerző Vasas elleni hazai mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A két gárda a nyáron már találkozott egymással a fővárosban, s akkor a mieink 7-1-re nyertek, ám a nagykülönbség ellenére ezúttal mindenki szorosabb meccsre számított. Sokat azonban így sem kellett várni az első hazai találatra, mert Turtiainen már az 5. percben megszerezte a vezetést az Acélbikáknak, s mikor három perccel később Szabó Dávid lövése is utat talált a bal felsőbe, már megnyugtató előnyből figyelhették a hazai drukkerek a folytatást (2-0). Az első harmadból hátralévő bő tíz perc nagy iramot hozott, túl sok helyzete azonban nem akadt a feleknek, így a szünetig nem is változott az eredmény.

A második felvonásban azonban kinyitották a gólzsák száját a dunaújvárosi hokisok, igaz a harmad első találatára több mint nyolc percet várni kellett. Ekkor Jabornik emberhátrányban szlalomozott végig a pályán, majd lőtt nagy erővel a kapuba, majd öt perccel később Iossafov váltotta gólra Azari átadását (4-0). Ezzel azonban még nem volt vége a gólgyártásnak, mert előbb Léránt, majd újra Jabornik volt a főszereplő, arról, hogy a második szünetre már hétgólos előnnyel vonulhasson a hazai csapat, Lencsés gondoskodott a 39. percben (7-0).

A záró felvonás ennek megfelelően már nem hozott túl sok izgalmat, főleg úgy, hogy alig egy perc elteltével az addig két gólpasszt jegyző Azari is betalált (8-0). A vendégek becsületére váljék, hogy ekkor sem adták fel, küzdöttek becsülettel, s ez meg is hozta az eredményét. A kevésbé koncentráló Acélbikákat ugyanis az 52. percben lekontrázta a Vasas, mely Bödök révén szépített, majd az 59. percben Czakó emberelőnyből vette be Garbacz ketrecét, kozmetikázva ezzel valamelyest az eredményen (8-2). A Bikák győzelmét azonban ennek ellenére sem veszélyeztette semmi, ám az biztos, hogy vasárnap este az UTE otthonában lényegesen nehezebb feladat vár Antti Karhula együttesére.

DAB – Schiller-Vasas HC 8-2 (2-0, 5-0, 1-2)

DAB: Garbacz Máté – Lencsés Tamás 1, Tóth Gergely, Henrich Jabornik 2 (1), Pinczés Olivér, Oula Uski (1), Németh Péter, Miika Franssila (1), Saluga Martin (1), Jaakko Turtiainen 1, Léránt René 1, Erdélyi Tamás, Mestyán István, Artem Iossafov 1, Szabó Dávid 1, Török Viktor, Nagy Márk Máté (2), Azari Zsolt 1 (2), Jonas Westerling (2). Vezetőedző: Antti Karhula.

Schiller-Vasas HC: Tóth Károly Balázs, Koitmaa Villem Henrik – Tóth Károly Balázs, Oroszi Álmos, Szlama Dániel, Rózsa István, Bálint Tamás, Bugár Gábor, Seregély Máté, Tornyai Gábor, Fliszár Zalán, Hegyi Dominik, Bödök Bence 1 (1), Bukor Rajmund, Székely Mádai Gergő, Pápa Márton, Varga Tamás, Surányi Zsolt Máté, Szlépka Armand, Czakó Barna 1, Kováts Máté, Turbucz Martin Zoltán, Gágyor Péter. Vezetőedző: Ladányi Balázs.

Antti Karhula: – Jól kezdtünk, az első tíz perc jó volt. Utána próbáltuk levágni a kanyarokat. A második harmadunkban keményen dolgoztunk, úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna. A végén nem volt könnyű, szerintem egyik oldalnak sem egyszerű ilyen helyzetben játszani, mindenesetre a három pont, az három pont, nekünk most ez a lényeg!

Ladányi Balázs: – Felkészültünk, hogy kapunk majd nagy pofonokat az idei szezonban. Ami zavart, hogy könnyű és elkerülhető gólokat kaptunk, mivel nagyon puhák voltunk a saját kapunk előtt. Ami Debrecenben működött, abból most szinte semmit nem láttam a jégen.

Leave a Reply

297 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic caroleba Twitter Pic MihaiCzi Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found