Felnőtt hírek

Vladimir Matejov újra az Acélbikáknál

Visszatér Dunaújvárosba Acélbikáink volt edzője, Vladimir Matejov, aki hároméves szerződést kötött együttesünkkel, s a felnőtt csapat másodedzői posztja mellett az utánpótlás irányításáért is felel majd.

Egy edző távozott, egy viszont érkezik az Acélbikákhoz, ugyanis együttesünk vezetése bejelentette, hogy  nem folytatja dunaújvárosi munkáját felnőtt csapatunk eddigi másodedzője, Strenk Hunor. Visszatér viszont korábbi sikerei helyszínére Vladimir Matejov, akit először 2010-ben szerződtetett az akkor még DAC néven futó egyesület, s akivel a 2006/2007-es szezonban bajnoki ezüstéremig, egy évvel később viszont már a Magyar Kupa megnyeréséig jutott együttesünkkel. Dunaújvárosban a 2008/2009-es szezonig dolgozott a most 49 éves szlovák szakember, majd visszatért hazájába, ahol Topolcany, a Trnava, valamint a Dubnica utánpótlás együtteseinek munkáját segítette. A 2014-es szezontól újra Magyarországon, a Győri ETO HC-nál felelt az utánpótlás képzéséért, s innen szerződött az Acélbikákhoz, melynek vezetésével hároméves szerződést írt alá.

Mint azt ifjabb Azari Zsolt klubmenedzser a szavaiból kiderült a szlovák szakember szerződtetésének egyértelmű célja az volt, hogy három éven belül teljes legyen a dunaújvárosi utánpótlás, legyen ifjúsági és junior együttes is, s a régi tendenciát követve onnan kerüljenek fel a fiatalok a felnőtt együttesbe, s ezzel együtt az, hogy a dunaújvárosi jégkorong és az utánpótlás képzés újra elfoglalja méltó helyét a sportág honi mezőnyében.

Hasonló elképzelésekkel tér vissza Dunaújvárosba Vladimir Matejov is, aki nagy izgalommal és komoly elképzelésekkel vág neki a munkának
– Azari Zsolttal már tavaly felvettük a kapcsolatot, de akkor még szerződés kötött a győriekhez, ugyanakkor ez a kontraktus most lejárt, így némi gondolkodás után igent mondtam a hívó szóra. Nagyon szép élményeim vannak Dunaújvárosról, pályafutásom legnagyobb sikereit itt értem el, nemcsak az utánpótlással, hanem a felnőtt csapattal is, s emellett az U18-as és az U20-as válogatottat is irányíthattam, nem véletlen, hogy folyamatosan nyomon követtem az elmúlt években is a dunaújvárosi jégkorongot. Tisztában vagyok azzal, hogy a városban nagyon komoly hagyományai vannak a jégkorongnak, éppen ezért nem is lehet más a célunk, csak az, hogy az utánpótlás fejlesztésével egyre több játékost nevelünk ki a felnőtt csapat számára. Amennyiben évente két-három helyi fiatalt be tudunk építeni a felnőtt együttesbe, azt már nagyon szép eredménynek tartanám, s mivel a szurkolók elsősorban a helyi játékosok miatt jönnek ki a csarnokba, remélhetőleg nemcsak a játékosok, hanem a nézői létszámot is tudjuk növelni a közeljövőben. Ez nem lesz egyszerű feladat, de aki ismer, tudja, hogy fanatikus vagyok, szóval nagy izgalommal és elszántsággal vetem majd magamat a munkába a felnőtt együttes másodedzőjeként, valamint az utánpótlás korosztály (U14-től felfelé) vezetőedzőjeként is.

Leave a Reply

294 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found