Felnőtt hírek

Vereséggel kezdtük a Tátra Kupát

Másfél harmadig bírtuk a minszki rohamokat, ám hiába vezettünk 3-0-ra, ezt követően átgázolt rajtunk a fehérorosz csapat a Tátra Kupa első napján.

A fehérorosz Minszk elleni mérkőzéssel kezdte meg együttesünk ma délután három órától a poprádi Tátra Kupa küzdelmeit. A találkozónak a KHL, AHL és fehérorosz válogatott tapasztalattal felvértezett játékosokkal kiálló ellenfél volt az esélyese, ám a bikák azt ígérték, hogy nem adják könnyen magukat, s mindent elkövetnek a szép eredmény eléréséért. Erre kicsivel több, mint harminc percig nagyon komoly esélye volt a mieinknek, mert hiába játszott nagy fölényben vetélytársuk, a fehérorosz kapu előtt kíméletlenek voltak a DAB hokisai, akik az első harmadban szerezték meg a vezetést Dominik Novotny révén. A fordulást követően Duschek parádés védéseinek köszönhetően nemcsak őrizték előnyüket, hanem növelni is tudták azt, ugyanis a 31. percben Nageler, majd két perccel később Silló Arnold is bevette a minszki kaput (3-0).

A folytatás azonban egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt az Acélbikák drukkerei remélték, mert a egyre fogyott a figyelem a saját kapunk előtt, s ezt alig három perc alatt lőtt három góllal büntette meg a Minszk, s bár a záró etapra egállal fordultak a felek, innentől már az ellenfélnek állt a zászló (3-3). A harmadik harmad első tíz percében sajnos átgázolt a mieinken a fehérorosz gárda, mely szűk kétpercenként jegyezte góljait, így a 49. percben már 7-3-as minszki előnyt mutatott az eredményjelző. A hajrában valamelyest kijött a szorításból együttesünk, több lehetősége is volt a szépítésre, ám ekkor már az ellenfél kapuja előtt sem voltak élesek játékosaink, így az eredmény már nem változott: 7-3-ra nyert a Minszk csapata, míg a mieink levonhatják a tanulságokat, s készülhetnek a Kassa elleni szombati találkozóra, mely talán még nehezebbnek ígérkezik.

DAB – Yunost Minsk 3-7 (1-0, 2-3, 0-4)

DAB: Duschek (Stojanović) – Klosz, Skripets, Lencses, Hruby, Erdélyi, Magosi – Azari, Ogrizek, Rzavský – Nageler 1 (1), Novotný 1, Ižacký – Németh (1), Silló 1 (1), Odnoga (1) – Godó, Lérant, Nagy – Török. Vezetőedző: David Musial.

Leave a Reply

298 people follow dab_acelbikak
Twitter Pic VankariK Twitter Pic feherzso Twitter Pic Csozo2 Twitter Pic molnosss Twitter Pic haunted_ Twitter Pic PribekI Twitter Pic frankban Twitter Pic LonaBamb
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Menu Title