Felnőtt hírek

A csapatjáték a siker kulcsa

David Musial, a DAB új cseh mestere nyilatkozta ezt, amikor interjút adott honlapunknak.
 
– Óriási tapasztalata van játékosként, de edzőként még a karrierje elején jár. Mit gondol, jó mérföldkő lesz a Dunaújvárosi Acélbikák csapata?
 
David Musial: – Egyértelműen. A játékos karrierem után a cseh harmadosztályban dolgoztam, ami egy félprofi bajnokság. Sokat tanultam, de úgy éreztem, hogy itt az ideje feljebb lépni és egy teljesen profi ligába szerződni. Sok csapattal leültem, jártam Ausztriában is, ám a dunaújvárosi látogatásom alatt megtetszett az a szemlélet, amit itt képviselnek, úgyhogy nem tartott sokáig megegyezni.
 
– Ismerte a ligát, a csapatokat korábban?
 
David Musial: – Őszintén szólva nem. A magyar válogatott sikereit természetesen ismerem, tudom, hogy régóta ott vannak az A csoport küszöbén, illetve a Fehérvár gárdájáról is hallottam korábban. Persze azóta sok játékossal, ismerőssel beszéltem a MOL Ligáról, és mindenkitől csak azt hallottam, hogy egy folyamatosan fejlődő bajnokság remek potenciállal. 
 
– Ahogy a klub elnöke nyilatkozta korábban, edzőként az őszinte munka híve…
 
David Musial: – Így van, úgy gondolom, hogy az elvégzett, befektetett munkának előbb-utóbb meglesz a gyümölcse. Ha ennél is konkrétabban akarok fogalmazni, akkor úgy gondolom, hogy a csapatmunka minden siker titka. Általában azok a csapatok, ahol egy-két játékos 100 pontot szed össze és megnyeri az alapszakaszt hamar elvéreznek a rájátszásban, ellentétben azokkal, ahol mondjuk 5-6 ember is összeszorgoskodik 30-40 pontot. Olyan csapattal lehet bajnokságot nyerni, ahol mindenki egy irányban evez.
 
– Van már koncepció a csapat felépítésére, esetleg van már légiós célkeresztben?
 
David Musial: – Ebben a pillanatban tettem le a telefont, ügynökökkel, játékosokkal beszélek mindennap. Megkaptam azt a keretet, amivel gazdálkodhatom, és én igyekszem okosan elkölteni a pénzt és jó igazolásokkal feltölteni a csapatot. Egy külföldi játékossal úgy tűnik, hogy sikerült megállapodni, de részleteket egyelőre nem árulhatok el. Igyekszem fiatal, feltörekvő hokisokat is igazolni, akik jó személyiség jegyekkel és persze tehetséggel rendelkeznek. Ehhez azonban sok idő kell.
 
– Nemcsak a felnőtt csapatnál, de az utánpótlásnál is vezetői feladatokat lát majd el. Lesz egy átfogó, korcsoportokat felölelő program, ami végigkíséri a játékosokat egészen fiatal kortól a felnőtt csapatig?
 
David Musial: – Most hétvégén, amikor Dunaújvárosban voltam, beszélgettem az egyesületnél dolgozó edzőkkel. Először azt kell látnom, hogy milyen játékosokkal rendelkezünk, milyen szinten állnak, ahhoz kell majd alakítani a koncepciót is. Nyilvánvalóan az a cél, hogy minél több fiatalt tudjunk beépíteni a felnőtt csapatba idővel, s ez egy nagy ajándék az itt hokizó fiataloknak, hiszen van előttük jövőkép, látják, hogy ha dolgoznak, hova juthatnak el. 
 
– Ha már említette a hétvégét, hogy tetszett a város, a jégpálya?
 
David Musial: – Remek volt. A hétvége alatt sok tehetséges játékost ismertem meg, a jégpálya jó adottságokkal rendelkezik, Dunaújváros pedig igazi sportváros. Nagyon jónak tartom, hogy az embereknek van lehetősége sportolni, a sportot testközelből figyelni. Nem vagyok az az otthonülő típus, így ez nekem kifejezetten fontos.
 
– A nyár folyamán is visszatér még, vagy a jeges edzéseken találkozhatunk újra?
 
David Musial: – Úgy látom, hogy nagyon jó kezekben vannak a fiúk, jó nyári programot állítottak össze nekik. Ha mindenki becsületesen elvégzi a feladatát, akkor jó erőben kezdhetjük majd el a jeges munkát. Addig minden erőmmel azon leszek, hogy megtaláljam azokat a játékosokat, akik beleillenek a kirakósunkba. Gondolom, nem vagyok egyedül amikor azt mondom: már alig várom, hogy kezdődjön a szezon!

Leave a Reply

297 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic caroleba Twitter Pic MihaiCzi Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found