Felnőtt hírek

Veretlen maradt a Csíkszereda

Hiába hajrázott nagyot, négygólos hátrányból már nem tudott egyenlíteni, s végül 6-4-es vereséget szenvedett a Csíkszeredától a DAB jégkorong csapata.

Az idei szezonban még veretlen, s listavezető Csíkszereda ellen folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Antti Karhula vezetőedző gyors, bátor játékot várt tanítványaitól a meccs előtt, s a kezdésre nem is lehetett panasza, mert a DAB hokisai úgy is játszottak, ahogy azt a szakember elvárta, de hiába alakítottak ki több lehetőséget ellenfelüknél, Lakosil kapus eszén nem tudtak túljárni. A 14. percben óriási esélyt kapott a Csíkszereda a gólszerzésre, mert előbb Uski, majd Franssila kapott két percet, s kettős fórt könyörtelenül ki is használta a vendégcsapat, mely Papp találatával szerezte meg az előnyt, s ezt a harmad végéig meg is tudta őrizni (0-1).

A második felvonás rémálomszerűen alakult a hazaiak számára, mert egy kihasználatlanul hagyott emberelőny után Becze szólózhatott Sevela kapuja felé, s nem is hibázta el lehetőségét, majd egy rossz csere után Panov is betalált a teljesen kiszolgáltatott Sevela ketrecébe, majd a 33. percben a menteni igyekvő Hruby kotorta Sevela mögé a pakkot (0-4). A DAB a negyedik csíkszeredai gól után kezdte újra összekapni magát, s a 39. percben Nagy Már lövésével szépített is, ám a harmadik felvonásban óriási hajrá kellett volna a dunaújvárosiaktól ahhoz, hogy legyen esélyük a pontszerzésre.

A játékrész eleje pont úgy is alakult, ahogy azt a hazai szurkolók remélték, mert Turtiainen már a 26. másodpercben bekotort egy kipattanót, s újra nyíltnak tűnt a mérkőzés (2-4). Sajnos nem sokáig, mert a vendégek ismét kettős fórba kerültek, s mikor Saluga kiállítása letelt, Valchar közelről kilőtte a bal felsőt, visszaállítva a két gárda közti háromgólos különbséget (2-5). Egészen az 55. percig úgy tűnt, hogy nem lesznek izgalmak a találkozón, ám Antti Karhula merészet húzott, lehozta Sevelát, s Lélránt szépített, majd két perccel a lefújás előtt Turtiainen minimálisra csökkentette a hazai hátrányt (4-5). A véghajrára emberelőnybe is kerültek az Acélbikák, ám egy eladott korongból Shulakov bevette az üresen hagyott hazai kaput, így a Csíkszereda végül 6-4-re megnyerte a mérkőzést, s továbbra is veretlenül vezeti az Erste Liga tabelláját, míg a DAB maradt a harmadik.

DAB – SC Csíkszereda 4-6 (0-1, 1-3, 3-2)

DAB: Sevela – Erdélyi, Jabornik (2), Nagy 1, Turtiainen 2, Uski, Franssila, Léránt 1, Azari (2), Iossafov, Westerling (1), Hruby, Szabó, Saluga, Tóth, Török, Lencsés, Makovics (1), Németh, Pinczés. Vezetőedző: Antti Karhula.

SC Csíkszereda: Lakosil – Belov (2), Papp 1 (1), Becze 1, Részegh 1, Valchar 1 (2), Farkas (1), Shulakov 1, Panov 1 (1), Rokaly Sz., Taratukhin 81), Flinta, Salló, Antal, Bíró, Fodor, Bors, Györfy, Egyed, Rokaly N., Sándor. Vezetőedző: Leo Gudas.

Antti Karhula: – Az első húsz perc jó volt, jól játszottunk, hét nagy esélyünk is volt gólszerzésre. Egyenlő létszám mellett jobbak voltunk, kettős előnyben azonban betaláltak. A második harmadban aztán volt egy sötét időszak, néhány perc, amikor elkezdtünk iszonyatosan meggondolatlanul játszani. Ez a pár perc volt az oka, hogy ma este veszítettünk. A második játékrész végén aztán újra elkezdtünk jó dolgokat csinálni, visszaálltunk, a végén pedig nyomtunk, nyomtunk, nagyon közel kerültünk, megvolt két esély is az egyenlítésre. Kicsit azt érzem, hogy többet érdemeltünk volna ma este, de sajnos ebből is látszik, hogy egy percet sem lehet kihagyni ezen a szinten.

Leo Gudas: – Jó és pörgős meccsnek indult a ma esti. Sikerült elhúznunk pár góllal, ennek megfelelően leállt a csapat, apró hibákat vétettünk, a Dunaújváros pedig van annyira jó csapat, hogy ezeket kihasználta. Összességében elégedett vagyok a játékosokkal, egy jó ellenfél ellen nagyon jó meccset tudtunk játszani. Nagyon fontos három pontot viszünk innen haza.

Leave a Reply

304 people follow dab_acelbikak

dunaujvarosiacelbikak
82
 Photos
756
 Followers
10
 Following
MECCSNAP! Az egyik legnehezebb pályán, a Csíkszereda otthonában lép jégre a DAB! Szurkoljatok a piros-fehéreknek, hogy legyőzzék a tabella vezetőt. 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyMECCSNAP! A Brassó ellen lépnek jégre a Bikák idegenben ma este! Szurkoljatok itthonról is!

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyHolnap a Brassó otthonában lép jégre a DAB. Iszonyatosan fontos pontokról dönt majd az a találkozó, úgyhogy otthonról is elkél majd a biztatás! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeySilló Arnold és Borbás Gergely értékelte a ma estét.

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyEgy nagyon szoros meccset nyert végül a DEAC 4-3-ra. Sajnáljuk, mert újra sikerült visszajönni a mérkőzésbe és az egyenlítésre is volt esély... Folytatás jövő héten Brassóban.

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockey2-2 a második harmad után! Tóth góljával egyenlítettünk egy őrült játékrészben! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyAz első harmad után Dunaújvárosi Acélbikák - DEAC 1-2. A mieink gólját Uski ütötte! 
#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockeyÉles korik nélkül nehezebb lenne felszántani a jeget! 17:00-kor indul a DEAC elleni rangadó!

#dab #dunaújváros #acélbikák #jégkorong #tisztán #ersteliga #icehockey
Menu Title